Fit pizza na spodzie z kalafiora 300nieco szybsza w wykonaniu niż tradycyjna pizza, gdyż nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży. Pizza ta jest również lekka i pyszna. Można rzec, że pizza z kalafiora to bezglutenowa wersja pizzy, nieco zdrowsza i mniej kaloryczna. Będzie ona idealna dla osób, które nie lubią nudy w kuchni i maja ochotę wypróbować coś innego lub po prostu przemycić nieco więcej warzyw
Kulinarne Przeboje
Przepis #175 Kukurydziano-ryżowy chleb (bez glutenu) + wegańska pasta z ogórkiem 187Witajcie, przepisu na chleb na moim blogu jeszcze nie było:) - kiedyś musi być ten pierwszy raz:) Dlatego przygotowałam przepis na bezglutenowy chleb na bazie dwóch rodzajów mąki. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszedł bardzo smaczny. A przy okazji robienia chleba przyszedł mi do głowy pomysł na zrobienie jakieś pasty - w końcu chleb najlepiej smakuje z czymś;) Przypomniała mi się pasta
Health-Fit-Life
FRITTATA Z BRUKSELKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 287Frittata to masa jajeczna zapiekana z warzywami, szynką, boczkiem, kiełbasą czy serem. Lekkie a zarazem sycące danie popularne w Hiszpanii i Włoszech. Znacie już moją wersję
Ola la LCHF
Bezglutenowy omlet z brzoskwinią :) 209mąkę ryżową, której termin ważności powoli dobiegał końca. Zatem chcąc ją jakoś zużyć postawiłam na omleta, które swoją drogą jadam od jakiegoś czasu bardzo często na śniadanie. Omlet jest bezglutenowy, a jego istotnym składnikiem jest brzoskwinia. Całość smakuje bardzo dobrze, a dzięki obecności owocu placek nie jest suchy. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 jajko 50 ml mleka
Zdrowie na języku :P
Tort Oreo 228dietetyczny, bo wiadomo ciastka Oreo mają i cukier i inne ulepszacze, ale i tak postarałam się go troszkę "uzdrowić" - przede wszystkim zastąpiłam cukier ksylitolem, biszkopt jak zwykle jest bezglutenowy, wykonany w sprawdzony sposób z mąki ryżowej i oczywiście tym razem z dodatkiem kakao. Polecam go jednak koniecznie nasączyć, najlepiej Malibu - wtedy jest idealnie wilgotny. Krem również jest sprawdzony - masa
Healthy food explorer
Serniczki daktylowo śliwkowe 224Małe co nie co do niedzielnej kawy.Serniczki bezglutenowe ze śliwkami i daktylami oraz migdałami. Taki ciacha to ja uwielbiam. Można je spakować i zabrać na wynos. spody daktylowe: 100 g daktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa
wesoła kuchnia
Kaszotto z leśnymi suszonymi kurkami 197soli, licząc, że podbije smak? Jeśli zgodnie kiwacie głową - mam dla Was niespodziankę! Ich produkty nie tylko są pyszne ale i mają czysty skład (zero wzmacniaczy smaku i konserwantów, bezglutenowe). W Kaszotto z suszonymi kurkami nie ma gotowych mieszanek grzybowych. Skład: kasza gryczana biała 89%, suszona kurka (pieprznik jadalny) 5,2%, suszone warzywa 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka
Spektrum Smaku
Knedle ze śliwkami 162pysznie sprężyste i mięciutkie knedle, które pokochają wszyscy członkowie rodziny. Polecam! Przepis na idealne knedle znalazłam u HelloMorning i szczerze go wszystkim polecam! A że w dodatku są one bezglutenowe, to wcale nie szkodzi Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 15 łyżek skrobi ziemniaczanej sól (do smaku) śliwki węgierki brązowy cukier do podania Wykonanie: Obrane i dokładnie opłukane ziemniaki zalewamy wodą
Lamarida.pl
Placek z tapioki z karmelizowanym bananem 286Placek z tapioki z karmelizowanym bananem. Pyszny, szybki i naprawdę prosty w przygotowaniu. Nawodniona tapioka KOALA , to moje ostatnie odkrycie. Tapioka jest produktem bezglutenowym, hipoalergicznym, 100% naturalnym, bez konserwantów, lekko strawnym i bardzo pożywnym. Wytwarzana jest ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Warto mieć ją w swojej kuchni. Idealna, gdy mam ochotę
Słodkie okruszki
Pieczona owsianka z jogurtem i malinami - wegańska i bezglutenowa :) 261smaku kokosowo-jogurtowym, z dodatkiem oczywiście wcześniej wspomnianych malin. Taki dobór składników dał w efekcie na prawdę pyszną owsiankową masę. Składniki (2 porcje): 120 g płatków owsianych bezglutenowych 200 g jogurtu sojowego 150 ml napoju roślinnego 2 łyżki ksylitolu lub erytrolu 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka musu kokosowego Na wierzch garść malin
Zdrowie na języku :P
Brownie korzenne z suszonymi śliwkami 155masła • 1 łyżka przyprawy piernikowej • 100 g gorzkiej czekolady • 100 g deserowej lub gorzkiej czekolady • 3 jajka • 270 g drobnego cukru • 135 g mąki (dowolnej, może też być bezglutenowa) • szczypta soli • 150 g suszonych śliwek • polewa: 100 g deserowej czekolady + 1 łyżka masła Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach
KUCHNIA POLSKA
Szybka tarta z pieczarkami, cebulą i cheddarem – ciasto kruche na oliwie 289minut to co zostanie łatwo odgrzać – ponownie wkładając tartę do piekarnika. SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 1 TARTĘ – 4 porcje CIASTO 180g mąki pszennej T450 (tortowa) albo mieszanka jasnych mąk bezglutenowych 50g dobrej oliwy 50-60ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko S do posmarowania ciasta NADZIENIE 250g pieczarek brunatnych 350g cebuli – czerwona
Karo in the Kitchen
BABKA MAŚLANA- ZEBRA 221300g stopionego masła - 200g ksylitolu (lub cukru) - 300g mąki orkiszowej typ450 lub typ700 (lub 330g typ750) lub 300g pszennej - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy, bezglutenowy ) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) dodatkowo: - 1 łyżka kakao (u mnie 10g) - 10g mąki orkiszowej typ450 - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta W misie miksera ubić
Smaczne Zdrowe
Migdałowo-owsiane ciacha w sam raz na powrót... 232papierowym przekazie zamiast internetowego... ale postanowiłam powrócić do bloga przynajmniej na razie! Powroty to zawsze jakiś tam stres a jak stres to często cos słodkiego. Tym razem przepyszne ciasteczka! Bezglutenowe, pełne smaku, będące wariacja na temat jednych takich, które widziałam w internecie. Smacznego! i dajcie znać jeśli tu wpadniecie :) Migdałowo-owsiane ciacha w sam raz na powrót
Dzieje kuchennej Wiewióry