drożdżowe z jabłkami i żurawiną 9. Placuszki z serkiem mascarpone i sosem truskawkowym 10. Placuszki z makiem, cynamonem i pomarańczą Agnieszki Maciąg 11. Kajmakowe placuszki z ricotty 12. Placuszki bezglutenowe z miodem i bananem 13. Placuszki jogurtowe z orzechami, suszoną morelą i ananasem 14. Placuszki na maślance z borówkami 15. Placuszki jogurtowe z kokosem 16. Placuszki serowe z cynamonem
kruche babeczkiNabiał nie jest paleo i kropka. Ale np. w diecie primal (odmiana paleo) dobre sery są dozwolone a w diecie samuraja (kolejna odmiana paleo, do poczytania TUTAJ ) dozwolone są bezglutenowe pseudo-zboża i kasze. U nas to taki mix tych dwóch Wracając do serów to od pewnego czasu zajadamy się nimi na potęgę: pleśniowe, parmezan, kozie, długodojrzewające oraz właśnie gouda
PaleoLifebabci znalazłam przepis na tradycyjne ucierane ciasto z owocami. Nie byłabym sobą gdybym nie zmieniła kilka składników by powstała nowa wersja takiego ciasta... Dzięki zmianie mąki ciasto jest bezglutenowe, tradycyjny cukier zmieniłam na miód a masło na olej kokosowy, śmietanę na jogurt. Ciekawego smaku nadają owoce (mogą być mrożone), które najlepiej jeśli są nieco kwaskowate. Proste i szybkie ciasto
Health-Fit-Lifebloga Kasi Marciniewicz i zobaczyłam TO brownie! nie mogłam go nie upiec swoim bliskim w ten chłodny tak jesienny weekend! Jest wyjątkowo esencjonalne, wilgotne i pachnące. Sprawdźcie sami! Bezglutenowe Dyniowe Brownie 50 g mielonych migdałów 200 g dyni piżmowej (bez skórki) 200 g + 3 kostki gorzkiej czekolady 70 g masła 70 g cukru trzcinowego 4 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu
Dzieje kuchennej Wiewiórychrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi ciastka będą miękkie i soczyste w środku. Lubicie przepisy na słodko? W takim razie koniecznie wypróbujcie: Fit pancakes na bazie płatków owsianych Domowy chleb bezglutenowy z dyni piżmowej Trudność Średnio zaawansowany Czas przygotowania 20 min. Czas gotowania 25 min. Całkowity czas 45 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 CIASTECZEK) 100 g płatków
A to pestkawstawić chleb i piec 60 minut. Po ww. czasie wyjąć z pieca. Ostudzić na kratce (wyjęty z formy). Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Ze strony "Olga Smile". Inne bezglutenowe chleby
Rodzinka w kuchnimorelami Puszyste racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami Racuchy drożdżowe jak pączki Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku Racuchy jak pączki, z jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki szarlotkowe Racuszki twarogowo kokosowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy z twarogu z budyniem bananowym Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe appeared first
mojewypiekiinietylkogramów batatów 130 gramów suszonych daktyli (typu jambo) 60 gramów surowego kakao albo kakao ( około 3/4 szklanki) 4 jajka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można użyć bezglutenowy) 80 gramów mąki kokosowej (5 czubatych łyżek) 4 łyżki oleju kokosowego Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości odcedzamy i studzimy. Daktyle moczymy 10 min. Nagrzewamy piekarnik
Krupeczkipowstały one - muffinki marchewkowe . Są przepyszne! Leciutkie, idealnie słodkie i zawierają warzywo ! Składniki (12 muffinek): 170 g marchewki (1 duża sztuka) 100 g mąki gryczanej 50 g płatków owsianych bezglutenowych 10 g nasion chia (1 łyżka) 50 g rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 35 g oleju kokosowego (1 czubata łyżka) 50 g miodu
Zdrowie na języku :Pjadam bardzo często, tak kasztanów jadalnych nie próbowałam jeszcze ani razu, ale często za to sięgam po mąkę kasztanową, którą bardzo lubię. Dzisiaj połączyłam te dwa składniki i przygotowałam bezglutenowe placuszki, właśnie na bazie mąki kasztanowej z dodatkiem pure z dyni. Jak zrobić takie pure opisywałam TUTAJ . Placki wyszły bardzo delikatne, puszyste i mięciutkie. Jak widać są bardzo "puchate
Zdrowie na języku :PWitajcie, lekkie i puszyste ciasto Ptasie mleczko to deser, który z powodzeniem można przygotować na domowe przyjęcie. Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Masa z jogurtu sprawia, że deser jest niskokaloryczny (cała blacha to tylko 1166 kcal) i lekki. Połączenie masy jogurtowej z dodatkiem kakao nadaje ciekawy wygląd i smak. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości
Health-Fit-LifeZapraszam na pyszny i delikatny budyń z ryżu pełnoziarnistego. Jest to deser bezglutenowy a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie również bez laktozy. Budyń ryżowy posłodzony miodem eukaliptusowym od Huzar . Zapraszam Składniki: 125 g ryżu pełnoziarnistego (1 torebka) 2 łyżki miodu eukaliptusowego od Huzar 1 łyżeczka kakao naturalnego 1/2 szkl mleka oraz: woda do gotowania ryżu Przygotowanie: Ryż gotujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnelimonki 2 łyżki miodu lub syropu klonowego** Do posypania: Posiekany szczypiorek lub świeża kolendra ok. 2 łyżki Garść posiekanych orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych *w wersji bezglutenowej użyj odpowiedniego sosu sojowego ** w wersji wegańskiej użyj syropu klonowego Przygotowanie: Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Sos: imbir obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, czosnek obrać i posiekać. Dodać
Fabryka pomysłówaktualnie zimne poranki, można ją podgrzać i zjeść na ciepło. A także zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Poniższa wersja dostarcza większej ilości protein, dzięki dodatkowi surowego, bezglutenowego i wegańskiego białka marki Lifefood . Produkt ten odznacza się godną polecenia jakością, składem oraz smakiem. Do poniższego przepisu użyłam wariantu owocowego , który, muszę przyznać smakuję fenomenalnie i bardzo owocowo (w końcu
Zdrowie na języku :P