bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:744/3453)

Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  81

blaszce, część z serem obracając o 180 st., posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką

moj przepis na
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  68

blaszce, część z serem obracając o 180 st., posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Bułki bez drożdży 95

najlepszy i sprawdzony przepis na pyszne domowe bułeczki bez drożdży i bez zakwasu. Wystarczy wymieszać razem kilka podstawowych składników.  - tylko kilka składników - gotowe do pieczenia w 10 minut - bez wyrabiania i wyrastania ciasta

AniaGotuje.pl
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  130

blaszce, część z serem obracając o 180 st., posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką

moj przepis na
Ciasto z czarną porzeczką i bezą 356

bezą na półkruchym spodzie. Połączenie kwaśnej i cierpkiej, czarnej porzeczki ze słodką i chrupiącą bezą, posypaną płatkami migdałów. Na podpieczony spód wykładamy porzeczki, przykrywamy ubitą pianą i pieczemy do momentu gdy beza będzie z wierzchu chrupiąca. Proste ciasto w sezonie na porzeczki. The post Ciasto z czarną porzeczką i bezą appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Placki ziemniaczane 103

gęstego jogurtu lub śmietany. Moja Mama dodaje do takich placków odrobinę proszku do pieczenia, dzięki czemu lekko rosną, są takie pulchniutkie, nieco wyższe od klasycznych smażonych bez dodania proszku do pieczenia. Możecie kiedyś wypróbować

Zasmakuj Kuchni
Piernik - błyskawiczny do przygotowania i najlepszy w smaku 2958

miodowy w smaku.   Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). Zachęcam do pieczenia 😋 Składniki na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm: piernik 1/2 kostki masła (100 g) 1 szklanka zwykłego cukru (200 g) 3 płaskie łyżki gorzkiego

Ugotować
Obłędny pieczony kalafior z parmezanem 506

miare równe części. Każdą różyczkę kalafiora zanużamy na chwilę w marynacie tak, aby mieszanka jak nadokładniej wniknęła do środka rozgałęzień. Rozłożyć cząstki kalafiora na papierze do pieczenia, piec w 180 stopniach (bez termoobiegu, góra i dół) przez 15 minut. Następnie posypać kalafior parmezanem i piec jeszcze przez następne 5 minut. Gotowe! Uwaga: mieszanka przypraw i rodzaje olejów jakie

Taste and Cook
Placki ziemniaczane 177

jogurtu lub śmietany. Moja Mama dodaje do takich placków odrobinę proszku do pieczenia, dzięki czemu lekko rosną, są takie pulchniutkie, nieco wyższe od klasycznych smażonych bez dodania proszku do pieczenia. Możecie kiedyś wypróbować

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  206

blaszce, część z serem obracając o 180 st., posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Ciasto drożdżowe 5 szklanek mąki pszennej typ 650 1 szklanka

moj przepis na
Czekoladowe ciastka sandwich 185

folii i pokrój na cienkie talarki. Ukladaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz wstaw do lodówki. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Wszystkie składniki na masę serową powinny być w pokojowej temperaturze. Utrzyj masło z cukrem na puszysto. Dodaj

codojedzenia
Pani Walewska 103

lekko się połączą. Dodajemy żółtka, zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem, smarujemy połową dżemu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 15 minut. To samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier puder(...)przestudzonych plackach. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami lub płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150º (z termoobiegiem), zapiekamy ok 15 minut. Studzimy. JEŚLI MAMY TAKĄ MOŻLIWOŚĆ PIECZEMY OBA PLACKI Z BEZĄ JEDNOCZEŚNIE. JEŚLI NIE, PIANĘ NA DRUGI PLACEK WYKŁADAMY TUŻ PRZED WSTAWIENIEM GO DO PIEKARNIKA. Odlewamy ½ szklanki mleka, dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy

Fascynacje Ani
Pani Walewska 103

lekko się połączą. Dodajemy żółtka, zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem, smarujemy połową dżemu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 15 minut. To samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier puder(...)przestudzonych plackach. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami lub płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150º (z termoobiegiem), zapiekamy ok 15 minut. Studzimy. JEŚLI MAMY TAKĄ MOŻLIWOŚĆ PIECZEMY OBA PLACKI Z BEZĄ JEDNOCZEŚNIE. JEŚLI NIE, PIANĘ NA DRUGI PLACEK WYKŁADAMY TUŻ PRZED WSTAWIENIEM GO DO PIEKARNIKA. Odlewamy ½ szklanki mleka, dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy

Fascynacje Ani
Madam Walewska 112

pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 gram masła 6 żółtek (białka zostawiamy na pianę) Wszystkie składniki zagnieść, ciasto uformować w kulę i podzielić na pół.  2. Beza: 6 białek (3 + 3) 1,5 szklanki drobnego cukru (2x 3/4 szklanki) 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka - najpierw 3 ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier (3/4 szklanki). Na końcu(...)wierzch. Następnie wyłożyć na owoce masę bezową (z 3 jaj i 3/4 szkl. cukru). Posypać połową migdałów.  Tak samo postępić z drugą częścią ciasta - tu: bez dodawania czarnej porzeczki.  Piec w temperaturze 170- 180 stopni, około 40 minut.  Placki można piec w tym samym czasie - opcja: termoobieg, lub jeden po drugim.  Masa kremowa: 1 szklanka

