Przepis na : obiad
Pieczony kurczak to dość tradycyjny pomysł na obiad. W klasyce nie ma jednak nic złego i warto do niej czasem wracać 😉 Dziś zdecydowałam się na udka pieczone w jogurcie. Marynowanie mięsa w jogurcie czy maślance to sposób stary jak świat, ale cały czas sprawdza się równie dobrze - kwas mlekowy bardzo korzystnie wpływa na kruchość i soczystość mięsa. Bazą mojej marynaty jest jogurt grecki. Dodałam do niego oczywiście przyprawy - tym razem zdecydowałam się na czosnek, kurkumę i chili, możecie jednak w zasadzie dow... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...