domowników dobrali jeszcze masło orzechowe lub dżemik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do skorzystania z przepisów na inne smaczne i zdrowe gofry w moim wykonaniu: GOFRY CYNAMONOWE w wersji bezglutenowej z mąki jaglanej, PIERNIKOWE GOFRY z mocnym aromatem piernika oraz GOFRY BUDYNIOWE . Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 129 kcal
zdrowo i aktywniePOMARAŃCZA daktyle suszone, mąka jaglana, słonecznik, siemię lniane, olej kokosowy, ksylitol (substancja słodząca), sezam , kakao, skórka pomarańczy, sól himalajska, woda. ♡ ▸ TRUSKAWKA&WANILIA płatki owsiane bezglutenowe, daktyle suszone, olej kokosowy, truskawka liofilizowana, ksylitol (substancja słodząca), siemię lniane, wiórki kokosowe, wanilia, sól himalajska, woda. ▸ CZARNA PORZECZKA&KOKOS wiórki kokosowe, mąka jaglana, daktyle suszone, słonecznik
zdrowo i aktywniegwiazdek jabłko kabanos Przepisy na inne, zdrowe ciasta: Ciasto cytrynowe z cukinią Wegańskie ciasto burakowe z czarną porzeczką, suszonymi śliwkami i migdałami oraz limonkową polewą Brownie z batatów – wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu Ciasto Wiewiórka – przepis wegański Wegański chlebek bananowy – bez tłuszczu, super zdrowy Artykuł Lunchbox dla przedszkolaka pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeDieta bezglutenowa nie jest taka zła. O ile na mieście rzeczywiście może być utrudnieniem, to w kuchni istnieje cała masa możliwości, które możemy wykorzystać, zastępując mąkę pszenną. Dzięki temu odkryjemy też nowe smaki – i nawet, jeżeli możecie jeść gluten, to warto spróbować innej wersji Read More Artykuł Czekoladowe placuszki jaglane – najprostsze placki z mąki jaglanej pochodzi z serwisu
Flymetothespoonwypróbujcie poniższy sposób jej podania jako przystawki do obiadu. Ten sposób wykorzystuję od przeszło roku do fasolki świeżej i mrożonej. Są dni, kiedy wystarcza mi on za obiad. To bezglutenowy pomysł dla tych, którzy nie mają alergii pokarmowej na orzechy. W przepisie podaję proporcję dotyczącą okrasy. Ilość fasolki zależy od upodobań, więc dobierzcie ją sami według własnego gustu. Składniki : fasolka
Weekendy w domu i ogrodziegodziny, a potem możemy cieszyć się już smakiem czekoladowego ciasta, bo autentycznie nie czuć tam fasoli 😊 Ciasto nie ma grama mąki i białego cukru. Może być też w wersji bezglutenowej, jeśli mamy dostęp do takiego proszku do pieczenia. Chyba zaczynam nowy rozdział w moich kulinarnych eksperymentach – dziwne, a dobre 😊 PS. Ciasto pochodzi z bloga https://zdrowejestczadowe.pl/ Zajrzyjcie też
Emskie Smakijuż będzie totalną petardą! Dlatego najpierw wypróbujcie ten przepis żeby umilić sobie czas wyczekiwania na kolejny 😃 Składniki (śr: 18 cm): Spód -150g płatków owsianych (bezglutenowych lub zwykłych) -1 łyżka masła orzechowego -2 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki syropu ryżowego/daktylowego/melasy -4-5 łyżek ciepłej wody Sernik waniliowy -400g mielonego twarogu na sernik w wiaderku
Candy PandasZdrowa zupa dla dzieci, bezglutenowa i bardzo smaczna. Kluseczki są przepyszne a do tego treściwe. zupa krem: 1 ziemniak 1 marchewka 1 cukinia żółta 1 kawałek selera 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mąka ryżowa natka pietruszki kluski: 2 łyżki mąka ryżowa 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko woda kilka łyżek Zupa: Ziemniak, marchewkę, seler obieram i kroję
wesoła kuchniaLubicie orzeźwiające i lekkie ciasta? Mam dla Was propozycję na niezwykle smaczną, a do tego wegańską i bezglutenową tartę z malinami i limonką. Jest lekko kwaskowata z odrobiną słodyczy, dzięki czemu chętnie sięgniecie po kolejny kawałek . Wegańska tarta z malinami i limonką Ciasto kruche 200 g mąki owsianej ((1,5 szklanki)) 100 g masła roślinnego 50 g erytrytolu ((lub innego
Przepisy na widelcuTort jest bezglutenowy z dodatkiem węgla aktywnego, stąd jego czarny. Biały krem mascarpone z malibu i mleczkiem koksowym. Wybitnie smakuje z jeżynami. 5 jajek wielkość „L” nie z lodówki 2 łyżeczki węgla aktywnego + 3 łyżeczki wody 160 g cukru 130 g mąki kukurydzianej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy zacznie
AZgotuj!Illustration of food allergy icons isolated on white background szklanka ugotowanej kaszy jaglanej jajko 50 g twarogu lub serka wiejskiego 2 łyżki mąki owsianej lub mąki ryżowej (w wersji bezglutenowej) łyżka oleju rzepakowego + ulubione dodatki Sposób wykonania: Ugotowaną kasze jaglaną przełóż do miski, wbij do niej jajko, dodaj twaróg lub serek wiejski oraz olej. Składniki zblenduj dokładnie, aby powstała jednolita
365 dni dookoła kuchni