bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:747/3453)

Kaczka pieczona z jabłkami 172

miski, wsypujemy łyżkę majeranku, miód i dokładnie mieszamy. Kaczkę faszerujemy przygotowanymi jabłkami, spinamy wykałaczką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykrywą, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę pod przykryciem, kolejne 1,5 – 2 godziny bez przykrycia. W trakcie pieczenia polewamy kaczkę sokiem wyciśniętym z pomarańczy

Bajeczna Kuchnia
Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 231

blasze wyłożonej papierem do pieczenia przed ułożeniem robię falbankę widelcem (dokładnie widać to na filmiku). Następnie pierogi maluję rozmąconym jajkiem i posypuję czarnuszką lub kminkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, pierogi piekę około 20 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Pierogi pieczone z kapustą

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik z brzoskwiniowym musem 146

Kolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi w jego pieczeniu,brzoskwiniowy mus z galaretką tylko dodaje mu smaku, idealny na lato! Wypiek podałam na talerzu  Agawa Gold-Bogucice Na drugim planie  Diament Gold-Bocucice Składniki: Tortownica

Wanilia i Kardamon
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 132

ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć tężejącą galaretkę do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru 300

posiekanych orzechów włoskich, posiekanych nie za drobno skorka starta z 1 pomarańczy (u mnie brak) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (u mnie po prostu dwie łyżeczki sody już bez proszku) 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/3 łyżeczki soli himalajskiej W jednej misce wymieszać mąki, siemię lniane, przyprawy, sodę, sól, proszek(...)pieczenia. Piec około 50 minut w 175 stopniach, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce w formie przez kilka godzin, wyjąć z formy, pokroić. Nie trzymać w lodówce, bo stwardnieje. Smacznego! Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie

moj przepis na
BAGIETKI Z SAMOPSZY, PŁASKURKI I ORKISZU 124

formujemy wałek, skręcamy go, obtaczamy w mące i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z bagietkami odstawiamy na  ok. 20-30 minut, do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 20 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, z parą wodną, na 1 stopniu parowania. Lub 220*C program góra-dół(...)bez termoobiegu ok. 20 minut. Pieczemy do lekkiego przyrumienienia. Po upieczeniu przechowuję je w papierowych torbach, gdy zależy mi na dłuższej świeżości, torby pakuję do worka, wówczas nawet po 2 dniach są pyszne i mięciutkie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Bezowy tort choinka na Święta! 76

termoobieg lub sam termoobieg. Na blaszce ułóż papier do pieczenia. Na papierze uformuj dwa blaty, jeden większy drugi mniejszy. U mnie to kształt płatków śniegu. Wstaw bezy do piekarnika i piecz 5 minut w temp. 150 °C, kolejne 2 godziny i 20 minut w temp. 100°C. Blaszkę wyjmij z pieca i pozostaw do całkowitego wystudzenia.   KREM(...)Tort przechowujemy w lodówce. Tort możesz udekorować obtoczoną w cukrze żurawiną lub pomarańczą, lub pozostawić w podstawowej wersji.  Blaty bezowe możesz wykonać w kolorze zielonym, dodając barwnika do bezy, ja uwielbiam biały kolor bezy, dlatego zostawiam blaty białe, a dodaje kolorowy krem, który powstaje na bazie konfitury.  Po więcej inspiracji zapraszam

SMYKWKUCHNI
PYSZNY CHLEB ORKISZOWY- PEŁNOZIARNISTY Z GRUBĄ, CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ , Z ZIARNAMI 194

przekładamy do niego nasze ciasto. Gdy użyjemy papieru do pieczenia to po prostu przekładamy nasz chleb razem z papierem, przykrywamy garnek pokrywką i ostrożnie umieszczamy go w piekarniku. Pieczemy w ten sposób ok. 45 minut. Następnie garnek wysuwamy z piekarnika , zdejmujemy przykrywkę i dopiekamy nasz chlebek (już bez(...)przykrywki) by się ładnie przyrumienił ok.20-30 minut. Ja piekłam 20 minut. Bardzo ostrożnie wyjmujemy upieczony chlebek z garnkiem z piekarnika i odstawiamy na kilka minut. Następnie chlebek wyjmujemy z papierem i studzimy na kratce. Delikatnie odklejamy papier. Minusem takiego pieczenia jest niestety przyklejenie się papieru (ale bez obaw , przy odrobinie trudu idzie go ładnie poodrywać

Smaczne Zdrowe
Ciasto z porzeczkami i bezą 132

wylepić nim jej spód. Na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 18 minut w temperaturze 180°C, na jasnobrązowy kolor. Nadzienie z porzeczek: Odszypułkowane i umyte porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną.  Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce(...)bezę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, po czym od razu obniżyć temperaturę do 140°C ( lub niższej, jeżeli Wasz piekarnik bardziej przypieka ). Piec przez około 1 godzinę do momentu, aż wierzch bezy stanie się suchy, wypieczony, nawet lekko popękany. Uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto do wystudzenia. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik Rafaello wg Aleex 220

połączenia się składników, bez ubijania. 5. Do masy dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając likier amaretto lub aromat migdałowy. 6. Gotową masę serową wylać na kokosowy spód i wstawić do piekarnika. 7. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez 60 minut(...)upływie czasu pieczenia, wysunąć sernik z piekarnika, wyłożyć pianę i wstawić z powrotem do piekarnika na 30 minut (w 120 stopniach C). 13. Następnie zmniejszyć temperaturę do 90 stopni C i piec przez 30 minut, aby podsuszyć bezę. Studzić w stopniowo otwieranym piekarniku. 14. Sernik zupełnie ostudzić, następnie zdjąć obręcz i wstawić do lodówki bez przykrycia na kilka

W mojej kuchni
Pani Walewska - Pychotka 443

jednolite. Podzieliłam na dwie równe części i włożyłam na godzinkę do lodówki. Jak już się schłodziło, rozwałkowałam i wyłożyłam do formy. Miałam tradycyjną blaszkę do pieczenia o wymiarach 21x25 cm. Składniki na bezę: * 5 białek * 1 szklanka cukru * 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę, po troszeczku dodając cukier. Na koniec dodałam mąkę(...)daję dużo bakalii i wolę je kłaść pod bezę niż na wierzch. Kiedyś zwyczajnie przypiekały mi się tak mocno, że w smaku były gorzkie. Piekłam ciasto w 180 stopniach ok. 20- 25 minut. Oczywiście bezę należy podzielić na dwie części do dwóch kawałków ciasta. Jak już ciasto upiekło się i przestudziło zrobiłam  masę budyniową.  * 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Pieprzyć z Fantazją
Sernik 121

cukru,      2 łyżeczki proszku do pieczenia,      kostka margaryny Masa serowa:     1kg. sera,     3/4 kost. margaryny,     1 szkl. cukru,     3 całe jajka,     1 budyń śmietankowy bez cukru Wykonanie: Piana z białek: 4 białka ubić na sztywno(...)dwie części,   większą rozłożyć na blachę na ciasto położyć masę serową, na masę białka ubite na sztywno z cukrem i na wierzch pokruszyć resztę ciasta.  Piec 50-60 min. bez termoobiegu (góra /dół

Kuchnia Beaty
Pleśniak z jagodami, klasyka! 342

przepis na szybkiego pleśniaka z dżemem jagodowym, który doskonale nada się do jesiennej kawy.  Spód:  - 450 g mąki pszennej - 5 żółtek (białka zostawić do bezy) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g masła - 3 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki dodałam do miski i energicznie zagniotłam. Gotowe ciasto podzieliłam na dwie(...)chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę owocową. Na bezę starłam na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekłam w temp. 170 st. C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Ciasto marchewkowe najlepsze 87

przypadku małego grona gości, a druga – wiadomo 🙂 Składniki na jedną i drugą formę podałam w przepisie. Na dodatek ciasto marchewkowe jest bardzo proste i szybko trafia do pieca. Robimy je bowiem bez użycia miksera (za wyjątkiem kremu). Przepis na najlepsze ciasto marchewkowe opracowałam na podstawie przepisu Dorotus . Zmieniłam trochę, a w szczególności krem, który w oryginale był zdecydowanie(...)słodki. Dodatkowo dołożyłam ananasa do kremu, który świetnie przełamuje jego smak. Ciasto marchewkowe – Składniki na formę ø23 cm: 200 g mąki pszennej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 200 g cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 0.5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 0.5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 0.5 łyżeczki zmielonych goździków 0.5 płaskiej łyżeczki soli (używam domowej

Moja Delicja
Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami 125

cytryny. Beza powinna być sztywna i błyszcząca to znak, że jest gotowa. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni. Na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia rysujemy okręgi. Możemy je odrysować od dużego talerza. Bezę rozkładamy w okręgu ok 1 cm od brzegu linii. Pieczemy w 140 stopniach przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni – suszymy

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania