bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:712/3453)

FANTAZJA ŚLIWKOWA 112

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 - 2  łyżek kakao 4 żółtka 2 łyki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej Masa śliwkowa: 1 kg śliwek węgierek 3 łyżki cukru 2 opakowania(...)wykładamy cała masę śliwkową i rozsmarowujemy. Na masę śliwkową należy zetrzeć na tarce jarzynowej całe kakaowe ciasto i wykładamy delikatnie bezę. Wyrównujemy wierzch. Na koniec na wierzch bezy ścieramy pozostałe jasne ciasto. Pieczmy 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w tortownicy do całkowitego wystudzenia, do momentu aż galaretka nam stężeje. Następnie wykładamy

Ciastka - domowe słodkości
Zdrowe nawyki w diecie – od czego zacząć? 112

owoców i warzyw, bądź też koktajle z owoców, np. na bazie maślanki. Zamiast smażyć mięso w bułce tartej, która pochłania tłuszcz, mięso smaż na patelni grillowej bez tłuszczu bądź piecz w piekarniku. Jeżeli zdecydujesz się na panierkę, możesz zrobić ją np. z orzechów. Zamiast majonezu zrób sobie sos na bazie jogurtu naturalnego i ziół. Zamiast lodów śmietankowych wybierz sorbet

Kuchnia Bazylii
Puszyste bułeczki drożdżowe z nasionami chia 140

Formujemy kule, układamy na macie do pieczenia, lekko oprószonej mąką (lub papierze) zachowując odstępy ok. 1,5 cm, lekko spłaszczamy. Nacinamy ostrym nożem (niekoniecznie). Ponownie odstawiamy przykryte w ciepłe miejsce na godzinę, do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy nasionami chia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 º C i pieczemy 15 minut. Gotowe studzimy na kratce(...)może być oliwa) – sugerując się komentarzami czytelników u Pauliny. - Bułek nie musimy smarować jajkiem. Posmarowane wodą będą wyglądały, jak z piekarni (na zdjęciu nr 1 ta bez nasion chia. - Piekłam w piekarniku z termoobiegiem. - Z tego samego ciasta można upiec rogaliki. - Nie dosypujcie mąki. Ciasto będzie luźne, ale takie ma być. - Nie próbowałam ich jeszcze nadziewać, ale moim

mojewypiekiinietylko
Krem z wiśniami 141

świeżych wiśni - 4 łyżeczki żelatyny - 3 żółtka - 6 łyżek cukru pudru - 2 torebki cukru waniliowego - 1/2 litra jogurtu naturalnego - bezy do dekoracji (mi zostało jeszcze kilka bez owocowych, które piekłam poprzednio) Przygotowanie: Jajka sparzamy i oddzielamy żółtka, które ucieramy na jednolitą masę z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody a wiśnie

Zainspirowana w kuchni
Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem 242

wszystkich serduszek należy przewrócić papier na drugą stronę, tak by bezy nie miały później kontaktu z ołówkiem :-) bo inaczej ołówek odciśnie się na bezie.. Jeśli blacha jest ciemna i po przewróceniu papieru na drugą stronę nie widać konturów narysowanych serduszek - należy pod spód podłożyć drugi arkusz papieru do pieczenia. W metalowej misce ubić białka na sztywno. Następnie stopniowo(...)termoobiegiem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Masę bezową nakładać do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką. Wyciskać serduszka zachowując odstępy (bezy trochę urosną w trakcie pieczenia). Na początku rysujemy kontur, następnie stopniowo wypełniamy wnętrze serduszka. Czynność powtarzamy by nadać bezie grubość. Tak postępujemy z każdym serduszkiem. Można oczywiście na początku narysować wszystkie serduszka

maniapieczenia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka bezowe 198

Indii szukać wewnętrznej harmonii ;) Jednakże tym samym zaznaczam, że bez wyżej wymienionego też się da! Nie ma co czekać, lepiej nazbierać fiołków, utrzeć z cukrem i cytryną, a resztę umieścić w bezowych gniazdkach i zatopić w nie zęby, smakując wiosny :) Fiołkowe gniazdka bezowe 12-14 sztuk Potrzebujesz: Beza: 4 białka 150g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)błyszcząca. 3. Dodaj mąkę i ocet - zmiksuj do połączenia. 4. Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżeczki formuj gniazdka (najpierw spód, potem ścianki) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Susz bezy w 110*C przez 1h, a następnie zmniejsz temperaturę do 90*C i susz kolejne 40min. Krem: 1. Fiołki utrzyj w moździerzu z cukrem, sokiem i skórką

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ŁOSOŚ NA PARZE z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ i SURÓWKĄ 186

rybę w dowolny sposób. Łosoś przyrządza się ok. 20-25 minut na parze, w piekarniku (koniecznie pod przykryciem w 180 stopniach) 30 minut, a ja użyłam funkcji pieczenia z parowaniem (bez przykrycia) i wybrałam program do ryby (który sugerował mi piekarnik), który trwa 30 minut. Jeśli gotujecie na parze, to w drugim pojemniczku umieśćcie razem z rybą fasolkę

Dietolog
ŁOSOŚ NA PARZE z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ i SURÓWKĄ 190

rybę w dowolny sposób. Łosoś przyrządza się ok. 20-25 minut na parze, w piekarniku (koniecznie pod przykryciem w 180 stopniach) 30 minut, a ja użyłam funkcji pieczenia z parowaniem (bez przykrycia) i wybrałam program do ryby (który sugerował mi piekarnik), który trwa 30 minut. Jeśli gotujecie na parze, to w drugim pojemniczku umieśćcie razem z rybą fasolkę

Dietolog
Sernik z bezą 119

smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i rodzynki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie(...)czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik z bezą 203

smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i rodzynki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut(...)razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj kajmakiem / polewą czekoladową i rodzynkami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 409

szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki krupczatki 25 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego  Oetker 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Oetker 20 dag konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu Beza z bakaliami: 4 białka 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag mieszanych bakalii (orzechy włoskie, migdały, rodzynki, żurawina, nerkowce) Krem(...)cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Podzielić na dwie części wyłożyć bezę na ciasta kruche, posypać po równo rozdrobnionymi bakaliami, wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c piec 25-30 minut-do zrumienienia bezy. Tak upieczone placki zostawić do całkowitego wystudzenia. KREM BUDYNIOWY: Połowę mleka zagotować z cukrami, do reszty mleka wsypać mąki dodać Żółtak i zmiksować, wlać do gotującego się

Wanilia i Kardamon
Wołowina po burgundzku 100

Mięciutka, soczysta wołowina. Potrawa jest prosta do zrobienia. Długi jest jedynie czas pieczenia jej. Ale warto, bo jest przepyszna. Koniecznie trzeba dodać wino. Wyliżecie patelnię do czysta. Zapewniam was.     50 dkg wołowiny karczek 10 dkg boczku wędzonego 3 ząbki czosnku 1 cebula 3 szalotki 1 marchewka 25 dkg pieczarek 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 300 ml wina czerwonego(...)posypuję mąką. Do mięsa, dodaję boczek, pokrojoną w plasterki marchewkę, szalotki przekrojone na pół, liść laurowy, ziele, tymianek. Piekarnik nagrzewam do temp 230 stopni i wstawiam patelnię bez przykrycia i piekę 10 minut. Po tym czasie zmniejszam temp na 170 stopni, wlewam wino, bulion, dodaję koncentrat, przykrywam pokrywką i piekę około dwie godziny. 30 minut przed końcem dodaję pieczarki

wesoła kuchnia
Proste ciasto z truskawkami bez miksera 1424

truskawkami bez miksera” nie musicie się tym wszystkim przejmować. Wystarczy wyjąć, wymieszać i upiec. Prosto, szybko, smacznie! Ostatnio oszalałam na punkcie moich ciast i deserów bez miksera , i piekę oraz tworzę nowe przy każdej możliwej okazji. W świecie kiedy czasu wciąż na wszystko brakuje, takie przepisy są na wagę złota :) Spróbujcie koniecznie przepis na to ciasto(...)pełni. Polecam Wam również „ Ciasto z rabarbarem i kruszonką ” oraz „ Ciasto cytrynowe „, a dla miłośników małych babeczek polecam „ Muffinki cytrynowe ” – wszystko bez miksera! The post Proste ciasto z truskawkami bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto z rabarbarem i bezą 112

Warto spróbować, bo jest bardzo smaczne. ciasto : 150 g mąki 130 g miękkiego masła 4 żółtka 130 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli beza : 4 białka 170 g ( 3/4 szkl ) cukru 0,5 łyżeczki octu

Polska Zupa
Szparagi pieczone z cytryną, czosnkiem i tymiankiem 111

rozkładamy w jednej warstwie na blaszce, doprawiamy oliwą i tak trafiają do piekarnika. Oliwa z oliwek nie dość, że daje niesamowity aromat, to dodatkowo chroni szparagi przed zwiędnięciem podczas pieczenia. Tak upieczone szparagi mogą być samodzielnym daniem, np. z kawałkiem bagietki lub dodatkiem do dania głównego. Wystarczy razem ze szparagami upiec krewetki, łososia lub jajo. Mam nadzieję(...)polska, śródziemnomorska, fusion Ilość: 2-4 porcje Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Szparagi pieczone z czosnkiem, cytryną i tymiankiem Pyszne szparagi w 15 minut! Możesz podawać je samodzielnie lub jako dodatek do łososia, czy krewetek. przygotowanie: 2 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 8-14 min czas całkowity: 10-16 min Składniki: 500 g szparagów

Pełny talerz
Prosty seromak – makowiec z sernikową warstwą 116

połączenia składników. Masę serową wylewamy na warstwę makową. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Całość pieczemy około 45 minut (boki powinny odchodzić od foremki, czas pieczenia może nieznacznie się różnić w zależności od piekarnika). Całość studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto jest najlepsze, gdy postoi w lodówce

Słodkie okruszki
Bułeczki Drożdżowe "Stokrotka" 148

odpowietrzam, uderzając w nie pięścią. Krótko zagniotłam i uformowałam wałek, który pokroiłam na kilka części. Z każdej części uformowałam nieduże bułeczki i ułożyłam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,w niedużych odstępach tak aby kształt przypominał kwiatek . W odstępach, bo ciasto jeszcze urośnie przecież. Jak już miałam gotowy kwiatek przykryłam go bawełnianą ściereczką i odstawiłam na około(...)znajduje się w środku wyłożyłam dżem. Bułeczki posmarowałam mlekiem i posypałam kruszonką. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (opcja bez termoobiegu) i piekłam przez 15 - 20 minut. Na zdjęciu wyżej widzicie wyrośnięte bułeczki przygotowane już do pieczenia, a poniżej to taki mój eksperyment. Kawałek ciasta odłożyłam sobie na taki warkocz, do tej 1/4 części ciasta wgniotłam

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania