masła • 1 łyżka przyprawy piernikowej • 100 g gorzkiej czekolady • 100 g deserowej lub gorzkiej czekolady • 3 jajka • 270 g drobnego cukru • 135 g mąki (dowolnej, może też być bezglutenowa) • szczypta soli • 150 g suszonych śliwek • polewa: 100 g deserowej czekolady + 1 łyżka masła Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach
KUCHNIA POLSKAminut to co zostanie łatwo odgrzać – ponownie wkładając tartę do piekarnika. SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 1 TARTĘ – 4 porcje CIASTO 180g mąki pszennej T450 (tortowa) albo mieszanka jasnych mąk bezglutenowych 50g dobrej oliwy 50-60ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko S do posmarowania ciasta NADZIENIE 250g pieczarek brunatnych 350g cebuli – czerwona
Karo in the Kitchen300g stopionego masła - 200g ksylitolu (lub cukru) - 300g mąki orkiszowej typ450 lub typ700 (lub 330g typ750) lub 300g pszennej - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy, bezglutenowy ) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) dodatkowo: - 1 łyżka kakao (u mnie 10g) - 10g mąki orkiszowej typ450 - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta W misie miksera ubić
Smaczne Zdrowepapierowym przekazie zamiast internetowego... ale postanowiłam powrócić do bloga przynajmniej na razie! Powroty to zawsze jakiś tam stres a jak stres to często cos słodkiego. Tym razem przepyszne ciasteczka! Bezglutenowe, pełne smaku, będące wariacja na temat jednych takich, które widziałam w internecie. Smacznego! i dajcie znać jeśli tu wpadniecie :) Migdałowo-owsiane ciacha w sam raz na powrót
Dzieje kuchennej Wiewióryrozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś na ochłodę, tuż obok “Paśnika” w Wetlinie, usadowił się drugi foodtruck. Serwujący tajskie lody. Do wyboru 6 różnych baz, w tym bezglutenowa i wegańska. Kilkanaście smaków, do połączenia w dowolne kompozycje, jakie wasza wyobraźnia podpowie plus rozmaite posypki i polewy. Z Haneczką skusiliśmy się na połączenie truskawka-bazylia i banan-masło
Gotuj z Rumcajsemmożna podać z makaronem lub z ryżem. Jest bardzo pożywny. Do tego typu sosów używam przynajmniej dwóch serów. Sos jest gęsty bez mąki, więc idealnie pasuje dla osób na bezglutenowej diecie. Sos z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 400 g fileta z piersi kurczaka 100 g wędzonego boczku, plastry 4 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 serek philadephia
codojedzeniaRyżowe ciasteczka z żurawiną i kokosem to świetna propozycja dla miłośników bezglutenowych wypieków. Idealnie kruche, z mocnym aromatem kokosa będą dobrym dodatkiem do popołudniowej herbaty. Mam nadzieję, że i Wam będą smakowały :) Ryżowe ciasteczka z żurawiną i kokosem Składniki - proporcje na około 45 ciasteczek 300 g mąki ryżowej 170 g oleju kokosowego 120 g brązowego cukru (można zastąpić
Cztery FajeryZdrowe ciasteczka tylko z 3 składników!!! - bezglutenowe... bez mąki oraz bez dodatku cukru, jajek i tłuszczu. Do tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy, resztę wykona piekarnik. A smakują rewelacyjnie i ciężko im się oprzeć - gwarantuję, że nie skończy się tylko na jednym ciasteczku! Ciasteczka te zawierają płatki jaglane, które wyróżniają się wysoką zawartością składników mineralnych i witamin
Kuchnia MagdaLenyznikania w okamgnieniu Smacznego! Polecam również inne moje fit przepisy na desery: Domowy budyń bez glutenu i laktozy Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego Gryczane gofry bezglutenowe Artykuł Fit kokosowe kuleczki, czyli jaglane Rafaello – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiPizza z cukinii to kolejny przepis dla wielbicieli pizzy, którzy z różnych powodów muszą lub chcą zrezygnować z ciasta na bazie mąki. Taka warzywna pizza sprawdzi
Ola la LCHFpomysłów znajdziecie tutaj Szybkie ciasto ze śliwkami – pełnoziarniste, bez cukru i jajek foremka 25 x 35 cm 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g mąki kukurydzianej (lub innej bezglutenowej) 1/2 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta kardamonu 1 szklanka mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne) 100 ml oleju rzepakowego ok. 500 g śliwek
Fitkotspróbowaniu tych placuszków od razu zakwalifikowałam je do jednych z najlepszych! Są przepyszne, koniecznie musicie ich spróbować. Placki są bezglutenowe, bezzbożowe i bez dodatku cukru . Głównym składnikiem jest mąka z migdałów , a dopomagają jej kakao i pyszna czekolada z proszkiem maca, dzięki czemu placuszki są mocno czekoladowe. Opcjonalnym dodatkiem jest przyprawa do piernika, którą można dodać, ale można też pominąć
Zdrowie na języku :PTruskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Mój sernik
mojewypiekiinietylko