Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami

Omlet bez mąki można przygotować na dwa sposoby . Pierwszy to taki, w którym należy zmiksować dwa jajka z odrobiną soli, a drugi przedstawiłam poniżej. Właśnie ten wariant lubię najbardziej, gdyż omlet dzięki ubitej pianie wychodzi bardziej puszysty oraz przyjemnie delikatny. Koniecznie spróbujcie podać go z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami. Będziecie zachwyceni takim połączeniem! Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami - składniki: (1 sztuka o średnicy 18-20 cm) Omlet: 2 jajka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.