Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej

Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej

Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej

Przepis na : śniadanie

Czekolada i pomarańcza to jedno z moich najulubieńszych połączeń. Tym razem wykorzystałam je w budyniu z kaszy jaglanej. Przepis jest bezglutenowy, wegański, pozbawiony cukru i wzbogacony w pyszne i zdrowe dodatki od marki  Intenson . Odznacza się kremową konsystencją oraz pysznym smakiem. Składniki (1 porcja): 45 g kaszy jaglanej (Intenson) 200 ml wody 1 łyżka erytrytolu (Intenston) 1 łyżeczka kakao 50 ml soku ze świeżej pomarańczy  50 ml napoju roślinnego lub mleka  dodatki: maliny, morwa susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.