Bezglutenowe klopsiki drobiowe z brukselką i kaszą jaglaną. Zdrowo, lekko i czego można chcieć więcej. Klopsiki są pieczone z dodatkiem migdałów i sezamu. Stąd wersja dla osób z nietolerancją glukozy. Polecam bo są naprawdę pyszne. brukselka pieczona: 40 dkg brukselki 1/2 papryczki chili sól, pieprz 6 łyżek oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej klopsiki drobiowe: 1 pierś z kurczaka
wesoła kuchnianabiału i z małą ilością skrobi? Okazuje się, że tak! Brownie paleo z buraków i awokado ! Pyszne ciasto czekoladowe paleo – brownie z buraków i awokado – bezglutenowe, bez zbóż, nabiału (bez laktozy i kazeiny), orzechów i z minimalną ilością skrobi – przepis : buraki – 2 średnie (ugotowane i starte) awokado – 1 sztuka jajka – 3 (zobacz też
PaleoSMAKkostkę pimidorów (mogą być z puszki) ser pecorino romano (u mnie bez- unikamy mleka, ja sobie czasem posypuję makaron drożdżami nieaktywnymi) sól i pieprz 300 g makaronu (u mnie bezglutenowa Barilla lub Rummo) Ja dodaję od siebie: szczyptę cukru, chlust białego wina i czasem mały ząbek czosnku lub gałązkę świeżego rozmarynu Pokrojone w kostkę guanciale (ja proszę w sklepie
Cytryna&Co.Pyszne chrupiące ciastka bezglutenowe z migdałów. Ciastka są bez cukru, ale można go dodać. Jest to wersja dietetyczna ale można ją wzbogacić o dowolny słodzik, miód, cukier. Do ciastek wykorzystałam mąkę migdałową którą otrzymałam jako produkt uboczny jak robiłam mleko migdałowe. Wystarczy pulpę z migdałów mocno odcisnąć, ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i suszyć w piekarniku przy temperaturze
wesoła kuchniasmacznego. Ciasto bez użycia piekarnika, tak więc dodatkowy plus dla tych, którzy nie lubią piec... Użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - 250g sucharów (u mnie bez cukru), można wykorzystać także bezglutenowe - 350g nutelli - 0,5kg twarogu z wiaderka - 0,5kg śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa + 1,5 łyżeczki żelatyny - ok. 300g malin (dałam mrożone) - 3 galaretki malinowe (każda
Smaczne ZdrowePomysł na bardzo sycące śniadanie - czekoladowa komosanka ryżowa z orzechami, żurawiną, czarnym kakao i odrobiną gorzkiej czekolady. Podana ze świeżymi owocami. Pomysł na nieco inną wersję owsianki - bezglutenową i bez grama cukru. Komosankę możecie przygotować dzień wcześniej. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Podczas jej podgrzewania, warto dolać do niej odrobinę wody lub mleka i całość przemieszać, aby uzyskać kremową konsystencję
Ugotowaćkoniec ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni 45 minut. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na budyniowiec w wersji bezglutenowej z budyniem czekoladowym
zdrowo i aktywniekoniec ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni 45 minut. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na budyniowiec w wersji bezglutenowej z budyniem czekoladowym
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj trochę o produktach, które współgrają z bezpszenną dietą, a tymi, które co prawda są bezglutenowe, ale z którymi w tej diecie jest nam zupełnie nie po drodze. Bo jeżeli chodzi o dietę „pszenicznego brzucha” czyli dokładnie takiego jakiego nie chcemy mieć, to nie do końca chodzi o bezglutenowość, ale... Pszeniczny brzuch – czyli z którymi produktami jest
Nie Bo Piekłopomysłem na śniadanie (albo i kolację), że można je przygotować na mnóstwo sposobów, by za każdym razem smakowały inaczej. Były już zwykłe syrniki, z bananem, z mascarpone, z manną, bezglutenowe z mąką ryżową, nadziewane... To teraz pora na syrniki z mąką owsianą. Ich przygotowanie łącznie ze smażeniem zajęło mi niecałe 15 minut. Zmieszałam twaróg z jajkiem, dodałam zmielone płatki owsiane
Obiad gotowyDietetyczne, drobiowe gołąbki z sałata rzymską. Są błyskawiczne do zrobienia. Jak ugotujecie sobie ryż wcześniej to skrócicie sobie czas oczekiwania. Sałata jest delikatna. gołąbki gotowałam na parze. Są bezglutenowe. gołąbki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki czerwonej wędzonej sol, pieprz 1/2 łyżeczki oregano suszone 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 jajko 2 łyżki mąki migdałowej
wesoła kuchnia…na śniadanie …na przekąskę …na kolację …na imprezę …dla gości …na Wielkanoc Jeśli tak jak ja, lubicie pieczarki, polecam Wam takie oto smaczne jajka z
Kulinarny S.O.S.…na śniadanie …na przekąskę …na kolację …na imprezę …dla gości …na Wielkanoc Jeśli tak jak ja, lubicie pieczarki, polecam Wam takie oto smaczne jajka z
Kulinarne S.O.S.zupełnie się myliłam Ciasteczka okazały się słodkie i naprawdę bardzo smaczne Przetestowałam je także na domownikach i oni również byli zachwyceni Polecam je z kilku powodów: ciasteczka są wegańskie, bezglutenowe, nie zawierają oleju oraz nabiału są łatwe i szybkie w wykonaniu to idealny pomysł do popołudniowej herbaty, na przekąskę, a nawet deser! Wegańskie ciasteczka z matchą Składniki na 10 ciasteczek
365 dni dookoła kuchni