Żurawina jest źródłem cennych witamin, takich jak wit. C, E, B1, B2, B6 i E, a także minerałów: fosforu, jodu, magnezu, miedzi, potasu, sodu, wapnia i
My Culinary Artmasełku (pokrojone, lub całe w zależności od ich rozmiarów), delikatnie solimy i zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu krótko obsmażamy króliczą wątróbkę (można ją wcześniej obtoczyć w bezglutenowej mące) solimy i doprawiamy pieprzem. Kluseczki mieszamy z rydzami i podajemy z wątróbką. Smacznego
Quinoa Raz!Świetne i bardzo proste naleśniki z mąki gryczanej . Przepis sprawdzony i godny polecenia. Naleśniki gryczane polecam zrobić, nawet jeśli nie jesteś na diecie bezglutenowej. Smakują super na słodko i na słono. Zapraszam tez po mój niezawodny i najbardziej uniwersalny przepis na naleśniki z mąki pszennej. Z tego ciasta zrobisz nie tylko naleśniki, ale i krokiety. Wystarczy, że usmażysz odrobinę
AniaGotuje.plnieco szybsza w wykonaniu niż tradycyjna pizza, gdyż nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży. Pizza ta jest również lekka i pyszna. Można rzec, że pizza z kalafiora to bezglutenowa wersja pizzy, nieco zdrowsza i mniej kaloryczna. Będzie ona idealna dla osób, które nie lubią nudy w kuchni i maja ochotę wypróbować coś innego lub po prostu przemycić nieco więcej warzyw
Kulinarne PrzebojeWitajcie, przepisu na chleb na moim blogu jeszcze nie było:) - kiedyś musi być ten pierwszy raz:) Dlatego przygotowałam przepis na bezglutenowy chleb na bazie dwóch rodzajów mąki. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszedł bardzo smaczny. A przy okazji robienia chleba przyszedł mi do głowy pomysł na zrobienie jakieś pasty - w końcu chleb najlepiej smakuje z czymś;) Przypomniała mi się pasta
Health-Fit-LifeFrittata to masa jajeczna zapiekana z warzywami, szynką, boczkiem, kiełbasą czy serem. Lekkie a zarazem sycące danie popularne w Hiszpanii i Włoszech. Znacie już moją wersję
Ola la LCHFmąkę ryżową, której termin ważności powoli dobiegał końca. Zatem chcąc ją jakoś zużyć postawiłam na omleta, które swoją drogą jadam od jakiegoś czasu bardzo często na śniadanie. Omlet jest bezglutenowy, a jego istotnym składnikiem jest brzoskwinia. Całość smakuje bardzo dobrze, a dzięki obecności owocu placek nie jest suchy. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 jajko 50 ml mleka
Zdrowie na języku :Pdietetyczny, bo wiadomo ciastka Oreo mają i cukier i inne ulepszacze, ale i tak postarałam się go troszkę "uzdrowić" - przede wszystkim zastąpiłam cukier ksylitolem, biszkopt jak zwykle jest bezglutenowy, wykonany w sprawdzony sposób z mąki ryżowej i oczywiście tym razem z dodatkiem kakao. Polecam go jednak koniecznie nasączyć, najlepiej Malibu - wtedy jest idealnie wilgotny. Krem również jest sprawdzony - masa
Healthy food explorerMałe co nie co do niedzielnej kawy.Serniczki bezglutenowe ze śliwkami i daktylami oraz migdałami. Taki ciacha to ja uwielbiam. Można je spakować i zabrać na wynos. spody daktylowe: 100 g daktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa
wesoła kuchniasoli, licząc, że podbije smak? Jeśli zgodnie kiwacie głową - mam dla Was niespodziankę! Ich produkty nie tylko są pyszne ale i mają czysty skład (zero wzmacniaczy smaku i konserwantów, bezglutenowe). W Kaszotto z suszonymi kurkami nie ma gotowych mieszanek grzybowych. Skład: kasza gryczana biała 89%, suszona kurka (pieprznik jadalny) 5,2%, suszone warzywa 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka
Spektrum Smakupysznie sprężyste i mięciutkie knedle, które pokochają wszyscy członkowie rodziny. Polecam! Przepis na idealne knedle znalazłam u HelloMorning i szczerze go wszystkim polecam! A że w dodatku są one bezglutenowe, to wcale nie szkodzi Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 15 łyżek skrobi ziemniaczanej sól (do smaku) śliwki węgierki brązowy cukier do podania Wykonanie: Obrane i dokładnie opłukane ziemniaki zalewamy wodą
Lamarida.plPlacek z tapioki z karmelizowanym bananem. Pyszny, szybki i naprawdę prosty w przygotowaniu. Nawodniona tapioka KOALA , to moje ostatnie odkrycie. Tapioka jest produktem bezglutenowym, hipoalergicznym, 100% naturalnym, bez konserwantów, lekko strawnym i bardzo pożywnym. Wytwarzana jest ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Warto mieć ją w swojej kuchni. Idealna, gdy mam ochotę
Słodkie okruszkismaku kokosowo-jogurtowym, z dodatkiem oczywiście wcześniej wspomnianych malin. Taki dobór składników dał w efekcie na prawdę pyszną owsiankową masę. Składniki (2 porcje): 120 g płatków owsianych bezglutenowych 200 g jogurtu sojowego 150 ml napoju roślinnego 2 łyżki ksylitolu lub erytrolu 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka musu kokosowego Na wierzch garść malin
Zdrowie na języku :P