bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2049/3453)

Placuszki jogurtowe z jagodami 154

zupełności wystarczy lekko polać placuszki z wierzchu na przykład syropem klonowym albo miodem, tak podane są naprawdę przepyszne! Specjalnie przy okazji powyższej refleksji, mam dla was przepis na placki (bez cukru oczywiście :) ) jogurtowe z jagodami. Placki na jogurcie czy maślance, smakują mi najbardziej, są takie delikatne i cudownie napuszone. Pychota. Do tego jeszcze jagody! Lipiec to miesiąc jagód(...)jagodami 1 duży gęsty jogurt naturalny (około 400 g) 3/4 szklanki mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła 3 jajka 2 szklanki mąki (280 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. jagód (ale spokojnie może być więcej) tłuszcz do smażenia Składniki mokre (jogurt, mleko, masło i jajka) połączyć przy pomocy miksera w jednej misce

Przepysznik - BLW i nie tylko
Jagodowo-waniliowe placuszki danonkowe. Powiedz „TAK!” Danonkom. 268

kości u dzieci.. Wszystkie Danonki składają się wyłącznie z prostych składników, pysznie smakują i są wciąż: bez syropu glukozowo-fruktozowego bez barwników bez sztucznych aromatów bez konserwantów Zarówno w opinii moich dzieci „mniam, mama jeszcze”, „mamo, mogę zjeść następny” ;), jak i innych mam Danonki, to pyszny deser dla najmłodszych. A nowe(...)waniliowe placuszki danonkowe. Spróbujcie. Składniki: (na małą porcję – 3-4 placuszki) 1 Danonek Jagoda/Wanilia 90 g 3 łyżki (płaskie) mąki pszennej 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) olej do smażenia – u mnie kokosowy Przygotowanie: Do miseczki przekładamy całego Danonka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy małe jajko. Całość szybko mieszamy. Placuszki

Słodkie okruszki
Chleb pszenny z chrupiącą skórką – prosty przepis. 36

chleb bez masła. Skąd ta chrupiąca skórka? Nie każdy chleb pszenny może się pochwalić chrupiącą skórką . A przecież smaczna, popękana, chrupiąca skórka to jeden z warunków które musi spełnić dobry chleb. Ja swoją skórkę smaruję pomadą , czyli zagęszczoną wodą z mąką. Dzięki temu, chlebek tak szybko nie wysycha, a przypieczona skórka z taką pomadą smakuje wyśmienicie. Sposób pieczenia

SmartBake.pl
Sałatka z fasolką szparagową i pieczonymi ziemniaczkami 98

Sałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana jest szczypiorkiem. Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z młodą fasolką szparagową. Do tego chrupiący boczek, który nadaje sałatce wyrazistości oraz orzeźwiające pomidorki koktajlowe. Dopełnieniem sałatki jest(...)skórką pod bieżącą wodą, osuszamy i koimy na pół. Następnie skrapiamy oliwą z oliwek oraz lekko solimy i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około 25-30 min. Fasolkę szparagową myjemy na sitku pod bieżącą wodą, osuszamy i odcinamy obie końcówki. Następnie wrzucamy do gotującej się wody z odrobiną

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy 71

Bez jajek, bez nabiału, za to puszyste, przepyszne i pełne smaku pomarańczy. Takie właśnie są te wegańskie babeczki. Idealnie sprawdzą się na wielkanocny stół :) 220 g mąki orkiszowej jasnej 40 g cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 200 ml soku z czerwonych pomarańczy (u mnie to ilość wyciśnięta z 4 sztuk) skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku(...)pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce i podajemy posypane pudrem malinowym i miętą. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Łosoś w marynacie nocnej 98

sojowy, pieprz i miód lub agawe. Łososia przekładamy do pudełka i smarujemy marynatą. Zostawiamy w lodówce na całą noc. Im dłużej, tym lepiej.  Przygotowujemy folie do pieczenia,  po jednej foli na kawałek.  Łososia przekładamy do foli, kroimy pół cytryny i  pół limonki w plasterki, kładziemy na łososia. Pozostałe pół cytryny i limonki wyciskamy na łososia(...)Zawijamy w folie robiąc łódki, z otworem małym na środku.  Takiego łososia możemy: wrzucić do parowaru na 20 min, lub upiec w piekarniku z termoobiegiem 20 min (bez 30 minut

Keto Meto Przepisy
Ciągnące ciasteczka owsiane snickers 96

Bez zbędnych słów - ciasteczka owsiane snickers. Łamią się lekkim ruchem, a ich środek jest ciągnący, wilgotny i obłędnie dobry! Po ukąszeniu topnieją na języku i otulają każdą jego część swoim orzechowo słodkim smakiem. Ten smak, to euforia, która trwa przez dłuższą chwilę po każdym kęsie. No i wisienką na torcie jest snickers, który karmelizuje się podczas pieczenia

Kuchnia Łukasza
Słodkie prażone orzechy 86

taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól(...)Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 200 C. Blachę wyłóż papierem pergaminowym. Na blachę wyłóż orzechy. W miseczce połącz cukier z cynamonem. Mieszanką cukru posyp orzechy. Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy).  Smacznego! Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji

Niezły Młynek
Słodkie prażone orzechy 92

taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól(...)Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 200 C. Blachę wyłóż papierem pergaminowym. Na blachę wyłóż orzechy. W miseczce połącz cukier z cynamonem. Mieszanką cukru posyp orzechy. Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy).  Smacznego! Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji

Niezły Młynek
Sałatka z chińskim makaronem, kapustą pekińską i szynką 130

składniki bez zmian, jeśli i Wy chcielibyście taki sposób przetestować. Sałatka smakuje bardzo dobrze i bardzo wszystkim smakowała. Jeżeli lubicie makaronowe sałatki, czy dodatek kapusty pekińskiej, myślę, że i Wam przypadnie ona do gustu. 150 g chińskiego makaronu 3 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy 200 g szynki (u mnie pieczona polędwica

Smaki Na Talerzu
Cantuccini z migdałami i morelami. 91

wolę te ciasteczka w formie, takich kruchych, bez obawy o utratę uzębienia ;-). Cantuccini to ciasteczka nadziewane z różnymi dobrociami, te najbardziej popularne są z migdałami czy pistacjami. Moje cantuccini są zdecydowanie bardziej kruche niż twarde i mocno maślane, margaryny nie używam od lat i to się nie zmieni. Znajdziecie również przepisy bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu są bardzo(...)smak i kruchość ;-) PRZEPIS NA CANTUCCINI - 450 g mąki pszennej - 180 g zimnego masła - 2 żółtka - 160 g cukru trzcinowego - 50 g zimnej śmietanki 36% - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 całe jajko W/w składniki zagnieć szybko w dłoniach. - 100 g moreli - 100 g migdałów Morele posiekaj. W zagniecione ciasto wprowadź migdały i morele. Uformuj dwa wałki, oprósz mąką

SMYKWKUCHNI
FIT BROWNIE Z MALINAMI 139

jeść bez wyrzutów sumienia! Polecam każdemu, kto dba o linię lub osobom, które lubią słodkie, ale muszą kontrolować ilość spożytych kcal! Polecam! PRZEPIS NA FIT BROWNIE Z MALINAMI: - 3 jajka rozmiar L - 240 g cukinii - 15 g surowe kakao - cynamon około 1/5 łyżeczki - 50 g płatki gryczane jasne (u mnie marki bio Lestello) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

SMYKWKUCHNI
BEZGLUTENOWE CIASTO KARMELOWE Z CZEKOLADĄ I MAGDALENKĄ 99

bez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: * Mix C Mix Pâtisserie Schär – 200 g KLIK! * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK! * jajko – 2 szt * cukier kokosowy – 180 g * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania