się bez makowca.Więc zamiast kruchego ciasta będzie miękkie i delikatne wręcz puchowe czyli makowiec japoński .Rewelacja jeśli ktoś lubi mokre ciasta.Ten makowiec robi furorę i szczerze wam go polecam. Składniki: mak z puszki 1 szt jaja 5 szt cukier 3/4 szklanki margaryna cała ( 250 g) mąka tortowa 6 łyżek kasza manna 6 łyżek proszek do pieczenia
Różowa kuchniabez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao Szczypta soli Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko
W garach u Gosispodu. Wytopionym tłuszczem w niewielkiej ilości wylałem żeliwną wazę, wyłożyłem następnie jabłka, na nich położyłem zamarynowane piersi gęsie. Piekłem, pod przykryciem ok. 3 godziny w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C ( od czasu do czasu polewałem powstałym sosem ). Pod koniec pieczenia zdjąłem pokrywkę, aby skórka się spiekła
R'n'G Kitchentermoobieg (bez termoobiegu wedle piekarnika). Wyrośnięte ciasto wyłóż na oprószony mąką stolnicę i rozwałkuj w prostokąt o grubości 1 cm. Na powierzchni ciasta rozprowadź równomiernie usmażone jabłka. Posyp jabłka pokrojonymi orzechami. Zwiń prostokąt w roladę, następnie pokrój na grube plastry. Z podanej porcji ciasta wychodzi 12 sporych drożdżówek. Dyniowe drożdżówki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj
codojedzeniatylko bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest szybkość przygotowania i minimalizowanie marnotrawienia żywności, bo do panzanelli świetnie pasuje czerstwy chleb. Im bardziej suchy, tym lepiej. Wskazane jest, aby chleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta
ladykitchenwyrośnięcia. Wyrośnięte podzielić na 8 części, uformować kulki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykryć wilgotna ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoja swoją objętość posmarować każdą rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką wymieszaną z solą. Piec z funkcją pary około 15 minut (do zrumienienia) w temperaturze 190st. Gdy nie posiadamy takiej funkcji(...)ryby (u mnie szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku szczypiorek 2 jajka kawałeczek słoninki lub boczku 1 czerstwa kajzerka sól, pieprz, mąka do panierowania, olej Rybę (bez skóry) zmielić z cebulą, czosnkiem, słoniną i namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, pokrojony szczypiorek sól, pieprz i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki wielkości bułek, obtoczyć w mące
Pieguskowa Kuchniabez względu na czas pozostają chrupiące. Zaletą tego przepisu jest też fakt że są mało słodkie, więc możecie użyć najrozmaitszych dodatków od czekoladowego sosu po bekon z jajkiem ;) Polecam ! U nas dziś tradycyjnie -z cukrem pudrem Przepis na 10 średnich gofrów 2 szklanki mąki (użyłam uniwersalnej) 2 szklanki mleka 3,2% 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktylko bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest szybkość przygotowania i minimalizowanie marnotrawienia żywności, bo do panzanelli świetnie pasuje czerstwy chleb. Im bardziej suchy, tym lepiej. Wskazane jest, aby chleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta
ladykitchenbez mąki i cukru, z białą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak. SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
słodki brateksmaku bez problemu zastąpi wszystkie inne, złożone ciasta. To ciasto to absolutny must have w tym sezonie truskawkowym. Jedyny jego minus jest taki, że znika w mgnieniu oka. Smacznego! Składniki: 1 margaryna 3 jajka 2 żółtka 3,5 szkl. mąki 1,25 szkl. cukru 0,5 szklanki kwaśnej śmietany (u mnie 18%) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
psgotujemybez problemu ;) Polecam! PS Osobom, które robią tworzyć, mają artystyczne zacięcie polecam stronę http://www.loveart.pl/ , na której znajdziecie wszystkie niezbędne rzeczy do ręcznie robionych handmade ;) Składniki (6-8 babeczek): 60 g masła 130 g cukru 1 jajko pół szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowa cukiernia Ewywersji bez nasączania alkoholem :) Przyjemny taki babkowaty smak ze smacznymi dodatkami które ciągle możemy zmieniać :) jak nie rodzynki i orzechy, to suszone, kandyzowane owocki lub świeże pokrojone w kosteczkę mmm... pychota :D Składniki na jedna foremkę 1 i 1/4 szkl mąki 100 gr masła w temp. pokojowej 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Gotowanie...to proste !wersję bez dodatków, ale domownicy dołożyli sobie makaron. Wiem też, że stosuje się dodatek ryżu. Co kto lubi. Składniki: 3 udka z kurczaka 2 pory 2 marchewki 12 suszonych śliwek 1 litr wody 1 listek laurowy kilka ziarenek pieprzu 1 łyżeczka tymianku sól olej Wykonanie: Udka oprószyć solą, włożyć do lekko natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i piec 30 minut
zadanie-gotowaniebez zapasów (a weekend-czas święty- żadnego buszowania po sklepach). Potrzeba matką wynalazku- ze znalezionych, rozrzuconych po kuchni składników stworzyliśmy placki doskonałe. Jutro też je zrobimy :) Składniki 2 bardzo dojrzałe banany 3 jaja 5-6 łyżek jogurtu greckiego ok 8 łyżek mąki owsianej (skończyła się nam, więc zmieliłam płatki owsiane) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu
OliveandThymesuszone bez pestek, suszone grzyby zmielone, wlać wodę, przyprawę w płynie, wymieszać dokładnie włożyć 2 średnie golonki wieprzowe i nakryć je kapustą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, zostawić na drugi dzień pod przykryciem w lodówce bigos z golonkami przełożyć do blaszki, piec w piekarniku
W Mojej Kuchni Lubię