skomplikowane ani czasochłonne i co najważniejsze można je jeść bez większych wyrzutów sumienia, bo nie zawierają tłuszczu i białej mąki. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj pomarańcze. Tak Ugotuj Pomarańcze dokładnie umyj pod gorącą wodą, włóż je w całości, bez obierania do niedużego garnuszka – tak tak, całe(...)garnuszek przykryj pokrywką. Gotuj całość przez 2 godziny. Gdy miną dwie godziny gotowania, odlej wodę i wystudź pomarańcze. Foremki na babeczki posmaruj niewielką ilością oleju lub wyłóż papierem do pieczenia. Zrób masę – pomarańcze wraz ze skórką pokrój na ćwiartki – skórki sprawią, że ciasto będzie miało niesamowity aromat. Wrzuć pomarańcze do blendera i delikatnie zmiksuj. Dołóż do kielicha
Eat me! Fit me!przygotować wypieku bez dodatku tak ważnego składnika? Jak najbardziej! Trzeba tylko wiedzieć, czym je zastąpią 😉 Mus jabłkowy 1/4 szklanki musu jabłkowego, czyli ok. 60g, zastąpi 1 jajko. Taki mus świetnie sprawdzi się do muffinek czy ciast typu brownie. Jogurt naturalny 1/4 szklanki jogurtu naturalnego, czyli ok. 60g, zastąpi 1 jajko. Jogurt świetnie sprawdzi się przy pieczeniu muffinek, ciast
Z notatnika dietetykałatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego
moj przepis nałatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego
moj przepis nawędliny, oraz mięsa pieczone i gotowane. Kolejną grupą gotowych produktów są wszelkiego rodzaju kluski takie jak kopytka czy pyzy. W zimnie świetnie przechowuje się również pierogi a nawet makarony z dodatkami. Kolejną grupą produktów do mrożenia są ciasta, choć nie wszystkie. Nie zamraża się ciast z kremem, natomiast babki czy ciasta drożdżowe z owocami mrożenie zniosą bez problemu
codojedzeniajeszcze czas bez covidowych obostrzeń, posiłki mogliśmy jeść na mieście. Już przed wyjazdem mieliśmy zaplanowaną wizytę na krakowskim Kazimierzu i zjedzenie prekursora hamburgerów, czyli maczanki krakowskiej . Od stolika wstaliśmy najedzeni, pełni kulinarnych inspiracji, ale niezachwyceni. Kilka miesięcy później nadeszła pora, gdy maczankę po krakowsku zrobiliśmy u siebie w domu. Maczanka z dobrze doprawioną i długo pieczoną karkówką w połączeniu
niecodziennikparyAjvar gotowy, zasłoikowany, jak to zwykle bywa przy okazji takich past, smaczniejszy będzie najwcześniej jutro. Na moim blogu istnieje już podobny przepis, jest jednak bez bakłażana. I nie bawiłam się wcześniej w wekowanie. Pierwszy raz robię tego typu pastę w większej ilości, więc postanowiłam ją wpakować do słoików i odłożyć do „spiżarni”. Mam już pomysł na jutrzejszy(...)smakiem, nawet bez mięsa. Pięknie. Z tej ilości składników wyszły mi 4 małe słoiczki. Składniki: 8 czerwonych papryk 1 duży bakłażan 3 ząbki czosnku 1 chili 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu winnego sól olej rzepakowy/oliwa Bakłażana kroimy wzdłuż na pół. Papryki kroimy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych. Warzywa skrapiamy olejem lub oliwą i pieczemy (odwrócone skórą
KardamonovySernik to jedno z pyszniejszych ciast, dzisiaj upiekłam go bez żadnego spodu, pyszny i delikatny. Ciasto jest szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. SKŁADNIKI : 1 kg sernika wiaderkowego 200 ml śmietany 30 % 7 jajek średniej wielkości 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru czekolada mleczna do polania(...)cukry, ubijamy, następnie dodajemy ser i miksujemy. Wlewamy śmietanę, ponownie miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy i na koniec dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy. Sernik wlewamy do dużej tortownicy. Ciasto pieczemy jedną godzinę w temperaturze 175 % C, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy na 160 %. Gdyby ciasto zbytnio się przypiekało jeszcze zmniejszamy temperaturę do 150 %. Sernik studzimy 1 godzinę przy lekko
Kulinarne Fantazje Mariolinadzieniem lub bez :) Dlatego też dziś pyszna szwajcarska inspiracja - czekoladowa, ciemna tarta z kremem z białej czekolady i do tego -oczywiście czekoladowa polewa :) Jeśliś wielbicielem lub wielbicielką czekolady zapraszam do mnie :) Szwajcarska tarta czekoladowa Ciasto: - 400 g mąki - 50 g kakao ( nie słodzonego) - 200 g masła - 2 jajka ( średnie) - 200g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem
Kuchnia Pełna Emocjisię słodyczami bez wyrzutów sumienia, smacznego:) Jeśli szukacie przepisów na ciasto na urodziny lub imieniny, koniecznie wypróbujcie też moje Ciasto Bajeczne (to tradycyjne ciasto dla osób jedzących gluten, ale spód możecie zastąpić owsianym): Przepis na owsiany torcik bezglutenowy z budyniem, składniki: na tortownicę o średnicy 25 cm: szklanka mąki owsianej, łyżka kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki
Lekcje w kuchniłatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego
moj przepis napodać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Libański kebab z sałatką z kalafiora Co zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny
Niedzielny kucharzstopni C. Podłużną blaszkę do ciasta wysmaruj odrobiną oleju. Do blaszki wlej całe wyrośnięte ciasto chlebowe, posyp jeszcze dodatkowo ziarnami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut. Po zakończeniu pieczenia otwórz delikatnie drzwi do piekarnika i pozostaw na około 10 minut. Następnie wyjmij pieczywo pełnoziarniste z pieca, wyciągnij z blaszki i pozostaw do wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To Musisz Wiedziećbez zieleniny Sałatka z komosy ryżowej – bardzo świeża, dzięki użyciu mięty i ogórka. Sałatka z czarnego ryżu – zdecydowanie dla fanów czarnuszki i czarnego ryżu, który jest bardzo specyficzny. Na pewno warto spróbować, a jeśli nie masz ryżu w tym kolorze, to… Nic się nie dzieje! Użyj innego który lubisz. Sałatka z kaszy jęczmiennej – pieczona dynia
Blendmanbez obierania do niedużego garnuszka – tak tak, całe ze skórką Wlej wodę – pomarańcze powinny być całe zakryte wodą. Wodę zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, garnuszek przykryj pokrywką. Gotuj całość przez 2 godziny – teraz wiesz, dlaczego polecam przygotować pomarańcze wieczór wcześniej Gdy miną dwie godziny gotowania, odlej wodę i wystudź pomarańcze. Wyłóż papierem do pieczenia keksówkę
Eat me! Fit me!