Czekolada i pomarańcza to jedno z moich najulubieńszych połączeń. Tym razem wykorzystałam je w budyniu z kaszy jaglanej. Przepis jest bezglutenowy, wegański, pozbawiony cukru i wzbogacony w pyszne i zdrowe dodatki od marki Intenson . Odznacza się kremową konsystencją oraz pysznym smakiem. Składniki (1 porcja): 45 g kaszy jaglanej (Intenson) 200 ml wody 1 łyżka erytrytolu (Intenston) 1 łyżeczka kakao
Zdrowie na języku :Pktóre zostały z ich tłoczenia. Nie oznacza to jednak, że zawiera mniej właściwości niż nasiona. Mąka jest tak samo bogata w minerały, witaminy i cenne aminokwasy. W dodatku jest bezglutenowa, co z pewnością zainteresuje osoby z alergiami. Znajdziemy w niech potas, magnez, cynk, witaminy z grupy B oraz C i E. Mąka zawiera również mało tłuszczu, więc polecam ją osobom
Analiza Smakuzdrowych soków Sportfood . Soki Sportfood są dedykowane dla wszystkich tych, którzy dbają o swoje zdrowie jak również tych, którzy chcą zmienić swoje złe nawyki. Wszystkie produkty Sportfood są naturalne, bezglutenowe, nie zawierają konserwantów, ani żadnych sztucznych barwników. Każda butelka zawiera odpowiednią dawkę bogatego kompleksu witamin, minerałów i naturalną porcję zdrowia. Zdrowa kuracja sokowa jest alternatywą dla konwencjonalnych diet. Marka SPORTFOOD
Podróż w kulinariamakaron jest dodatkiem do sosu, a nie odwrotnie. Każdy makaron da radę Jeśli chodzi o makaron to może to być chiński makaron pszenny, albo ryżowy – jeśli chcecie wersję bezglutenową, albo po prostu zwykle spaghetti. Sos z makaronem sam w sobie tworzy pyszne danie, ale jest też otwarty na wszelkie warzywne dodatki. Najlepsze są warzywa soczyste jak ogórek, pomidory, może
Niedzielny kucharzBezglutenowe ciacho z musem z żurawiny świeżej. Ciacho jest lekkie, kwaskowe i migdałowe. Biszkopt zrobiłam z migdałów które wcześniej zmieliłam na mąkę w młynku do kawy. biszkopt korzenny migdałowy: 180 g migdałów 5 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika kisiel żurawinowy: 40 dkg żurawiny świeżej
wesoła kuchniaogromną wielbicielką makaronu. Mogę go jeść na okrągło i ze wszystkim 😊. I na ciepło i na zimno. Tym razem wpadł mi w ręce makaron, ale taki troszkę inny, czyli bezglutenowy. Kocham gluten, więc do tej pory jakoś nie miałam okazji spróbować tych innych makaronów. Wszystko do czasu 😀. I tak oto na moim talerzu pojawił się makaron z soczewicy. Podeszłam
Kulinarne przygody Gatitynajszybciej, bo zapewniam Was, że znika w okamgnieniu A Wy, lubicie serniki? A może macie inne ulubione ciasta? Smacznego! Polecam również moje pozostałe sernikowe przepisy: Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno Koniecznie wypróbujcie również przepis na dynię do słoików: Marynowana dynia a la ananas (bez octu) Artykuł Puszysty sernik dyniowy
Okiem Blondynki by McBlondiBardzo kruchutkie, zdrowe, szybkie i proste ciasteczka bezglutenowe. Na jednym, aż trudno poprzestać. Składniki: 100 g mąki ryżowej 125 g mąki kukurydziana 140 g kremu czekoladowo - orzechowego 40 g cukru pudru trzcinowego 50 ml oleju z orzeszków ziemnych (olej arachidowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Przesiać mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem
Ciastka - domowe słodkościzachęca do ich zrobienia. Praliny w smaku zbliżone są do znanych kulek rafaello, ale zdecydowanie mniej słodkie. Praliny kokosowe z migdałami mogą być jedzone przez osoby będące na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Kulki kokosowe mogą również spożywać weganie i wegetarianie. Praliny nie są zbyt słodkie, aby były słodsze, należy dodać więcej cukru pudru. Nie polecam dodawania więcej miodu, gdyż miód
Kuchcik gotujeMąka kukurydziana to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa. Pozyskuje się ją z dojrzałych ziaren kolb kukurydzy, które należy poddać procesom suszenia i mielenia, aż do uzyskania odpowiedniej tekstury. W sklepach można kupić mąkę o 3 grubościach, z których najbardziej zasobną w składniki odżywcze jest ta zmielona najbardziej. Jest bardzo często wykorzystywana nie tylko ze względu na brak glutenu
Ciastka - domowe słodkościlekko rozgrzanym piekarniku albo podac na zimno z fajną sałatką. Ostatnio wpadłam w tartowy szał, robiłam moją ulubioną tartę dyniową z tego przepisu, a kolejnego dnia Read More Artykuł Bezglutenowa tarta z cukinią i fetą z mąką z niebieskiej kukurydzy pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonęsty wiaderkowy) - 4 duże jajka - 3/4 szklanki* cukru (u mnie ksylitol) - 340g mąki orkiszowej tortowej typ450 lub 2 szklanki* pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy bezglutenowy) - skórka otarta z 1/2 cytryny (daję gotową Oetkera) *szklanka 250ml dodatkowo: - masło i bułka tarta lub mąka do formy - puder lub lukier (u mnie lukier marcepanowy-nasz ulubiony) Miękkie masło miksujemy
Smaczne Zdrowejednak wolę serniki lekkie i puszyste. Taki efekt uzyskuje się np. z jogurtów greckich, o czym pisałam w pierwszym roku istnienia bloga. Dziś przedstawiam wersję jesienną tego deseru, nadal bezglutenową, bo nie zmieniło się moje upodobanie do serników bez blatów z ciasta. Składniki (na formę (34 x 20)cm ): 1100 g jogurtu greckiego 100 g musu z dyni
Weekendy w domu i ogrodzie