zupełności wystarczy lekko polać placuszki z wierzchu na przykład syropem klonowym albo miodem, tak podane są naprawdę przepyszne! Specjalnie przy okazji powyższej refleksji, mam dla was przepis na placki (bez cukru oczywiście :) ) jogurtowe z jagodami. Placki na jogurcie czy maślance, smakują mi najbardziej, są takie delikatne i cudownie napuszone. Pychota. Do tego jeszcze jagody! Lipiec to miesiąc jagód(...)jagodami 1 duży gęsty jogurt naturalny (około 400 g) 3/4 szklanki mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła 3 jajka 2 szklanki mąki (280 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. jagód (ale spokojnie może być więcej) tłuszcz do smażenia Składniki mokre (jogurt, mleko, masło i jajka) połączyć przy pomocy miksera w jednej misce
Przepysznik - BLW i nie tylkokości u dzieci.. Wszystkie Danonki składają się wyłącznie z prostych składników, pysznie smakują i są wciąż: bez syropu glukozowo-fruktozowego bez barwników bez sztucznych aromatów bez konserwantów Zarówno w opinii moich dzieci „mniam, mama jeszcze”, „mamo, mogę zjeść następny” ;), jak i innych mam Danonki, to pyszny deser dla najmłodszych. A nowe(...)waniliowe placuszki danonkowe. Spróbujcie. Składniki: (na małą porcję – 3-4 placuszki) 1 Danonek Jagoda/Wanilia 90 g 3 łyżki (płaskie) mąki pszennej 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) olej do smażenia – u mnie kokosowy Przygotowanie: Do miseczki przekładamy całego Danonka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy małe jajko. Całość szybko mieszamy. Placuszki
Słodkie okruszkichleb bez masła. Skąd ta chrupiąca skórka? Nie każdy chleb pszenny może się pochwalić chrupiącą skórką . A przecież smaczna, popękana, chrupiąca skórka to jeden z warunków które musi spełnić dobry chleb. Ja swoją skórkę smaruję pomadą , czyli zagęszczoną wodą z mąką. Dzięki temu, chlebek tak szybko nie wysycha, a przypieczona skórka z taką pomadą smakuje wyśmienicie. Sposób pieczenia
SmartBake.plSałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana jest szczypiorkiem. Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z młodą fasolką szparagową. Do tego chrupiący boczek, który nadaje sałatce wyrazistości oraz orzeźwiające pomidorki koktajlowe. Dopełnieniem sałatki jest(...)skórką pod bieżącą wodą, osuszamy i koimy na pół. Następnie skrapiamy oliwą z oliwek oraz lekko solimy i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około 25-30 min. Fasolkę szparagową myjemy na sitku pod bieżącą wodą, osuszamy i odcinamy obie końcówki. Następnie wrzucamy do gotującej się wody z odrobiną
Kuchnia MagdaLenyBez jajek, bez nabiału, za to puszyste, przepyszne i pełne smaku pomarańczy. Takie właśnie są te wegańskie babeczki. Idealnie sprawdzą się na wielkanocny stół :) 220 g mąki orkiszowej jasnej 40 g cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 200 ml soku z czerwonych pomarańczy (u mnie to ilość wyciśnięta z 4 sztuk) skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku(...)pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce i podajemy posypane pudrem malinowym i miętą. Smacznego :) Artykuł
Mienta blogsojowy, pieprz i miód lub agawe. Łososia przekładamy do pudełka i smarujemy marynatą. Zostawiamy w lodówce na całą noc. Im dłużej, tym lepiej. Przygotowujemy folie do pieczenia, po jednej foli na kawałek. Łososia przekładamy do foli, kroimy pół cytryny i pół limonki w plasterki, kładziemy na łososia. Pozostałe pół cytryny i limonki wyciskamy na łososia(...)Zawijamy w folie robiąc łódki, z otworem małym na środku. Takiego łososia możemy: wrzucić do parowaru na 20 min, lub upiec w piekarniku z termoobiegiem 20 min (bez 30 minut
Keto Meto PrzepisyBez zbędnych słów - ciasteczka owsiane snickers. Łamią się lekkim ruchem, a ich środek jest ciągnący, wilgotny i obłędnie dobry! Po ukąszeniu topnieją na języku i otulają każdą jego część swoim orzechowo słodkim smakiem. Ten smak, to euforia, która trwa przez dłuższą chwilę po każdym kęsie. No i wisienką na torcie jest snickers, który karmelizuje się podczas pieczenia
Kuchnia Łukaszataką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu 4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól(...)Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 200 C. Blachę wyłóż papierem pergaminowym. Na blachę wyłóż orzechy. W miseczce połącz cukier z cynamonem. Mieszanką cukru posyp orzechy. Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy). Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji
Niezły Młynektaką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu 4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól(...)Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 200 C. Blachę wyłóż papierem pergaminowym. Na blachę wyłóż orzechy. W miseczce połącz cukier z cynamonem. Mieszanką cukru posyp orzechy. Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy). Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji
Niezły Młynekskładniki bez zmian, jeśli i Wy chcielibyście taki sposób przetestować. Sałatka smakuje bardzo dobrze i bardzo wszystkim smakowała. Jeżeli lubicie makaronowe sałatki, czy dodatek kapusty pekińskiej, myślę, że i Wam przypadnie ona do gustu. 150 g chińskiego makaronu 3 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy 200 g szynki (u mnie pieczona polędwica
Smaki Na Talerzuwolę te ciasteczka w formie, takich kruchych, bez obawy o utratę uzębienia ;-). Cantuccini to ciasteczka nadziewane z różnymi dobrociami, te najbardziej popularne są z migdałami czy pistacjami. Moje cantuccini są zdecydowanie bardziej kruche niż twarde i mocno maślane, margaryny nie używam od lat i to się nie zmieni. Znajdziecie również przepisy bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu są bardzo(...)smak i kruchość ;-) PRZEPIS NA CANTUCCINI - 450 g mąki pszennej - 180 g zimnego masła - 2 żółtka - 160 g cukru trzcinowego - 50 g zimnej śmietanki 36% - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 całe jajko W/w składniki zagnieć szybko w dłoniach. - 100 g moreli - 100 g migdałów Morele posiekaj. W zagniecione ciasto wprowadź migdały i morele. Uformuj dwa wałki, oprósz mąką
SMYKWKUCHNIjeść bez wyrzutów sumienia! Polecam każdemu, kto dba o linię lub osobom, które lubią słodkie, ale muszą kontrolować ilość spożytych kcal! Polecam! PRZEPIS NA FIT BROWNIE Z MALINAMI: - 3 jajka rozmiar L - 240 g cukinii - 15 g surowe kakao - cynamon około 1/5 łyżeczki - 50 g płatki gryczane jasne (u mnie marki bio Lestello) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIbez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: * Mix C Mix Pâtisserie Schär – 200 g KLIK! * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK! * jajko – 2 szt * cukier kokosowy – 180 g * proszek do pieczenia
Ostra na Słodko