Kuchnia smaków
Jabłecznik z kokosową bezą 149

piekłam ciasto po południu, więc z niedzieli zostało zaledwie parę godzin. Jak widać wystarczająco dużo aby zjeść cały placek! Jabłecznik Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 250 g orkiszowej mąki 50 g cukru 3 żółtka ½ łyżeczki soli 150 g masła, zimnego Nadzienie 1,5 kg jabłek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Beza(...)sztywna zacznij dodawać po łyżce cukru, a na koniec wsyp kokosowe wiórki. Użyłam mieszanki z cukru białego i brązowego, dlatego moja beza jest lekko beżowa. Pokryj ciasto równomiernie bezą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 45 minut. Uważaj aby beza za bardzo się nie przyrumieniła. W razie

codojedzenia
Wilgotna babka budyniowa 135

będziesz potrzebować formy do babki o średnicy 24cm z kominem w środku lub keksówki o wymiarach 12cm x 28cm. Kaloryczność około 400 kcal bez uwzględnienia dekoracji z cukru pudru. Babkę przygotujesz w 30 minut. Czas pieczenia około 40 minut. Pamiętaj o wyciągnięciu jajek i śmietanki lub masła minimum godzinę przed przygotowaniem, aby wszystkie składniki były temperaturze pokojowej. Zapobiega(...)posypać wiórkami kokosowymi lub bułka tartą. Zamiast okrągłej foremki możesz piec w keksówce 12cm x 28cm. Piekąc w keksówce zapewne trzeba wydłużyć czas pieczenia. Do foremki przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika o temperaturze 170 – 180 stopni C. Piekę w piekarniku grzałki góra i dół, bez termoobiegu w temperaturze 170 – 180 stopni C. przez około

Ania gotuje
Sernik z brzoskwiniami 168

Macie ochotę na sernik? Na pewno. Proponuję sernik z brzoskwiniami i pyszną bezą.   Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek   25 dag margaryny Masa serowa: 5 jajek 1 kg zmielonego sera 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny Beza: 5 białek 1 kisiel(...)stopni. Masa serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami, dodając cukier, budyń i ser. Masę łączymy z ubitymi białkami na sztywną pianę. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170 stopni . Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i kisiel. Brzoskwinie rozkład am y na masie serowej  i przykrywamy ubit ą pian ą. Na wierzch

Pyszności Słodkości
Makowa Panienka 67

trzeba? 1 szklanka- ok 220ml Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka maku 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 650ml mleka 6-7 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 150g zmielonych orzechów włoskich 300g masła w temperaturze pokojowej Wierzch: 600g schłodzonej śmietanki kremówki(...)mieszamy, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodajmy żółtka i mieszamy na jasną, kremową masę. Do naszej masy przesiewamy mąkę, dosypujemy proszek do pieczenia i mak. Mieszamy już bez miksera, szpatułką, aż nam się ładnie połączy Pieczemy w blaszce 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, aż wystygnie

Latosiowydom
SERNIK Z MUSEM ADWOKATOWYM I ANANASEM 96

drugiego. MASA SEROWA: Wszystkie składniki wyciągnijcie co najmniej godzinę wcześniej z lodówki. Wszystkie składniki wkładamy do misy, mieszamy kilka sekund – tylko do połączania składników. Zalewamy biszkopty, równamy. Pieczemy ok. 50 minut / 160C bez termoobiegu ( w razie potrzeby delikatnie wydłużamy czas pieczenia ). Wyciągamy, studzimy całkowicie. MUS ADWOKATOWY: Mascarpone mieszamy chwilę mikserem, potem łyżką łączymy z ajerkoniakiem, pomału, żeby masa

Ostra na Słodko
Korzenne ciasto z dynią 147

wanilliowy oraz przyprawy i pure z dyni . Pure powinno być lekko lejące , mokre . Wszystko mieszamy mikserem , do powstania jednolitej masy . Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę . Pieczemy w temperaturze 180 C , bez termoobiegu , około 40 minut . Najlepiej , przed końcem pieczenia , sprawdzić , nakłuwając patyczkiem . Po wyjęciu z ciasta powinien być suchy . Ciasto wyjąc i odstawić do wystygnięcia

Ogrodnik w podróży
Pasztet 124

Pasztet - To wspaniała pieczeń . Może być odświętny ,lub całkiem pospolity ,taki bez dodatków .Na każde święto piekę pasztet z dodatkami które charakteryzują dane święto. Dzisiaj zrobiłam mój Świąteczny pasztet. 1 dzień Świąt będzie pod jego znakiem Według mnie pasztet nie zależy od mięs tylko od dodatków . Upewniłam się w tym gdy moja szwagierka zaczęła prace w renomowanym sklepie

Eli Gotowanie
Tarta z rabarbarem 148

wykładamy ciastem, pamiętając także o rantach formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wysypujemy na nie ceramiczne kuleczki lub suchą fasolę, aby ciasto w czasie pieczenia się nie wybrzuszało. Ciasto pieczemy przez około 10 minut (bez termoobiegu), po tym czasie zdejmujemy kuleczki i pieczemy kolejne 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy krem budyniowy, a na kremie układamy plasterki rabarbaru. Tarte

Kulinarne przygody Gatity
Dorsz zapiekany z cebulą 168

część skórą do dołu, część skórą do góry. Rybę przykryć pozostałą cebulą, na niej ułożyć plasterki cytryny, posypać czosnkiem, posypać pieprzem , skropić oliwą z oliwek.  Piec przez 30 - 40 minut bez przykrycia. Wyjąć z piekarnika i podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Stare Gary