bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:742/3453)

Sos pomidorowy – z pieczonych pomidorów 273

skracają czas pracy w kuchni i ułatwiają życie. Ale sos z pieczonych pomidorów wyjdzie tylko z pomidorów świeżych – najlepszych już niebawem, w pełni lata. Nie ma czegoś takiego jak „najlepszy sos pomidorowy” – każdemu smakuje co innego. Sama marinara ma we Włoszech tysiące wersji, a każda pani domu bez zająknięcia stwierdzi, że to ona robi tą jedyną i najlepszą. Mnóstwo(...)zagęścić sos przez skarmelizowani ich naturalnych cukrów – powinny być poddane działaniu ciepła przez dłuższy okres czasu. Jak to połączyć? Piekarnik!   Ale pieczenie to nie wszystko , bo ważna jest też odmiana pomidorów. Nie bez powodu puszkowane, przerabiane na sosy i przeciery są pomidory średniej wielkości, podłużne (San Marzano, Lima, Bycze rogi) – mięsiste, bez piętki i głąba

Karo in the Kitchen
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 128

mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Więcej wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Zobacz również(...)ciasto Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Mus czekoladowy Sushi z omletem Pieczone placki z cukinii (keto) Zobacz więcej przepisów grudniowych lub przepisów sylwestrowych Najnowsze przepisy Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe

WegePrzepis
Pleśniak z dżemem i orzechami 355

nadające się niemal na każdą okazję (jak i bez okazji). Smak mojego dzieciństwa. Choć babcia robiła go bez orzechów, z kakao i koniecznie na wytrawnym cieście (bez cukru – słodka była tylko piana oraz dżem), to lubię jego różne wersje. Chrupiące orzechy pasują idealnie. Latem dżem zastępują kwaskowe owoce – cieszę się tym ciastem cały rok. Pleśniak(...)śmietankowe bez cukru (proszek) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich (lub laskowych) 1 słoik kwaskowego dżemu (u mnie czarny bez) szczypta soli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do dużej miski wsypujemy 3 szklanki mąki, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżkę cukru z wanilią i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Poezja smaku
Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą 551

użyłam 250g czarnej jagody i 200g borówki) 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 240g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń malinowy bez cukru lub waniliowy bez cukru Spód: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką lub szpatułką. Dodać pokrojone masło i wymieszać mikserem(...)wielkość blaszki (wałek należy podsypywać mąką), blaszka 25x30cm wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki i wyrównać, patrz FILM . Ponakłuwać dość gęsto widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut, aż ciasto trochę się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. 4. Na ciasto wyjęte z piekarnika

Mała Cukierenka
Chleb na zakwasie z ziarnami 159

godzin. Przed pieczeniem wierzch nasmarować delikatnie oliwą. Do piekarnika włożyć małe naczynie z wodą. Piec w nagrzanym do 220-230 st C przez pierwsze 15 minut na ustawieniu termoobieg. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st C i piec przez kolejną godzinę na ustawieniu góra-dół. Wszystko zależy od waszego piekarnika. Ja np. w drugiej fazie piekę ten chleb(...)Można włożyć też drewniany patyczek i sprawdzić jego lepkość. Jeśli stwierdzisz że nadal jest nie upieczony wsadź go do formy, do góry dnem lub już zupełnie bez formy prosto do piekarnika i piecz przez kolejne 15 min. Zakwas przechowywać zamknięty w lodówce od 5 do nawet 14 dni. Po 5 jest gotowy do ponownego wypieku.  Powodzenia

Jemy Pijemy
Okolicznościowy tort moro (bez glutenu, cukru, laktozy) 363

żółtek dodać zieloną masę, wymieszać całość i przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, znów całość wymieszać. Zieloną masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Masę wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia (dużej i małej-w małej ma powstać jeden niewysoki biszkopt). Piec w 180’C ok 20-30 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem(...)jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Mąkę, skrobie wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy . Wlać ciasto tortownicy (dużej i małej-w małej ma powstać jeden niewysoki biszkopt)i piec przez około 30-40 minut w temperaturze

Candy Pandas
Porzeczkowiec pod kokosową bezą 139

jajko Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i zmrozić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, przełożyć na blaszkę, ponakłuwać widelcem. Piec w 160 stopniach przez 25 minut. Porzeczkowa beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru 220 g porzeczek 100 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier. Delikatnie wymieszać z wiórkami(...)kokosowymi a na końcu z porzeczkami. Wyłożyć na ciasto i piec przez 30 minut 150 stopniach do zarumienienia bezy. Źródło znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 198

makaron. Słodycze - cukier, miód, galaretki, kisiel, budyń, biszkopty, herbatniki, wafle. Napoje - słaba herbata, rumianek, mięta, kawa zbożowa, kompot (z dozwolonych owoców). Potrawy mogą być gotowane, parowane, pieczone (w tym w folii), duszone (bez obsmażania i dodatku tłuszczu).  Warzywa i owoce należy jeść przetworzone np. gotowane lub parowane, rozdrobnione, w postaci soków lub przecierów.  Produkty przeciwwskazane: Pieczywo - świeże(...)Dynie pokroić na mniejsze kawałki, oczyścić z pestek, obrać ze skóry i pokroić w średniej wielkości kostkę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dynie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości (około 30-40 minut w zależności od wielkości kawałków i gatunku dyni). Gdy dynia będzie upieczona przełożyć

Codzienne Gotowanie
Ekologiczny chleb z mieszanych mąk Symbio 219

temat pojawia się na blogach, coraz więcej książek o tej tematyce w ksiegarniach. Ponieważ rok 2015 jest dla mnie rokiem wyzwań i nowych przeżyć, postanowiłam spróbować swoich sił w pieczeniu chleba. Żeby sprawdzić, o co tyle zachodu i czy rzeczywiście warto. Na początek coś łatwego, na drożdżach a nie na zakwasie. "Rodzinny" przepis na chleb z mieszanych mąk(...)minut w uchylonym piekaniku. Gdy lekko przewyższy krawędzie keksówek (uwaga, żeby nie wyrosło za mocno, bo sie z nich "wyleje"), drzwiczki piekarnika zamykamy i włączamy go na pieczenie (góra i dół, bez termoobiegu) w 200 stopniach. Po 40 minutach od włączenia piekarnika odwracamy foremki (ale nie do góry dnem, to co było z tyłu piekarnika ma być teraz

Zawsze głodna!
Oponki pieczone 352

Oponki pieczone w piekarniku to nieco inna wersja tych tradycyjnie smażonych. Nie myślcie jednak, że to wersja fit, gdyż zawierają one sporo masła i cukru. W

Smakołyki Bereniki
Pychotka 507

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek(...)podzielić na 2 części. Formę (25 x 33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią 1 część ciasta, wyrównać, posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas

The Sweet Damsel
Sernikobrownie pełne miłości 105

wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie serce 25x27cm, ale może być tortownica 26 cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) środkowy poziom. Pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i wlewamy na podpieczony spód masę serową, którą robimy w czasie pieczenia brownie. Masa serowa: Rozpuszczamy masło, studzimy. Jajka miksujemy

Słodkie okruszki
Ciasto z jabłkami i budyniem 166

proszku do pieczenia –  2 budynie waniliowe bez konserwantów  i cukru + 4 łyżki cukru lub  budyń z tego przepisu –  750 ml bez laktozy nadzienie – 1 1/2 kg jabłek – cukier puder do posypania Przygotowanie: Jabłka płukamy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przygotuj formę do pieczenia –tj. posmaruj masłem i opcjonalnie wyłóż papierem

I LOVE LIFE
Kruche ciastka drożdżowe mojej mamy 218

brzoskwiniowa marmolada sprawia, że mają delikatny lekki smak. Z końcówek ciasta wykrawam czasem kółeczka i piekę je z cukrem bez marmolady. Za taką prostą wersją dzieci też przepadają. Moje ciastka zawsze wychodzą, więc polecam je również tym, którzy nie mają wprawy w pieczeniu. Znajomi będą zaskoczeni, że to nie są ciastka z cukierni :) Składniki na około

Trzeci talerz
Duńskie Bułeczki 155

minutach – pieczenie duńskich bułeczek: Blachę z bułkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 210 stopni na środkową półkę . Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Bułeczki piekłam około 14 – 15 minut . Bułeczki duńskie są gotowe . Życzę udanych wypieków i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb