bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:734/3453)

Arbuzowa pizza 188

Bardzo zdrowa pizza, praktycznie bez kalorii i pieczenia. Do tego owocowa! Jest to doskonały deser letni, błyskawiczny w przygotowaniu. Oczywiście można dowolnie dobierać owoce, według uznania, smaku czy zawartości lodówki. Składniki: • plaster arbuza • banan • maliny • liście mięty Wykonanie: • Wycięty z arbuza okrągły plaster położyć na półmisku i pociąć

To co kocham
Pieczona frittata z dynią (Frittata al forno con zucca) 172

Pieczona frittata z dynią, z dodatkiem wędzonej szynki, aromatyzowana świeżą szałwią i tymiankiem, to niezwykle smaczne ale również szybkie i proste danie

La grande e la piccola cuoca
Sernik dyniowy 285

piekarnika wstawiamy jak największą, głęboką blachę, do której wlewamy wrzątek z czajnika (ok. 1 litr). Sam sernik wstawiamy na środkowy poziom, zmniejszamy od razu temperaturę do 150ºC (bez termoobiegu!) i pieczemy przez ok. 90 minut. Chłodzimy potem przy lekko uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem sernik dyniowy posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. * twaróg musi być 2-3 krotnie zmielony przez

Poezja smaku
Pieczona kasza gryczana 213

  Pieczoną kaszę podpatrzyłam u Laury na jej wegańskim kanale. Zanim ją jednak wykonałam minął chyba ponad rok, ale kiedy zagościła w mojej śniadaniowej miseczce muesli

Szybko Tanio Smacznie
Placki z jabłkami 124

Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu na obiad ani też nie chce nam się kombinować wybieramy właśnie placki z jabłkami. Przepis mojej mamy bez proszku do pieczenia czy sody. Mimo to wychodzą puszyste i miękkie. Najlepsze wychodzą z zsiadłym mlekiem, ale jeśli go nie mamy to wybieramy kefir. Wychodzą wtedy równie pyszne. Zapraszam na przepis :) Czytaj więcej

Biały fartuszek
Muffiny z truskawkami 126

Najprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka

Bullio
Tradycyjny murzynek z serem Izaura 120

delikatnie drewnianą łyżką z pianą z białek i wymieszać. Masę serową wyłożyć na masę kakaową.  Ciasto można lekko przemieszać widelcem, tak powstaną większe wzory.  Pieczenie: Piec ok godzinę (bez termoobiegu) w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wystudzić.  Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.  Przed podaniem

Z notatnika
Pstrąg pieczony w pomarańczach 148

plastrów owocu można położyć na wierzchu dla wzmocnienia smaku .  Całość przykryć pokrywką – lub folią aluminiową, jeśli brak pokrywki od kompletu – i piec w 220C ok. 40-45 min – bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika - czas pieczenia mocno tu zależy od wielkości ryb.  Z racji, iż naczynie żaroodporne wkładałam do zimnego piekarnika - aby nie pękło - ryba wymagała(...)pieczeniu w folii aluminiowej i nagrzanym piekarniku, 30-35 minut zwykle wystarcza. Na ostatnie 15-20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby ryba przyrumieniła się z wierzchu. Rybę na obiad podawałam z kapustą z grzybkami - taki wegetariański bigos, kompletnie bez mięsa, przepis wkrótce

Grunt to przepis!
Sernik gotowany z truskawkami 205

pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwie części. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka

Kolorowa kuchnia Elki
Torcik agerstowo-śmietanowy z borówkami 140

delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam do tortownicy (kwadratowa o śred. 25 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiłam do wy stygnięcia po czym przecięłam na dwa placki. Do tego torciku użyłam tylko jeden biszkoptowy placek ,drugi

Kolorowa kuchnia Elki
Kremowa pianka z truskawkami i galaretką 120

pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (śred. 2 6 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki.  Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam

Kolorowa kuchnia Elki
Torcik truskawkowo-jogurtowy 154

tylko za pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (śred. 26 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki.  Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi

Kolorowa kuchnia Elki
Śmietankowa chmurka z borówkami 154

delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam na blaszkę o wym. 26/36 cm wyłożoną wcześniej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiłam do wy stygnięcia.  500 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 2 szkl. borówek 1 niebieska galaretka

Kolorowa kuchnia Elki
Powidła śliwkowe bez cukru z piekarnika 134

łyżeczki kardamonu Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, kroimy na połowę usuwając z nich pestki, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego, posypujemy cynamonem i kardamonem, lekko mieszamy. Wstawiamy do piekarnika, bez przykrycia i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas lekko mieszamy. Piekarnik wyłączamy, powidła zostawiamy do ostudzenia, następnego dnia pieczemy przez kolejną godzinę. Gorące przekładamy do wyparzonych

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki – przepisy na gołąbki 867

zwiń. Układaj gołąbki na blasze, ciasno jeden obok drugiego. Wlej bulion, a na wierzchu poukładaj kawałki masła. Wstaw blachę do piekarnika nastawionego na 160º na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Piecz przez 40 minut. Gorące gołąbki podaj z sosem kurkowym.     The post Gołąbki – przepisy na gołąbki appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia