Jakiś czas temu w pracy panowała moda na robienie zdrowych, zbożowych batoników. Spośród wielu wersji przynoszonych przez Koleżanki do spróbowania, mnie najbardziej przypadła do gustu ta bezglutenowa z płatków jaglanych. Może nie jest ona najmniej kaloryczna, ale za to słodka i mocno owocowa, a to dzięki użyciu mleka skondensowanego i mnóstwa suszonych i kandyzowanych owoców. Gotowe jaglane batoniki będą doskonałe
niecodziennikparyTołpyga w złocistej kukurydziano-sezamowej panierce to propozycja nie tylko dla osób lubiących ryby, ale także dla tych, którzy unikają glutenu. Nam do gustu przypadła panierka
niecodziennikparyJaglane crumble z gruszkami to propozycja na jeszcze zimne o tej porze roku wieczory, kiedy ma się ochotę na słodki i rozgrzewający deser. Ponieważ kruszonkę zrobiliśmy
niecodziennikparyJaglanka zapiekana z jabłkami i gruszkami to bezglutenowa propozycja na śniadanie lub kolację na ciepło. Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że to podstawowa wersja jaglanej szarlotki, więc można ją uznać nawet za deser. Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną smakują wybornie, tym bardziej, że i sama kasza jaglana wymieszana jest z puree jabłkowo-gruszkowym, przez co nie jest sucha i zapychająca
niecodziennikparyJogurtowiec leśny z borówkami w wersji bezglutenowej. Spód sernika z jogurtów leśnych zrobiliśmy z preparowanej kaszy jaglanej oraz białej czekolady. Ułożone na wierzchu dorodne borówki zanurzyliśmy w przeźroczystej galaretce. Sernik na zimno z borówkami ma orzeźwiający smak, ładnie wygląda po przekrojeniu i co równie ważne szybko się go robi. Polecamy. Udostępnij Składniki na jogurtowiec leśny z borówkami 800 g jogurtu
niecodziennikparyzupy, który potem można w porcjach zawekować (większa rodzina upora się z nim w dwa dni). Krupnik jest wegański, bez pszenicy – na kaszy jęczmiennej. Jeśli chcecie by był bezglutenowy użyjcie ryżu, kaszy jaglanej czy gryczanej. PRZEPIS NA KRUPNIK KRYZYSOWY Składniki na krupnik kryzysowy: 2 duże cebule 5 łyżek oleju 4 litry wody 10 szt ziela angielskiego 2 liście laurowe
Dorota Smakujechcesz nie tylko ozdobić swoje danie, ale również dodać mu więcej czekoladowego smaku, to polecam Ci sos czekoladowy firmy Monin, który dostaniesz klikając TUTAJ . Osobiście ostatnio polewałem nim gofry bezglutenowe oraz racuchy z bananami i była to prawdziwa petarda. Sos czekoladowy tej firmy również jest bez laktozy i wegański. Jak Ci się podoba
Blendmanoraz nietolerancje pokarmowe. W takim wypadku jesteśmy zmuszeni do zrezygnowania z niektórych produktów spożywczych i zastąpienia ich innymi, na takie na które dobrze reaguje nasz organizm. Niektórzy szukają produktów bezglutenowych, bez laktozy, jedynie produktów pochodzenia roślinnego. I taki też produkt postanowiliśmy wykorzystać w naszym przepisie. Bardzo dużo mówi się ostatnio o ekologicznym rolnictwie. Jednak zanim kupimy takie produkt, warto sprawdzić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bezglutenowe klopsiki drobiowe z brukselką i kaszą jaglaną. Zdrowo, lekko i czego można chcieć więcej. Klopsiki są pieczone z dodatkiem migdałów i sezamu. Stąd wersja dla osób z nietolerancją glukozy. Polecam bo są naprawdę pyszne. brukselka pieczona: 40 dkg brukselki 1/2 papryczki chili sól, pieprz 6 łyżek oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej klopsiki drobiowe: 1 pierś z kurczaka
wesoła kuchnianabiału i z małą ilością skrobi? Okazuje się, że tak! Brownie paleo z buraków i awokado ! Pyszne ciasto czekoladowe paleo – brownie z buraków i awokado – bezglutenowe, bez zbóż, nabiału (bez laktozy i kazeiny), orzechów i z minimalną ilością skrobi – przepis : buraki – 2 średnie (ugotowane i starte) awokado – 1 sztuka jajka – 3 (zobacz też
PaleoSMAKkostkę pimidorów (mogą być z puszki) ser pecorino romano (u mnie bez- unikamy mleka, ja sobie czasem posypuję makaron drożdżami nieaktywnymi) sól i pieprz 300 g makaronu (u mnie bezglutenowa Barilla lub Rummo) Ja dodaję od siebie: szczyptę cukru, chlust białego wina i czasem mały ząbek czosnku lub gałązkę świeżego rozmarynu Pokrojone w kostkę guanciale (ja proszę w sklepie
Cytryna&Co.Pyszne chrupiące ciastka bezglutenowe z migdałów. Ciastka są bez cukru, ale można go dodać. Jest to wersja dietetyczna ale można ją wzbogacić o dowolny słodzik, miód, cukier. Do ciastek wykorzystałam mąkę migdałową którą otrzymałam jako produkt uboczny jak robiłam mleko migdałowe. Wystarczy pulpę z migdałów mocno odcisnąć, ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i suszyć w piekarniku przy temperaturze
wesoła kuchniasmacznego. Ciasto bez użycia piekarnika, tak więc dodatkowy plus dla tych, którzy nie lubią piec... Użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - 250g sucharów (u mnie bez cukru), można wykorzystać także bezglutenowe - 350g nutelli - 0,5kg twarogu z wiaderka - 0,5kg śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa + 1,5 łyżeczki żelatyny - ok. 300g malin (dałam mrożone) - 3 galaretki malinowe (każda
Smaczne Zdrowe