bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:370/1049)

Placki z mąki gryczanej (pancakes) z kefirem, rozmarynem i miodem 153

Małe smażone placuszki, znane również, jako amerykańskie pankejki (pancakes), to propozycja nie tylko na śniadanie, ale również na deser. Najlepiej smakują podane z jogurtem, miodem lub

Tajemnice Smaku
Puszysty sernik z borówkami pieczony na bezglutenowym spodzie z płatków kukurydzianych i czekolady 91

Płatki kukurydziane to świetny pomysł na spód do sernika , szczególnie dla osób, które nie tolerują lub nie spożywają glutenu. Ale zwykłe płatki byłyby trochę nudne, więc

Tajemnice Smaku
Serniczki z czekoladowymi kukurydzianymi płatkami i słodkim zagęszczonym mlekiem 117

Z tego przepisu możemy również przygotować sernik w jednej większej foremce, wówczas proponuję wydłużyć czas pieczenia do około 45 – 50 minut. Płatki kukurydziane to świetny

Tajemnice Smaku
Placuszki jaglane ze śliwkową nutellą 101

różne racuszki, placuszki itp. więc na pewno im posmakuje nasze danie. Zastąpienie mąki pszennej jaglaną i ryżową sprawi, iż będą one zdrowszą wersją tradycyjnych potraw. Jest to również danie bezglutenowe. PLACUSZKI JAGLANE ZE ŚLIWKOWĄ NUTELLĄ borówki amerykańskie – garść jajko, śliwki – 6 sztuk kakao – 1 łyżka olej kokosowy (stały) – 10 g (0.5 łyżki) mąka jaglana – 4 x łyżki mąka

Strefa Zdrowego Żywienia
TARTA BEZGLUTENOWA Z KREMEM ("BUDYNIEM") JABŁKOWYM 146

konsystencję i smak budyniu. Ciasto jest miękkie i delikatnie kruche. Coś niesamowitego!  Składniki na formę o średnicy 23 cm: 1 1/2 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych bezglutenowych, 1/2 szklanki zmielonych na mąkę wiórków kokosowych lub migdałów, 1/2 łyżeczki sody, 1 płaska łyżeczka kurkumy, 3-4 łyżki cukru kokosowego, 3 kopiate łyżki oleju lub masła kokosowego (zastępczo 6 łyżek

Jeść, by żyć w zdrowiu
Gofry na kefirze z mąką konopną 133

Dodatek mąki konopnej nadaje im lekko zielonego koloru i wyjątkowego, lekko orzechowego smaku. Jej dodatek nie jest niezbędny, można dodać dowolnej innej mąki. Gofry wyjdą także na mieszance mąk bezglutenowych. 2 jajka 0,5 szklanki mąki konopnej 1,5 szklanki mąki orkiszowej 2 szklanki kefiru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki miksujemy. Przygotowujemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy, posmarowanej olejem. Pieczemy minutę

Kucharzyca
Ebook - SPORT NA ROŚLINACH. Przepisy dla aktywnych 104

słodko i 25 na wytrawnie ) - każdy przepis ma wyliczone makro czyli ilość białka, węglowodanów i tłuszczy oraz kalorie - dla każdego przepisu jest podany przybliżony czas jego wykonania - przepisy są bezglutenowe (z ewentualnym użyciem owsa) bez białego cukru i oczywiście wegańskie  - jeśli nie posiadacie białka roślinnego jest alternatywa na zamiennik innej mąki  - we wstępie znajdziecie jeszcze kilka słów

Candy Pandas
Przepisy na Boże Narodzenie 125

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Śledziowe przekąski SAŁATKI Sa łatka z gruszką Sałatka z kaszą bulgur i warzywami  Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką   Bezglutenowe pierniczki Bożonarodzeniowe bułeczki z mąką owsianą Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Sernik z aronią INNE Zimowy koktajl

Z notatnika dietetyka
Sałatka z makaronem z soczewicy 130

Bezglutenowa sałatka z fajnym trójkolorowym makaronem z soczewicy. Sałatkę podałam z łososiem wędzonym, czarnym sezamem, selerem naciowym. Mogą ją jeść osoby z nietolerancją laktozy ponieważ nie dodałam żadnego sera. sałatka: 1/2 główki sałaty masłowej 100 g łososia wędzonego 1 cebula czerwona 10 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych 1 kawałek ogórka zielonego 5 pomidorów suszonych 1 łyżka czarnego sezamu

wesoła kuchnia
Chleb z samych ziaren – BEZGLUTENOWY! 71

ustaw w nim temperaturę 180 st C. Piecz chlebek przez 60 minut, po czym wyjmij go z piekarnika i studź przed podaniem. SMACZNEGO! Artykuł Chleb z samych ziaren – BEZGLUTENOWY! pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Krakersy z czosnkiem i szczypiorkiem (Cracker all'aglio e erba cipollina) 133

zbędnych dodatków, jakie możemy znaleźć w gotowych krakersach dostępnych w sklepach. Krakersy najlepiej smakują w towarzystwie wszelkiego rodzaju past, dipów i sosów. Polecam Wam również wcześniejsze przepisy na  bezglutenowe krakersy gryczane z ziarnami  oraz  razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem . Smacznego ! **** Cosa ne dite di una versione casalinga dei cracker con aglio e erba cipollina? Molto

La grande e la piccola cuoca
Wegański bezglutenowy krem z porów i selera 147

Pyszna, lekka zupa wegańska i bezglutenowa. Zrobicie ją w 15 minut. Podałam ją z suszonymi pomidorami dzięki czemu jest jeszcze lepsza. Na talerzu samo zdrowie. Zapewniam was że jest bardzo pożywna i głodni nie odejdziecie od stołu. 2 pory biała część średnie 3 gałązki selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 750 ml bulionu warzywnego sól , pieprz czarny, pieprz czerwony

wesoła kuchnia
Piwo Kremowe (zainspirowane Harrym Potterem) 109

dzieci i zrobić go dla całej rodziny lub dodać do niego whisky i podzielić się nim ze swoimi przyjaciółmi. Zauważ, że w tym napoju nie ma piwa - dlatego jest bezglutenowy! Chcielibyśmy również powiedzieć, że jest to napój bez nabiały, ale niestety ta część nazwy jest prawdziwa! The post Piwo Kremowe (zainspirowane Harrym Potterem) appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
KOTLETY PRZEMYTNIKA 😉 8450

kotlecików - zależy, jak duże lepicie 😊 Składniki: 400 g mięsa mielonego z piersi indyka 200 g pieczarek 1 duże jajko (lub dwa małe) 2 łyżki bułki tartej (w wersji bezglutenowej mielone migdały) + do panierowania średnia marchewka  dwie łodygi selera naciowego (u mnie raz zamiennie była cukinia) średnia cebula ząbek czosnku lub dwa 2 małe papryki słodkie (typu ramiro/można zamienić

Cytryna&Co.
Meksykańskie TACO po mojemu :) 98

pomidor (do wyboru) *Można użyć gotowych chrupkich muszelek (jak na zdjęciach) albo małe miękkie tortille kukurydziane lub pszenne albo domowej roboty pszenne tortille z batatów – przepis tutaj albo bezglutenowe – przepis tutaj . Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Smażymy aż cebula się zeszkli. Dodajemy tofu pokrojone w drobną kostkę (lub rozgniecione widelcem – jak wolicie

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania