zostało 😉 ). Idealna dla każdego fana kokosa. Składniki: Kruchy spód -90 g skrobi ziemniaczanej -90 g mąki ryżowej -50 g mąki kukurydzianej -130 g mąki owsianej (bezglutenowej) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150 g ksylitolu -100 g oleju rzepakowego -150- 170 g napoju roślinnego lub wody -3 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Budyń kokosowy
Candy PandasLekkie i puszyste jak omlety i szybkie w przygotowaniu. Mogą być w wersji bezglutenowej, jak i klasycznej. Tak czy inaczej będą pyszne. Zapraszam Was na placuszki z cukinii, które można podać nawet na śniadanie. Placki z cukinii to chyba jedna z najbardziej popularnych form podania cukinii w naszych domach. Najczęściej przygotowujemy je w takim samym … Artykuł Lekkie i puszyste
WiszniówkaCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy. Jest ono mega puszyste, a to dlatego, że zostało przygotowane na pianie z białek. Wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie 10 minut, a reszta to czekanie... Smakuje znakomicie i naprawdę trzeba
Kuchnia MagdaLenyCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy. Jest ono mega puszyste, a to dlatego, że zostało przygotowane na pianie z białek. Wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie 10 minut, a reszta to czekanie... Smakuje znakomicie i naprawdę trzeba
Kuchnia MagdaLenyprzepis na domowe batony owsiane z masłem orzechowym jest łatwy, przygotowany z prostych składników : masło orzechowe, płatki owsiane, syrop klonowy, orzeszki ziemne i czekolada. Naturalnie wysokobiałkowy, bezglutenowy batonik, a co najważniejsze zdrowszy od gotowego kolegi. Nie wymaga pieczenia – mnie to baaardzo cieszy, bo często wiąże się to z bardzo krótkim czasem wykonania lub z możliwością przygotowania w wyjątkowych warunkach
Słodkie GotowanieProsta zupa krem z dyni Rozgrzewający krem dyniowy Prosta zupa krem z dyni - najlepszy przepis, dzięki któremu w dosłownie 30 minut przygotowuję pyszną, wegańską i bezglutenową zupę z dyni hokkaido w stylu tajskim. Oczywiście można ją ugotować z każdego innego gatunku dyni, a bulion warzywny zastąpić drobiowym lub wołowym, bo zupa krem z dyni zawsze smakuje doskonale i świetnie rozgrzewa
Cztery FajerySkładniki na kluski z batatów: 500 g batatów ugotowanych lub upieczonych 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi z tapioki 1 szkl mąki orkiszowej lub kukurydzianej w wersji bezglutenowej sól Jak zrobić kluski z batatów: Ugotowane lub upieczone bataty studzimy, obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do batatów dodajemy pozostałe składniki, mieszamy wyrabiamy ciasto. Z ciasta
Dorota Smakujeniedawna popularnej w polskiej kuchni maggi; wybierając sos sojowy, warto jednak zwrócić uwagę na jego skład (powinien być jak najprostszy:woda, soja, sól, koji), dobrym rozwiązaniem są produkty bezglutenowe oraz ze zmniejszoną ilością soli. Nie zapomnij o ziołach i przyprawach Nic tak nie dopełnia smaku potraw jak zioła. Szczególnie wiosną i latem, kiedy sporą część z nich można zdobyć
Ugotowane pozamiataneprzyprawy, sól, ostra i słodka papryka masło lub olej do smażenia 500 g mięsa mielonego 2-3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 bułka czerstwa (np. kajzerka, bułka bezglutenowa) woda lub mleko do namoczenia bułki 1 jajko Bułkę zalej wodą lub mlekiem – gdy namoknie, odciśnij, przełóż do większej miski. Dodaj mięso mielone, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj
Kulinarny S.O.S.przyprawy, sól, ostra i słodka papryka masło lub olej do smażenia 500 g mięsa mielonego 2-3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 bułka czerstwa (np. kajzerka, bułka bezglutenowa) woda lub mleko do namoczenia bułki 1 jajko Bułkę zalej wodą lub mlekiem – gdy namoknie, odciśnij, przełóż do większej miski. Dodaj mięso mielone, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj
Kulinarne S.O.S.niesamowity smak 😍 Składniki: Kruchy kakaowy spód -90 g skrobi ziemniaczanej -90 g mąki ryżowej -50 g mąki gryczanej -130 g mąki owsianej lub mielonych płatków owsianych bezglutenowych -15 g kakao -70 g zmielonych orzechów (dowolnych) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150 g ksylitolu -100 g oleju rzepakowego -110- 130 g napoju roślinnego lub wody
Candy Pandasciasto prawie codziennie. W końcu nie może się zmarnować taka zdrowa, ekologiczna dynia z własnej uprawy, prawda? Składniki na 1 foremkę chlebową (keksówkę): 1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej (zmielone na pył płatki), 3/4 szklanki mąki gryczanej *, 1 1/4 szklanki puree z dyni **, 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka sody, 3/4 szklanka cukru kokosowego lub innego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jeść, by żyć w zdrowiuimponujące. Jest ona tanim i powszechnie dostępnym produktem spożywczym, którego my Polacy nie doceniamy w pełni. Te złote, piękne ,drobne kuleczki, cieszą intensywnym i delikatnym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa i łatwo przyswajalna. Odkwasza nasz organizm! Wpływa na obniżenie poziomu kwasów żołądkowych przez co wspomaga leczenie wrzodów żołądka, refluksu i zgagi. Osoby cierpiące na nieustanne zmęczenie w kaszy jaglanej znajdą swój
Z Kuchni Do Kuchnipojęcia jak dawno nie jadłam kotletów schabowych. Będzie chyba z ładnych kilka lat. Unikałam ich od tak długiego czasu oczywiście ze względu na panierkę. O ile będąc na diecie bezglutenowej da się to jeszcze jakoś załatwić, o tyle na diecie bezzbożowej panierka jest kwestią lekko problematyczną. Nigdy nie udało mi się uzyskać zadowalającego rezultatu z mąk i skrobi dozwolonych
Modern Cave Girlmoże oznaczać, że faktycznie nie znajdziemy w nim białego cukru , ale w zamian za to producent uraczył nas syropem glukozowym lub słodzikiem... 7. Nie daj się także zwieść hasłom bezglutenowy, bez laktozy, wegetariański, wegański, eko czy bio. Te hasła wcale nie są równoznaczne z dobrą jakością i dobrym składem produktów. W dalszym ciągu podstawą jest analiza składu. 8. Pamiętaj
HealthyCreations