farsz jest kremowy, ale dalej lekki. Naleśniki przygotowałam na bazie mąki kukurydzianej. Dzięki temu wyszły cudownie żółte 😊 Wychodzą cienkie i elastyczne, jeśli pominiecie mąkę owsianą to będą także bezglutenowe. KUKURYDZIANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM Z podanych składników wyszło 9 naleśników Ciasto naleśnikowe 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki owsianej 60 g mąki kukurydzianej Jajko Woda Odrobina oleju
HealthyCreationsSzarlotka to zdecydowanie moje ulubione jesienne ciasto. Uwielbiam wszelkie dyniowe i marchewkowe wypieki, ale deser z dużą ilością jabłek, zawsze wygrywa. Do tej pory miałam trzy
Mienta blogtwardy. Przy mieleniu sitko 3-4mm powinno w zupełności wystarczyć. Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego płatki owsiane i pokruszone krakersy (jeśli chcecie żeby klops był bezglutenowy, użyjcie tylko certyfikowanych płatków owsianych, pomińcie pszenne krakersy), wsypujemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do miski. Siekamy i rozcieramy z odrobiną soli
Karo in the KitchenSmacznego! ps. Mój burger jest z domowej roboty bułką, świezym szpinakiem i konfiturą z czerwonej cebuli (to to ciemno brązowe) na którą na dniach opublikuję przepis). Artykuł Dyniowe burgery (bezglutenowe) pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfłyżeczka kurkumy, łyżeczka suszonego czosnku, łyżeczka gałki muszkatołowej, sól 2-3 łyżki oleju do smażenia wedle uznania: 250 ml mleka (u mnie migdałowe) drobny makaron (u mnie to był bezglutenowy) koperek/pietruszka Przygotowanie: Połowę ziemniaków wyszorować, pokroić na ćwiartki, wymieszać z oliwą i tymiankiem. Upiec za lekko złoty kolor (50-60 minut na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C). Resztę
greenscarfWitajcie, rolada kokosowa z dodatkiem sera to bardzo pyszne i lekkie połączenie. Biszkopt na bazie mąki kukurydzianej sprawia, że ciasto jest bezglutenowe. Zamiast tradycyjnego białego cukru użyłam miodu ale z powodzeniem można użyć innego słodzidła. Idealnie sprawdzi się na weekendowy deser, którego można zjeść bez wyrzutów sumienia;) Wartości odżywcze na całość: 1284 kcal
Health-Fit-LifePyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta
My Culinary ArtIdealne danie dla osób na diecie bez laktozy, bez glutenu oraz FODMAP ( czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje
My Culinary Artchleb byłby dla mnie za słodki, jest za to dobrą propozycją na jesień albo zimę. Przypuszczam, że wielu czytelników ma podobnie. Chleb paleo batatowy (ze słodkich ziemniaków) – bezglutenowy, bez nabiału i cukru – przepis: bataty – 1,5 szklanki purée z ugotowanych (3 mniejsze lub 2 większe) jajka – 6 (zobacz też: Zamiast jajek ) olej kokosowy
PaleoSMAKProsty biszkopt bezglutenowy z równie banalnym połączeniem jesiennych owoców, czyli jabłek i gruszek, które "skąpałam" w cytrynowej galaretce. Ciacho wyszło bardzo smaczne, biszkopt mięciutki i nie suchy, do którego idealnie wkomponował się słodki mus owocowy. Składniki: 75 g mąki jaglanej 75 g mąki z tapioki (można zamienić na ziemniaczaną) 3 jajka 60 g cukru kokosowego (można zamienić
Zdrowie na języku :PCiasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite Składniki na 10 sztuk: – pół główki kapusty, – 2 łyżki śmietany, – 3 łyżki majonezu, – 1 jajko, – 100g twardej mozarelli
Smaki Arminemojej lodówce prawie zawsze jest twaróg i kiedy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego, wtedy piekę różnego rodzaju bułeczki albo ciasteczka na bazie twarogu. Dziś wymyśliłam taki przepis na bezglutenowe bułeczki twarogowe z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i makiem. Jedna taka bułeczka ma 115kcal, będzie w sam raz do porannej kawki albo na przekąskę przed obiadem Składniki: – 250g twarogu półtłustego
Smaki ArmineSkładniki brownie: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki cukru 3 jajka 50 g mielonych migdałów lub orzechów (można zastąpić mąką) 85 g mąki (w wersji bezglutenowej - ryżowej) szczypta soli Składniki masy serowej: 500 g twarogu (wiaderkowa Piątnica) 250 g mascarpone 200 g śmietany 22 % 180- 200 g cukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
Rodzinka w kuchniwspaniałe, delikatne, aromatyczne, no...pyszne :). Składniki: 500 g mięsa drobiowego (najlepiej pół na pół pierś indyka i kurczaka) 30 g suchej bułki + mleko do namoczenia (w wersji bez glutenu, bezglutenowa) 1 szalotka lub mała cebulka 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 jajko masło klarowane do podsmażenia cebulki sól, pieprz mąką do otoczenia pulpecików (w wersji
Rodzinka w kuchni