Zapiekany bolognese pod puree z batata i kalafiora

Zapiekany bolognese pod puree z batata i kalafiora

Zapiekany bolognese pod puree z batata i kalafiora

Dziś na obiad zapiekanka, ale nietypowa. Tradycyjne bolognese zapiekane pod puree z kalafiora i batata. Proste i obłędne w smaku. porcja na 4 osoby  Składniki: bolognese 500 g mielonego mięsa wołowego 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku  400 ml passaty pomidorowej garść świeżej bazylii 1 łyżeczka papryki wędzonej odrobina chilli sól i pieprz do smaku łyżka masła puree  duży batat 200 g kalafiora  duża łyżka masła  Przygotowanie: Batata obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.