bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:707/3453)

Zapiekanka z cukinii - Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut 🤩 117

Dodać ok. 150 g sera. Całość doprawić solą, pieprzem i papryką, Wymieszać i przełożyć do tortownicy wywożonej papierem do pieczenia. Wyrównać łyżką masę i posypać pozostałym serem. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy góra dół bez termo obiegu i bez przykrycia przez godzinę, Najlepiej kroić po lekkim przestudzeniu wtedy nie będzie się rozpadać

Kulinarne przygody
Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów (różne wymiary). Przepis na biszkopt 2 119

Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów , który zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest to biszkopt bez mąki ziemniaczanej oraz bez proszku do pieczenia .  Przepis ten wykorzystałam już nie jednokrotnie i jeszcze nigdy mnie na zawiódł. Także jeśli szukacie receptury na lekki oraz puszysty biszkopt to koniecznie wypróbujcie ten! Ps. Drugim sprawdzonym

Di gotuje
Cukinia w curry cieście 101

gołąbki” z cukinii i kilka innych. Cukinia w curry cieście to stary przepis ( u mnie ) , ale na Blogu jest po raz pierwszy. Pikantne ciasto naleśnikowe ( ciasto bez proszku do pieczenia) i delikatna cukinia, zestaw idealny. Jak zrobić cukinię w cieście? Jak zrobić cukinie na patelni? Cukinia w cieście Przepisy na cukinie w cieście to prosty przepis

Dieta moja pasja
Pizza wegetariańska 110

dłoni. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na 60 minut, przykryj ściereczką. Wybierz cieplejsze miejsce. Porada. Nagrzewam piekarnik do temp. nie wyższej niż 30 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wyłączam piekarnik i wstawiam miskę z ciastem na środkową półkę piekarnika przykryte ściereczką lub folią spożywczą. Po godzinie ciasto powinno znacznie urosnąć. Ciasto dzielę na dwie części i wyrabiam(...)łyżeczce na pizzę. Całość lekko solę, pieprzę świeżo zmielonym pieprzem oraz posypuję większą szczyptą suszonego oregano. Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Pizze piecz na środkowej półce piekarnika przez 20 minut. Możesz piec obie pizze jednocześnie lub podczas pieczenia jednej szykować drugą i wstawić do piekarnika od razu po upieczeniu pierwszej

Zasmakuj Kuchni
Udka pieczone w jogurcie 171

Pieczony kurczak to dość tradycyjny pomysł na obiad. W klasyce nie ma jednak nic złego i warto do niej czasem wracać 😉 Dziś zdecydowałam się na udka

Z notatnika dietetyka
Mega kremowy sernik 147

małych (użyłam wiejskich) ziarna z jednej laski wanilii 200 ml śmietanki kremówki 36% Wierzch sernika: 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru posypka: starta czekolada 80% bez cukru Do pieczenia: 2,5l wrzącej wody *tortownica 26cm Wykonanie Twaróg, mascarpone, słodzik, mąkę oraz wanilię wymieszać na niewielkich obrotach, tak aby składniki się połączyły. Następnie, stopniowo dodawać po jednym

Wasze Przepisy
Chleb owsiany z ziarnami dla diabetyka 236

ziarniste chlebki z dobrej piekarni, a wykonać go można w kilka minut (plus pieczenie). Wystarczą tylko płatki, jogurt, trochę ziaren siemienia lub szałwii hiszpańskiej (chia), sól i soda. Trudno w to uwierzyć, ale ten chleb zdetronizował u nas żytni chleb z ziarnami na zakwasie , który piekłam dotychczas. Serio. Kilka uwag do składników – płatki owsiane muszą być dość drobne(...)wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do foremki ba chleb/podłużnej brytfanki (moja miała długość ok. 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 10 minut i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec około godzinę bez termoobiegu, grzanie góra-dół. Wyjąć i ostudzić. Gorący chleb też jest pyszny, ale może się kiepsko kroić. Najlepiej smakuje rano

Dietolog
Pieczona ciecierzyca 158

Pieczona ciecierzyca to pyszna i aromatyczna przekąską, która może zastąpić chipsy i paluszki. Chrupiąca ciecierzyca jest pyszna i aromatyczna. To zdrowa przekąska, w której kryje się

My Chcemy Jeść
Biszkopt rzucany 126

góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, 2/3 przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Smacznego! Biszkopt rzucany Biszkopt rzucany

moj przepis na
Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona 139

szklanki cukru pudru (u mnie 3 łyżki miodu) 1 jajko (jak robicie z mąki pszennej można dodać tylko samo żółtko) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, wyrobić ciasto, tak aby uformowało się w kulę. Można też wyrobić ręcznie, wówczas należy mąkę, proszek(...)wyłożyć orzechy (ja nie dawałam). Resztę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub rozwałkować na lekko posypanej mąką ziemniaczaną stolnicy, wykrajać kształty foremką do pierniczków. Piec 1 godzinę w 160 stopniach bez termoobiegu. Ja ostatnie 20 min piekłam z folią aluminiową od góry, bo ciasto zbytnio się rumieniło. * Ja robiłam z 2 kg jabłek i ciasto wyszło wysokie

moj przepis na
Biszkopt rzucany 137

góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, 2/3 przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Smacznego! Biszkopt rzucany Biszkopt rzucany .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona 130

szklanki cukru pudru (u mnie 3 łyżki miodu) 1 jajko (jak robicie z mąki pszennej można dodać tylko samo żółtko) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, wyrobić ciasto, tak aby uformowało się w kulę. Można też wyrobić ręcznie, wówczas należy mąkę, proszek(...)wyłożyć orzechy (ja nie dawałam). Resztę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub rozwałkować na lekko posypanej mąką ziemniaczaną stolnicy, wykrajać kształty foremką do pierniczków. Piec 1 godzinę w 160 stopniach bez termoobiegu. Ja ostatnie 20 min piekłam z folią aluminiową od góry, bo ciasto zbytnio się rumieniło. * Ja robiłam z 2 kg jabłek i ciasto wyszło wysokie

moj przepis na
Chałka z kruszonką 143

Zaplatamy dwie chałki, każdą z dwóch wałków. Na blaszce od piekarnika lub blaszce do ciasta , wyścielamy papier do pieczenia, układamy chałki i odstawiamy na ok.15 min. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, wkładamy blaszkę z bułkami i pieczemy 30 min. bez termoobiegu. SMACZNEGO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chałka drożdżowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chałka z kruszonką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słodka chałka

Do Garów!
Błyskawiczne ciasto widelcem mieszane z jabłkami i kruszonką 120

mąkę, cukier, jogurt, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca przez chwilę. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 1h lub do tzw. suchego

Kulinarne przygody
Biszkopt na tort 164

zrobić tort w domu. Ten przepis to najprostsza baza. Bez mleka i bez proszku do pieczenia. Przepis niezawodny od kilku lat. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) Żółtka jaj ucieramy z cukrem a następnie powoli dodajemy mąkę (najlepiej przesiać ją przez sitko

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania