bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2038/3453)

Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową 107

Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową Kolejna propozycja na wykorzystanie niezawodnego biszkoptu idealnego . Tym razem będzie to kostka biszkoptowa z pianką jeżynową i polewą z białej czekolady . Biszkopt pieczemy najlepiej w prostokątnej formie lub też kwadratowej. Taki kształt formy pozwala nam na ładne podzielenie gotowego już ciasta w zgrabne kostki. Biszkopt pięknie rośnie, więc z podanej ilości składników będziemy mieli bazę(...)dwóch ciast . Jeden blat proponuję wykorzystać do dzisiejszego przepisu, a drugą część biszkoptu najlepiej zamrozić . Biszkopt wspaniale do tego się nadaje i w zamrażalniku może spędzić nawet kilka miesięcy bez uszczerbku na smaku. Jest oczywiście jeden warunek, biszkopt musi być bardzo szczelnie zawinięty w folię spożywczą. Szczelna folia zabezpieczy go przed wysychaniem i „zaciąganiem” aromatów z zamrażalnika

SprawdzonaKuchnia.pl
Klasyczne mini serniczki 107

Wiem jedno, że sernik to danie do którego mam bardzo wielki sentyment. Od dłuższego czasu piekłem go non stop i to w tak przeróżnych wersjach! Z czasem ta pasja lekko ustała, ale nadal kocham tą kremową konsystencję dobrze wypieczonego serniczka. A może to jest właśnie powrót, nowy szlak w moim wypiekaniu serników? Możliwie, ale jeszcze nie wiem. Wiem jedno(...)zagości na Waszej twarzy po spróbowaniu. Klasyczne mini serniczki wychodzą obłędne! Można je podać z dowolnym ulubionym dodatkiem. Ja lubię jeść je tak prosto... wydostać z papilotki i zacinać bez dodatków.   Są idealne do lunch boxów, bądź do zabrania na piknik. Takie mini serniczki podane na stole imprezowym prezentują się uroczo! Warto trochę napisać o twarogu . Właśnie

Kuchnia Łukasza
Prosta pizza z minimalnej ilości składników 184

minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość, czas wyrastania zależy od warunków panujących w domu, u mnie jest ciepło). Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół z termoobiegiem lub bez). Ciasto dzielimy na 3 części. Przygotowujemy 3 małe blaszki (u mnie 24 cm), każdą smarujemy oliwą lub olejem. Dłonią ugniatamy ciasto na kształt blaszki. Z podanego przepisu można też(...)odstawiamy jeszcze na 2-3 minuty. Następnie smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy warstwą mozzarelli (startej na wiórki) i układamy plasterki szynki lub innej wędliny. Pizze wkładamy do nagrzanego piekarnika (ja piekę z termoobiegiem). Pieczemy około 8-10 minut. Czas zależy od piekarnika i wielkości pizzy. Pizze należy obserwować. Smacznego

Słodkie okruszki
Rogaliki - České rohlíky 162

Wybrałam zły moment na pieczenie rogalików..ale skąd mogłam wiedzieć , że będę miała jeszcze co innego do roboty a mianowicie miałam do przeróbki dwa spore wiaderka truskawek i wiaderko czereśni..no, a ciasto na rogaliki już w lodówce rosło i trza było jakoś w międzyczasie wszystko robić..no i rogaliki na szybko były zawijane i wyszły jak widać(...)trójkąty i zwinąć rogaliki, odstawić do wyrośnięcia przez 45 minut. Ubić jajko i posmarować nim rogaliki, posypać sezamem, makiem, kminkiem lub solą. Piec w temperaturze 200 ° C przez 20 minut. České rohlíky na blogach: dziękuję za wspólne pieczenie. Am.art kolor i smak –  klik! Akacjowy blog –  klik! Apetyt na smaka –  klik! Codziennik kuchenny –  klik

Moje domowe kucharzenie
Karmelowe tartaletki na surowym spodzie z gryki 85

budyń z karmelem, rzut świeżych albo mrożonych owoców i maleńka szczypta soli dla pełnej równowagi ♥ To chyba jedna z najzdrowszych słodkości, jakie zrobiłam i tak niesamowicie wspaniała i niewymagająca pieczenia. Taka karmelowa tartaletka jest pyszna, piękna, prosta do przygotowania i idealna na jutrzejsze święto wszystkich kobiet, dam i dziewczynek :) Zatem już dziś wznoszę toast tymi małymi pysznościami w karmelowych(...)teraz ♥ Karmelowe tartaletki na surowym spodzie z gryki na 6 tartaletek Potrzebujesz: Na spód 3/4 szklanki suchej niepalonej kaszy gryczanej 1/4 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki daktyli bez pestek 45ml wody 3 łyżki oleju kokosowego Budyń karmelowy: 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru mleko 2 łyżki karmelu lub masy kajmakowej + do dekoracji świeże/ mrożone borówki amerykańskie, maliny, truskawki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
NATURalnie pieczone warzywa z jajkiem w koszulce 143

Pieczone warzywa, to kolorowa i smaczna propozycja. I nie tylko smaczna, a zdrowa i wartościowa, bo zapewne wiecie, że każdy kolor warzyw ma znaczenie w diecie- inna barwa, to inne proporcje minerałów i witamin, zatem im więcej kolorów na talerzu, tym więcej zdrowia! 😊 Warzywa same w sobie smakują genialnie(...)naturalny smak dodatkowo podkręciłam przyprawami Vegeta Natur (www.vegeta.pl- klik na stronę producenta) , które są kompozycją idealnie dobranych ziół i przypraw, w 100% z naturalnych składników, bez glutaminianu sodu oraz bez sztucznych dodatków i aromatów- Vegeta Natur "Do ziemniaków z ziołami" i "Do greckiej sałatki". Smaczne i pachnące warzywa już są, jednak aby potrawa była wartościowa, to dodałam jajko

Kraina Miodem Płynąca
Keto kostka piernikowa z ptasim mleczkiem (Paleo, LowCarb) 127

się do wsadzania paluchów do surowego ciasta i próbowania czy dobre… To były czasy…! Teraz podział obowiązków odrobinę się zmienił, dzięki czemu można rzeczywiście powiedzieć, że było to wspólne pieczenie… Keto piernik – kolejna odsłona Nasz wybór padł na piernik z ptasim mleczkiem. Inspirację stanowił ten przepis , jednak musiałyśmy trochę rzeczy pozmieniać z uwagi na fakt, że wypiek miał być(...)niskowęglowodanowy. Czyli zgodny z wymogami diety ketogenicznej . Podstawę ciasta stanowi więc piernik na bazie mąki kokosowej , następnie daje się konfiturę lub powidła śliwkowe (u nas konfitura z czarnej porzeczki bez cukru). Potem przyszła kolej na piankę z mleka i śmietanki kokosowej (czyli coś na wzór tej z przepisu na ptasie mleczko ). Zwieńczeniem zaś jest polewa czekoladowa. Uwierzcie mi – pychota

Modern Cave Girl
Sernik kremowy z jogurtem greckim i polewą rabarbarową 75

też dostał bonus w formie rabarbarowo - ananasowej polewy. Sam w sobie pyszny i gdyby nie sezon rabarbarowy, wierzch wykończyłaby po prostu gładka, biała śmietanowa polewa. Ale..sezon trwa. Serniczek pieczony na gotowym podkładzie z herbatników,  co upraszcza i przyspiesza jego wykonanie. Masa również nieskomplikowana w przygotowaniu,  wszystkie składniki, w określonej przepisem kolejności  po prostu miesza się(...)średnicy 22-23 cm na spód :  10 -12 sztuk herbatników petitków 1 kg sera sernikowego w wiaderku 300 gram jogurtu greckiego  4 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2/3 szklanki drobnego cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki śmietany 30 % Polewa: 1/2 szklanki kwaśniej śmietany 18 % 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Wykończenie

Kronika Piekarnika
Najlepsze pierniki i pierniczki z domową przyprawą do piernika 77

Od czasu, gdy w moje ręce trafił ten przepis wiem, że nie sięgnę po żaden inny. Uważam, że jest on po prostu najlepszy! Dlatego, chciałabym podziękować

Be Fit Be Strong
Galaretka z truskawkami 192

Często mówię, że w prostocie siła. Najlepsze dla nas są proste i nie przekombinowane desery i potrawy. Dlatego też, takie desery robię dosyć często i to

Ala piecze i gotuje
Szybkie rogaliki z masą serowo-chałwową 138

chałwy – u mnie Bułgarska Oryginalna Chałwa Słonecznikowa w Puszce Balkanito 1 żółtko do posmarowania rogalików cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miseczki przekładamy cały serek i dodajemy rozdrobnioną chałwę. Mieszamy dokładnie składniki, próbujemy i opcjonalnie dodajemy chałwę. Uwaga! Ilość chałwy należy dostosować do własnych upodobań smakowych. U mnie(...)trójkąty. Na każdy trójkąt (w części najszerszej) nakładamy porcję masy. Zaczynamy zwijać rogaliki. Za pierwszym i drugim razem dociskając palcami ciasto na końcach, tak by masa nie wypłynęła podczas pieczenia (pokazane na zdjęciach). Później zwijamy już ciasto. Wygnamy końcówki formując rogaliki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy rogalik smarujemy żółtkiem. Wkładamy na środkowy poziom nagrzanego

Słodkie okruszki
Cudownie kremowa zupa z batatów i Duńczyk, któremu chilli niestraszne 138

Dzień Chilli. Wiedzieliście o tym? Ja nie, aż do dzisiaj, kiedy prezenter miłym głosem zaczął o nim opowiadać w radiu. Mowa była o słynnym Klausie, który różnorodne papryczki zjada bez zająknięcia, a w dodatku zmusza (nie wierzę, żeby jakakolwiek inna metoda perswazji była możliwa) do tego znanych ludzi. Ostatnio między innymi jakimś magicznym sposobem sprawił, że cała orkiestra zagrała(...)zjeść - w końcu oboje z C. jesteśmy wielkimi fanami tych niepozornych papryczek, które największego giganta potrafią - dosłownie - zwalić z nóg. Ponieważ nie za bardzo miałam czas i energię na pieczenie (gdybym zaplanowała to sobie wcześniej, jak nic upiekłabym ciastka czekoladowe z chilli, którymi zdobyłam serce C., a których jakimś dziwnym sposobem ciągle na blogu brakuje), a trzeba było zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczone jabłka z twarożkowo-jaglanym sercem 151

sło dko i wytrawnie. Możemy we własnych czterech kątach kuchni o dkrywać fantastyczne z drowe smaki. W ramach nowego przepisu b ę dziemy mogli wy dobyć sło dycz bez do datku cukru :) Spróbujcie koniecznie :) Skła dniki (2 porcje): 2 duże sło dkie jabłka 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 4 łyżki białego sera półtłustego 3 łyżki jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki(...)płatki mig dałowe mieszamy dokła dnie. Napełniamy oba jabłka tak aby masa wystawała pona d ścianki. W wieczka wkłuwamy goź dziki i przykrywamy jabłka. Wykła damy na papier do pieczenia i wstawiamy na 25 minut do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika ( grzanie góra- dół). Po tym czasie po dwyższamy temperaturę do 180 stopni, zmieniając grzanie na termoobieg.  Najlepsze

ChilliJemy
Jak przygotować smakowity ramen? 156

sushi przyszła pora na ramen. Skąd pochodzi to danie i jakie składniki potrzebne są do jego przyrządzenia? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz poniżej. Ojczyzna ramenu Ramen to bez wątpienia najpopularniejsza azjatycka zupa. Danie widnieje w menu wszystkich restauracji specjalizujących się w kuchni z tego regionu. Ostatnio jednak powstaje wiele lokalów serwujących tylko tę potrawę. Czym właściwie jest(...)ramenu chińską wersję odróżniała obecność czerwonego mięsa. Podstawowe składniki ramenu „japońskiego” to bulion (mięsny lub rybny), makaron, marynowane jajka oraz cebula i pędy bambusa. Inne popularne dodatki to m.in. pieczona wieprzowina (tzw. wieprzowina Chashu), pulled pork, warzywa przygotowane na patelni typu WOK (można ją kupić w https://zasmakujradosci.pl/kuchnia ), przegrzebki, szczypior, kukurydza, grzyby moon, glony nori czy sezam. Odmiany ramenu

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania