dietę lub ograniczają cukier. Tak, pomimo że placki zawierają czekoladę to w swoim składzie nie zawierają ani grama cukru (pomijając fruktozę z jabłek). Użyta przeze mnie czekolada jest produktem bezglutenowym oraz z substancjami słodzącymi zamiast cukru. Placuszki są naprawdę bardzo smaczne, bardzo puszyste i delikatne w smaku. Jabłko nie od dziś doskonale komponuje się z cynamonem, a przyznam
Di gotujenajlepiej lekko kwaskowe. Moim odstępstwem od tradycyjnej wersji jest zmieniona receptura ciasta. Będzie gęste, śnieżno białe i lekko słodkie. W przepisie bowiem skorzystałam z jednej z najlepszych bezglutenowych mąk, a mianowicie mąki ryżowej. Mąka ta ma naturalnie słodkawy posmak i doskonale łączy się z wyrazistymi jabłkami. Następną zmianą jest użycie samych białek i gęstego kefiru. Puszystości nada mocno
vaniliowoczekoladowaWytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację
Kuchnia MagdaLenychili. Są banalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi. Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka
Kuchnia MagdaLenysklepu internetowego ze zdrową żywnością Jadłosfera przyczyniło się do powstania przepysznej, kremowej masy kokosowo-czekoladowej, a dokładnie jaglanego bounty. Taki posiłek można potraktować jako słodkie śniadanie lub deser. Jest bezglutenowy, a także wegański. Składniki (2 porcje) 120 g płatków jaglanych (Jadłosfera) 100 ml mleczka kokosowego (Jadłosfera) 200 ml wody 200 ml napoju ryżowo-waniliowego (Jadłosfera) 3 łyżki erytrytolu
Zdrowie na języku :Pnasze ukochane ciasto marchewkowe. P.s. W wolnej chwili postaram się dodać Wam też zdjęcia z przygotowania ciast FIT BROWNIE (Z FASOLI) Proste, pyszne ciasto bez dodatku cukru i mąki. Bezglutenowe brownie z fasoli, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Wystarczy dobrze wypłukać fasolę (to bardzo ważne!) i zmiksować składniki. A potem już tylko poczekać na efekt Składniki: 1 średni dojrzały
Słodkie okruszkijest mięso wieprzowe, papryka, sól i inne przyprawy), ale w wersji bezmięsnej- z orzechów nerkowca, oliwy z oliwek i suszonych pomidorów w połączeniu z świeżo wypieczonym przez nas chlebem bezglutenowym. Jest to przepis, który wdrożyliśmy w nasze polskie gotowanie. Jest bardzo smaczny, prosty i zdrowy. Można z takiej pasty przygotować pożywne śniadanie, bądź ciekawą przekąskę dla znajomych. W połączeniu
Gotuj po hiszpańskuZa 2 tygodnie Tłusty Czwartek i dostaję coraz więcej zapytań o przepisy na smakołyki w wersji LCHF. W statystykach oraz w grupach ogromną popularnością cieszą
Ola la LCHFzasmakuje Proste ciasto marchewkowe, bez miksera Delikatne, puszyste, mięsiste i wilgotne ciasto, do tego proste w przygotowaniu, bez wysiłku, polecam każdemu! SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej 320 g marchewki startej na dużych oczkach 4 większe jajka, u mnie rozm. L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej większa szczypta cynamonu opakowanie cukru z wanilią
Zasmakuj Kuchnicałość zmiksuj na gładką masę. Można podawać z lodem i listkiem mięty. Śniadaniowy koktajl a’la owsianka Przygotuj: świeże lub mrożone truskawki – ok. 1,5 szklanki, pół szklanki bezglutenowych płatków owsianych błyskawicznych, banana, jogurt i mleko – po 200 ml, dowolny słodzik. Najpierw przygotuj płatki owsiane – zalej je wrzątkiem i pozostaw do napęcznienia oraz wystygnięcia. Następnie wrzuć je do blendera
Okiem Blondynki by McBlondikokosowego z puszki. Świetnie komponowała się z "kisielem z marakui", do której przygotowania użyłam tapioki. Co to jest tapioka? Tapioka to kasza z manioku, egzotycznej rośliny. Tapioka jest lekkostrawna, bezglutenowa, nie uczula. Tapioka ma szereg wartości odżywczych. Bogata jest w skrobię oporną, witaminy B1, B2, C i PP, a także związki wapnia. Właściwości tapioki: Tapioka ma właściwości żelujące i zagęszczające
MamaOskarkamięsa (u mnie z szynki wieprzowej, ale może być dowolne, cielęce i drobiowe również) - 1 jajko - 1-1,5 łyżki bułki tartej (u mnie orkiszowa, ale można użyć też bezglutenową) - świeżo mielony pieprz - ok.1/3 łyżeczki soli (u mnie himalajska, zwykłej mniej) - tłuszcz do smażenia (u mnie bezzapachowy olej kokosowy+masło klarowane) + kilka łyżek bułki tartej do obtoczenia mięsa Dodatkowo
Smaczne Zdroweużyłam maślanki truskawkowej a gęstości nadaje banan. Zamiast tradycyjnej białej mąki użyłam mieszanki mąki ryżowej i jaglanej. Jeśli chodzi o smak, to nikt się nie połapał, że to wersja bezglutenowa. Zatem zapraszam do testowania przepisu. Składniki : 1 dojrzały banan ok. 100 g pół szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 2 jajka średnie lub jedno duże
vaniliowoczekoladowa