przepisie nie ma dodatku żadnego słodzika, ale jeśli ktoś lubi naprawdę słodkie ciasta to można dodać ksylitol lub inny zamiennik cukru. Jeśli użyjemy odpowiednich płatków owsianych brownie będzie też bezglutenowe. Wreszcie przetestowałam też kupioną jakiś czas temu małą kwadratową foremkę. Ciasto nie jest więc bardzo duże, ale zjadając nawet niewielki kawałek można się najeść. Składniki: 1/2 szklanki mąki owsianej
Healthy food explorerteż zjeść na śniadanie jako alternatywę dla tradycyjnej owsianki. Ciasteczka są bardzo proste do wykonania, nie ma w nich jajek, a przy użyciu odpowiednich płatków owsianych będą też bezglutenowe. Ciasteczka są miękkie, ale też troszkę chrupią dzięki lekko przypieczonym płatkom owsianym, a banan nie jest w nich bardzo wyczuwalny. Składniki (8 ciasteczek): 1 średni dojrzały banan 2 szklanki płatków owsianych
Healthy food explorerciecierzycę jednak woli się w innej wersji np. hummusu ;) Przepis jest bardzo prosty. Wykonanie ciasteczek również nie zajmuje dużo czasu, nie potrzeba też wielu składników. Ponadto ciastka są bezglutenowe oraz nie zawierają mąki ani cukru. Składniki (ok. 15 ciasteczek): puszka ciecierzycy 40 g gładkiego masła orzechowego 2 łyżki mąki kokosowej szczypta soli 3 łyżki miodu lub syropu
Healthy food explorertakie danie z kaszą czy ryżem również wyszłoby bardzo smaczne. Świetnie nada się również na kolację, albo jako posiłek do lunchboxa :) Składniki (2 porcje): 150 g makaronu (u mnie bezglutenowy) ok. 400 g filetu z piersi indyka ok. 200 g pieczarek 1 ząbek czosnku 1 średnia cukinia 1 mały brokuł ok. 200 g mrożonego
Healthy food explorermożna je zjeść całe bez wyrzutów sumienia. Omlet nie zawiera cukru, zrobiony jest z dodatkiem mąki orkiszowej, ale można użyć dowolnej np. ryżowej jeśli chcemy by omlet był bezglutenowy. Nie polecam jedynie mąki kokosowej, bo omlet wyjdzie za suchy. Na wierzch moja ulubiony zdrowa nutella, czyli czekoladowy krem z awokado. Idealnie pasuje do omleta i cudownie łączy się ze smakiem
Healthy food explorerocena, ale mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu 5 najlepszych przepisów na sernik Sernik z brzoskwiniami Sernik wiedeński Sernik królewski Sernik orzechowy Dietetyczny sernik kokosowy na bezglutenowym spodzie Artykuł 5 najlepszych przepisów na sernik pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniDunaju, które robiła moja babcia a później mama. Korzystając z sezonu wiśniowego postanowiłam wrócić do tych smaków i przygotować swoją wersję tego ciasta. Moje FIT Fale Dunaju są bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Jeśli lubicie ciasta z owocami to ta wersja zapewne Wam posmakuje:) Wartości odżywcze (cała blacha): 1913 kcal
Health-Fit-Lifesojowego 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej lub wody gazowanej większa szczypta soli opakowanie 40 g budyniu o smaku śmietankowym – proszek 4,5 szklanki mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej 60 ml oleju rzepakowego Przygotowanie: W misce mieszam trzepaczką wodę, mleko, sól, mąkę i budyń proszek. Mieszam, odstawiam na pół godziny. Ciasto lubi nieco zgęstnieć, nie zdziwcie się tym. Gdy ciasto
Zasmakuj Kuchnizaczniecie Papier ryżowy najczęściej produkowany jest z mąki ryżowej i wody, ale dostępne też są papiery z dodatkiem mąki z tapioki – sprawdźcie na opakowaniu. Oba papiery są całkowicie, naturalnie bezglutenowe i beztłuszczowe (więcej o mące ryżowej i mące z tapioki napisałam TUTAJ ). Czym się różnią? Papiery z samej mąki ryżowej są nieco grubsze, po zwilżeniu mniej podatne na darcie
Karo in the KitchenRzadko robię ciasto tylko dla siebie, ale ostatnio chodziło za mną coś słodkiego. Zawsze w przypadku wegańskich i bezglutenowych wypieków jest to moja wielka improwizacja i modlenie się przy piekarniku żeby się udało :D O dziwo ciacho wyszło pyszne, zwłaszcza dodatkowo posmarowane dżemem malinowym ! SKŁADNIKI: 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 150 g mąki ziemniaczanej
Marcepanowa kuchniasprawdzi się na obiad lub kolację. Wypełnione po brzegi warzywami można jeść nawet na diecie. Ciasto naleśnikowe przygotowałam na bazie mąki orkiszowej jednak można je zrobić także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka
Health-Fit-LifePiri – piri to odmiana szczególnie znanej ze swej ostrości papryczki chilli, docenianej zwłaszcza w Portugalii oraz krajach Afryki. Jest podstawą sosów i marynat, które właśnie od
Even Better Foodjeszcze nie taka straszna rozpusta Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na kolejne ciasto – tym razem bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto z bananami jest oczywiście bezglutenowe, a w dodatku bez dodatku laktozy. Jeśli więc tak jak ja lubicie czasem dostarczyć swojemu podniebieniu odrobinę przyjemności, ten przepis jest dla Was Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy
Okiem Blondynki by McBlondilepsze, tak jak podobnie w przypadku miksu warzywnego. Powyższe chipsy mają świetny skład - prosty, naturalny, bez żadnych chemicznych dodatków. Jednak mimo tego, że chipsy te są ekologiczne, bezglutenowe, wegańskie itd. to nadal trzeba pamiętać, że są to po prostu chipsy! Dostarczające pokaźną dawkę energii, w postaci tłuszczu i węglowodanów. Dlatego należy zachować umiar i nie traktować takich produktów jak czegoś
Zdrowie na języku :Pwspólnym jedzeniu p[przygotowanych wcześniej dań. Tematy przewodnie są różne. Tym razem były dania z ziemniaków. Ziemniak jest o tyle spoko, że zadowoli prawie wszystkich, bo jest wegański, bezglutenowy, koszerne i halal, a od kilkuset lat nawet kościół już go nie zabrania. Jak widać na załączonym obrazku, z tego warzywa można wyczarować wiele różnych rzeczy, od przystawki (sałatka
Kryzysowa Książka Kucharska