bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:704/3453)

Karkówka wolno pieczona z czosnkiem i majerankiem 125

wydruku boże narodzenie, przepis, mięso, domowa wędlina Dania główne, Z mięsem, Obiad polska Ilość: 1 pieczeń Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Karkówka wolno pieczona Doskonała pieczeń na obiad lub na kanapkę przygotowanie: 10 min pieczenie: 3h czas przygotowania: 3h 10 min Składniki: Ciasto 2 kg karkówki wieprzowej 1 główka czosnku

Pełny talerz
kalafior z piekarnika... 156

grzanie góra/dół, miskę z kalafiorem szczelnie przykryć srebrną folią (inne naczynie jeśli ma to pokrywką) i piec pod przykryciem 40 minut. Następnie folię usunąć i bez przykrycia na termoobiegu piec w 150C z 8 minut - różyczki kalafiora marynowane w przyprawie pikantnej pieczone w piekarniku są smaczną przekąską np tostami.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi pieczone 323

Lubisz ciasto kruche i domowe pierożki? Mój przepis na  pierogi pieczone w piekarniku bez dodatku drożdży powinien Ci się spodobać. Takie same pierogi należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
Drożdżowe bułeczki z czereśniami i rabarbarem! 151

masło (50 g) na kruszonkę, posyp nimi bułeczki i wstaw na 35 do 40 minut do piekarnika. Temp. 160 -170 stopni C. Pieczemy na złoty kolor. Gotowe! Bułeczki możesz też zrobić bez kruszonki, wtedy przed pieczeniem posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem

SMYKWKUCHNI
rolada warstwowa drożdżowa 114

blaszkę do pieczenia. ( u mnie było pieczone na całej blaszce bez dziurek,przeniosłam na blaszkę do pizzy do ostygnięcia) Piec w temperaturze200 ° C w nagrzanym piekarniku przez 25minut a przez następne 15-20 minut w 180 ° C. Gdy dodamy nadzienie ,pieczemy około 60 minut  PODCZAS PIECZENIA SMARUJEMY ROLADĘ POWSTAŁYM SYROPEM  2 -3 RAZY Gdy zarumieni

w mojej kuchni
PIECZONE PĄCZKI 208

ostudzić. Wykończyć za pomocą odrobiny cukru pudru lub własnoręcznie przygotowanego lukru – 100g cukru rozpuścić w soku z 1/2 cytryny i posmarować pączki. Świetnie smakują także saute, bez cukrowania/lukrowania. 1 pieczony pączek z lukrem to ok. 230kcal , 30g węglowodanów, 6g białka, 9g tłuszczu dla porównania tradycyjny, klasyczny paczek z cukierni o wadze 80g to ok. 380-400kcal. Jeśli

Dietolog
Mirbetajg ze bananōma (Kruche z bananami) 155

spodek łokr ōngłyj formy dejcie papiōr do pieczynioł , wyłōżcie na niego połowa abo 2/3 ciasta- wiynksze pó 12 – i na 10 minut wsołdźcie 13 do pieca. Reszta ciasta bez tyn czas mogecie dać do lod ōwki. Jak już tyn spodek sie trocha przibr ōnołci 14 , to go wyciōngcie i wciepcie na gōra pokr ōne banany , na wiyrch poukłołdejcie(...)reszta ciasta i wrojście 15 do pieca na 40 minut- dejcie pozōr, żeby sie niy przipołlōło. 16 Jak sie upiecze, to idzie je zaserwować i ze lodami. Joł żech je jołd ze lodami cytrynowymi i tyn zestaw b ōł richtig dobry- na lato nawet idealny. Smacznego 1 kawałek 2 marnować czas, trudzić 3 teraz 4 truskawki 5 gotowe

Chop w kuchni
Strucla z makiem 139

foremce przybędzie drugi raz tyle wtedy wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, grzanie góra- dół bez termoobiegu . Strucla zawinięta w papier piecze się 30-45 minut natomiast bez papieru jakieś 25 minut. Koszt: 3 dkg drożdży - 1 zł 15 dkg cukru - 0,42 zł 1/4 litra mleka - 0,70 zł 1 jajo

Tanio smacznie i prosto
Bezy ( lepszy przepis) 160

będą już ubite powoli dodawać cukry, nadal ubijając na najwyższych obrotach. Gdyby masa wyszła rzadka dodaj więcej cukru pudru. Na blachę należy położyć papier do pieczenia i szprycą formować bezy. Ja do formowania bez użyłam końcówkę, taką jak widać na zdjęciu. Bezy włożyć do nagrzanego piekarnika do 140stopni C i piec ok.45minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić

W kuchni u Moniki
Muffinki kawowo jaśminowe 136

jaśminowy i odcedzoną z fusów kawę. Łączymy składniki na jednolitą masę i przekładamy do papilotek – gdzieś do 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy przez 25 minut. Następnie bierzemy się za krem. Śmietankę stawiamy na gazie i wsypujemy do niej kawę rozpuszczalną. Kiedy kawa się rozpuści, a śmietanka zagotuje, dodajemy pokruszoną czekoladę

