dawna. Nie musimy się oczywiście ograniczać tylko do chlebów na słono, bo mamy również i te słodkie wersje. Większość zna już chlebek bananowy, a dziś mam dla Was wersję bezglutenową z dodatkiem jabłka. Można go spożywać zarówno na śniadanie jak i na drugie czy deser a nawet kolacje. Wystarczy dodać źródło białka np. twarożek i ulubiony dodatek w postaci
Zdrowie i pysznie na talerzudawna. Nie musimy się oczywiście ograniczać tylko do chlebów na słono, bo mamy również i te słodkie wersje. Większość zna już chlebek bananowy, a dziś mam dla Was wersję bezglutenową z dodatkiem jabłka. Można go spożywać zarówno na śniadanie jak i na drugie czy deser a nawet kolacje. Wystarczy dodać źródło białka np. twarożek i ulubiony dodatek w postaci
zdrowo i aktywnieeksperyment z kruchym ciastem bez masła. Muszę przyznać, że ta próba była naprawdę udana i na pewno nie raz będę jeszcze go wykorzystywać ;) TARTA Z CUKINIĄ I POMIDORAMI NA BEZGLUTENOWYM KRUCHYM SPODZIE Czas przygotowania 60-70 minut Składniki na formę 16cm Spód 100 g mąki ryżowej 50 g mąki gryczanej pełnoziarnistej 5 łyżek jogurtu Farsz Pół puszki pomidorów krojonych Garść
HealthyCreationssobie mój dozgonny podziw. Ja, nawet jak jeszcze używałam mąki pszennej nigdy nie umiałam się na to zdobyć… Teraz to już i tak bez znaczenia, bo w przypadku mąk bezglutenowych jest to praktycznie niewykonalne. Dużo zależy oczywiście od rodzaju patelni. Jednak bardzo popularnych patelni z nieprzywieralną powłoką teflonową staram się unikać ze względu na ich potencjalną szkodliwość. Tylko
Modern Cave Girltutaj jednak zupełnie przypadkowa… Kokosanka nie ustępuje w niczym “tradycyjnej” porannej owsiance, pod którą się odrobinę podszywa. A tak naprawdę jest dużo zdrowsza, bo nie tylko bezglutenowa, ale i niskowęglowodanowa. To owsianka nie jest superfood? Jeśli dodam, że danie jest ekspresowe w przygotowaniu, to już w ogóle powinnam zaskarbić sobie przychylność tej pozostałej garstki zatwardziałych miłośników owsianki
Modern Cave GirlKroić na kawałki dopiero kiedy dobrze wystygnie, po ok. 1-2 h. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Bezglutenowa szarlotka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina
Mrs. EndorfinaDziś przedstawiam kolejną propozycję na w miarę zdrowe, w miarę dietetyczne, bezglutenowe placki serowe z warzywami. Takie małe sprzątanie lodówki Placki te są bardzo sycące i dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam Składniki na 6 placków: – 60g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 100g pieczarek – kawałek pora (60g-około 10cm) – 1 jajko
Smaki ArmineSłodkie i delikatnie kremowe wegańskie babeczki o smaku bananowo-orzechowym na kaszy jaglanej. #wegańskie #bezdodatkucukru #bezglutenowe Przepis na ok. 15 babeczek Składniki na spód: – 100 g płatków owsianych – 50 g słonecznika – 50 g wiórków kokosowych – łyżka kakao – łyżka masła orzechowego – 150 g daktyli Składniki na budyń jaglany: – 200 g kaszy jaglanej
Mrs. Endorfinamogą być alternatywą białka zwierzęcego dla wegetarian. Dodatkowo quinoa bogata jest w zdrowe kwasy tłuszczowe, witaminy i składniki mineralne. Dla wielu osób istotnym jest fakt, że quinoa jest produktem bezglutenowym więc jest świetnym rozwiązaniem dla osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi jako zamiennik ryżów i kasz. Dzięki uprzejmości marki Polskie Młyny w mojej kuchni znalazła się Quinoa Czerwona BIO , która
Kocham..lubię..gotuję..wiecie są zdrowsze i lżejsze, bo nie są smażone w głębokim tłuszczu, przez co takie desery mogę serwować sobie każdego dnia w roku. Wykonując ten przepis postawiłam na mąki bezglutenowe, ponieważ pączki były z pszennej orkiszowej. Ciasto na oponki wyszło super, nic się nie kruszyło i ładnie skleiło, także bez obawy.😇 Na koniec udekorowałam swoje oponki, przez co przypominają teraz
zdrowo i aktywnieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na czekoladę znajdziecie TUTAJ ). Nie zawierają grama cukru, a i tak wprost rozpływają się w ustach swym super smakiem. Połączenie moich 2 ulubionych smaków kokosa i czekolady sprawia, że nie mogę się od nich odczepić
zdrowo i aktywnie