kuchence, bez sensu. Nie chce mi się. I pewnego dnia jednak mi się zachciało. Opaliłam nad palnikiem dwa bakłażany, upiekłam je, dodałam resztę składników, zmiksowałam. Jesu, to było coś niesamowitego. W ten sposób robiona baba ghanoush smakowała zupełnie inaczej, jedynie konsystencja została taka sama – nadal bardzo kremowa i puszysta. Smakowała trochę jak wędzonka, trochę jak pieczone ziemniaki z ogniska
Kardamonovyzrobić bez spodu w tortownicy. Będzie wtedy wyższy i będzie się ładniej prezentował. Składniki: 1 kg. twarogu sernikowego (miałam w wiaderku) 1 szklanka cukru 1 większa cytryna 8 jajek 100 g. masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej Na spód: 1 opakowanie herbatników (miałam opakowanie 200 g. Było trochę za dużo) Wykonanie: Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia
Agusiowe smakołykigrillowanych, pieczonych czy gotowanych warzyw, a nawet jako dodatek do gotowanych parówek. Od kilku lat świeci triumf bo sos aioli, a nie majonez, czy keczup, jest najpopularniejszym dodatkiem do frytek. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, ale ja Wam podam wersję najbardziej klasyczną, wersja podstawowa na aioli! Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Sos aioli bez zbędnych dodatków: Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMamy na blogu już ze dwa czy trzy przepisy na pavlovą, ale nie zaszkodzi mieć kolejnego. Tym bardziej, że to słodko-kwaśne połączenie naprawdę robi robotę
Marder&Marder Manufacturepieczenia (użyłam Skworcu ) * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam Skworcu ) * 2 łyżeczki cukru * 300 ml mleka * 2 jajka * 1/3 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki zarówno suche jak i mokre umieścić w misce. Ciasto dobrze wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej, aby nie było grudek. Patelnię rozgrzać (jeśli macie patelnię, na której można smażyć bez oleju
Zrób to smacznieprzemian z cytryną i gałązkami rozmarynu, skrop jeszcze oliwą z oliwek. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 200 stopni, zamknięte naczynie włóż do piekarnika i piecz jakieś 90 minut, następnie ostrożnie zdejmij przykrycie i piecz kurczaka dodatkowe 20-25 minut. Podawaj z czarnymi oliwkami i Grecką Pitą. Podczas gdy ja szykuję kolejny Grecki przepis. Ty jeśli spodobała Ci się ten, zostaw(...)swój komentarz pod postem, będzie mi bardzo miło. Dziękuję . Jeśli szukasz inspiracji w Kuchni, to zapraszam na grupę kulinarną na Facebook „Facet w kuchni – gotowanie pod wpływem” . Bez wątpienia najlepsza grupa kulinarna, wspaniali ludzie, piękne potrawy nie tylko z Polski, ale z całego świata. Świetne zdjęcie profesjonalistów, ale także amatorów, konkursy z nagrodami od Diego Totti czy Domu Oliwnego
RafalCookWegetariańska tarta jest naładowana warzywami. Dzięki temu jest pyszna i pełna witamin. Zaskoczy Cię jak super smakuje! Czas: 1,5 godziny (w tym godzina na rośnięcie
Niedzielny kucharzZupa pomidorowa to zdecydowanie jedna z ulubionych propozycji dorosłych i dzieci. Zwłaszcza dzieci. U nas w domu swego czasu hitem okazała się zupa z pieczonych pomidorów
Kolorowy Przepisownikrobimy chleb bez drożdży po prostu mieszamy wszystkie składniki razem i wyrabiamy tak samo jak z drożdżami, z tym że ciasto umieszczamy od razu w natłuszczonej keksówce i odstawiamy na 10-12 h do rośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do nagrzanego do 250 st. C piekarnika i od razu po wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni. Chleb pieczemy przez godzinę
Krylowa KuchniaPROSTE szybkie CIASTO ze śliwkami i kruszonką – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto ze śliwkami i kruszonką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wspaniale smakuje jest
Mała CukierenkaBardzo fajnie się je robi a przede-wszystkim ładnie wyrasta .Do tego ciasta nadają się wszystkie owoce .Można nawet dać kruszonkę ale ja nie robiłam 30
Moje Wyrobyparze bez soli, dlatego u mnie występuje sól. Jeśli masz gotowane marchewki w osolonej wodzie, być może, że sól nie będzie potrzebna. Najlepiej posmakować. 3. Cebulę poszatkuj w drobną kostkę, zeszklij na odrobinie oliwy i dodaj do marchewkowej masy. 4. Dodaj mąką oraz jajko i całość dobrze wymieszaj. 5. Rozłóż na blacie arkusz papieru do pieczenia, podsyp
globuskulinarnypodsmażyć razem bez pokrywy aż nadmiar płynów odparuje, około 5 min. Dodać ugotowany wcześniej ryż. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Paprykę przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne, posolić wnętrze i połówki papryki wypełnić farszem. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C, piec
Kocham..lubię..gotuję..stabilizatorów. Bez zagęstników. Zawarte w nich białka serwatkowe (m.in. albumina i globumina) wykazują działanie antyoksydacyjne, antydepresyjne, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe, a zawarte w białkach peptydy obniżają ciśnienie oraz osłabiają łaknienie. Mają dobry skład i idealną konsystencję. Polecam 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia
Smaki Na Talerzu