Kuchenne Wariacje
Jabłecznik - ciasto (bezglutenowe) 645

dalej ucieramy. 4. Teraz czas na mąki. Stopniowo dosypujemy po jednej szklance. Nie zapominamy o proszku do pieczenia. Niestety, choć nie jestem entuzjastką proszku do pieczenia, to bezglutenowe ciasto bez proszku się nie obejdzie. 5. Gdy już wszystkie mąki są połączone z ciastem, wtedy przekładamy ciasto na blat i delikatnie zagniatamy. Potem formujemy taki podłużny wałek, dzielimy(...)tarce o dużych oczkach, na warstwę jabłek. 10. Na starte ciasto nakładamy bezę. 11. I teraz przyszedł czas na ostatnią część ciasta z zamrażalnika, które trzemy na tarce o dużych oczkach na warstwę bezy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i 45 minut pieczenia powinno wystarczyć. Ale że mój piekarnik (Bosch) jest chimeryczny

Kawa z mlekiem
Frytki z batatów 59

lody i odstaw na 40 minut. Po tym czasie umieść je na ręczniku papierowym i osusz. Teraz możesz zacząć smażyć lub piec frytki. Przeczytaj dalej jak postępować w przypadku pieczenia i smażenia frytek z batatów. Frytki pieczone Tak przygotowane frytki ułóż na blasze z wyposażenia piekarnika, tak by się ze sobą nie stykały. Polej je olejem – około(...)pieprz. Posyp je zwykłym czarnym, najlepiej świeżo zmielonym pieprzem. Możesz zastąpić go pieprzem kolorowym, cytrynowym, ziołowym. Ustaw piekarnik na 220 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frytki piecz przez około 25 minut. Możesz je w połowie pieczenia ostrożnie przekręcić na drugą stronę, jednak nie ma takiej potrzeby. Pod koniec pieczenia zwiększ nieco temperaturę lub ustaw

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowe z truskawkami 533

szypułek, a następnie przekroić na pół i ułożyć w rządkach na wierzchu ciasta, rozcięciem do góry, lekko dociskając. Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 40-45 minut (do czasu tzw. suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta). Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu ciasta, oprószyć je cukrem pudrem. Smacznego! Przepis

Swojskie jedzonko
Ciasto jogurtowe z truskawkami 16892

szypułek, a następnie przekroić na pół i ułożyć w rządkach na wierzchu ciasta, rozcięciem do góry, lekko dociskając. Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 35-50 minut (do czasu tzw. suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta). Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu ciasta, oprószyć je cukrem pudrem. Smacznego! Więcej przepisów

Kulinarne Przeboje
Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni 176

rozgrzanego do temp. 200C piekarnika - opcja góra-dół bez termoobiegu - i piec do zezłocenia około 13-15 min. - pilnować stanu upieczenia bułeczek, bo każdy piekarnik ma swoje własne fanaberie, a przetrzymanie bułeczek o kilka minut za dlugo zaskutkuje w ich przypaleniu.   Można tu odpowiednio żonglować temperaturą pieczenia: przy 220C piec 10 min, zaś przy 180C piec

Grunt to przepis!
Muffiny z rodzynkami posypane cukrem pudrem 176

przemieszać, następnie dodać jajko i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Na koniec dodajemy rodzynki. Foremki napełnić do połowy ciastem. Piekarnik ustawić na 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu). Babeczki piec 15-17 minut. Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły. Gdy już wystygną posypać je cukrem pudrem. Szybko znikają

Kredowe Menu
Ciasto czeko-śliwka 303

mąki 130 g cukru 120 g masła 60 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki kakao 90 g śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy: 350 g śliwek węgierek (waga bez pestek) 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 czekolady mleczne 350 ml śmietany 30% 8 g żelatyny 1/2 szkl wody mus śliwkowy: 200 g śliwek węgierek (waga(...)żółtka, a potem ostudzoną masę czekoladową.  Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszamy łyżką i przelewamy do formy 20x30 cm. Pieczemy w 170 stopniach przez 35 minut. Upieczone ciasto czekoladowe studzimy i dzielimy na dwa blaty. krem czekoladowy: Śliwki węgierki bez pestek układamy na blaszce i pieczemy  przez 15 minut w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
Czekoladowo-waniliowa babka z wiśniami 115

krótko miksujemy. Wykładamy ciemną masę na jasną i nakładamy resztę wiśni. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 40-45 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, ciasto należy obserwować i sprawdzać patyczkiem. Przed podaniem babkę z wiśniami oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Drożdżówki z Nutellą 254

napuszenia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem - upieką się wtedy na błyszcząco - i posypać cukrem perłowym. Wstawiać do rozgrzanego do temp. 220C piekarnika - opcja góra-dół bez termoobiegu - i piec 10 min. - można odpowiednio żonglować temperaturą pieczenia: przy 200C piec 15 min, zaś przy 180C piec 25 min ; ja następnym razem nastawię piekarnik na 200C bo przy wyższej temperaturze drożdżówki

Grunt to przepis!
"Ptasie mleczko" z brzoskwiniami 138

Bardzo lekkie ciacho. W sam raz na dzisiejszą słoneczną pogodę :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru     Masa: 3 galaretki brzoskwiniowe 4 szt. x 150 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy(...)sztywno. Dodajemy cukier, następnie żółtka i dalej ubijamy. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i budyniami, dodajemy stopniowo do masy i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy na blaszkę 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach. 2. Masa: galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i dokładnie wymieszać

Na Ciasteczkowych Papierach