banan - 14723 przepisów (strona:386/982)

Koktajl jagodowy z chia 142

okazji puddingu < klik > Jeżeli nie macie dostępu do chia zamieńcie go siemieniem lnianym, też będzie zdrowo i pysznie :) Składniki na 1-2 porcje: 1 szklanka jagód 1 banan 1 szklanka mleka 1 łyżka nasion chia Banana obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Zmiksować i podawać od razu. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Smoothie owocowe z jarmużem 110

również doskonałym źródłem żelaza. Warto więc włączyć go do swojego codziennego menu. Składniki na 3 porcje: 2 szklanki truskawek 1/2 szklanki jagód 1 szklanka soku jabłkowego 100% 1 duży banan garść liści jarmużu (liście oderwane od łodygi) 1 łyżeczka siemienia lnianego Truskawki pozbawić szypułek. Banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Smoothie truskawkowo-nektarynkowe 131

Składniki na 2 porcje: 2 szklanki truskawek 2 nektarynki 1 banan 1 szklanka maślanki 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych Truskawki pozbawić szypułek. Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Nektarynki pozbawić pestki, pokroić razem ze skórką. Wszystkie owoce przełożyć do blendera. Dodać maślankę i płatki owsiane. Zmiksować. Przelać do szklanek i pić na zdrowie

Moja Galeria Smaku
Koktajl ze szpinakiem, awokado i pomarańczą 131

zawierają również kwas foliowy. Polecam go więc również kobietom będącym w ciąży. Składniki na 2 porcje: garść szpinaku sok z 3 pomarańczy (około jednej szklanki soku) 1 awokado 1 banan Szpinak umyć. Wycisnąć sok z pomarańczy. Banana, awokado obrać. Pokroić na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na zdrowie

Moja Galeria Smaku
Koktajl z kiwi, szpinakiem i bananem 134

prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera w sobie dużo witaminy C, już 1 owoc dziennie zaspokoi zapotrzebowanie na ta witaminę.  Składniki na 2 porcje: garść szpinaku 4 owoce kiwi 2 banany 240 g jogurtu greckiego 120 ml mleka 1. Szpinak umyć. Kiwi obrać i pokroić na kawałki. Wraz ze szpinakiem i połową mleka zmiksować. Przelać do szklanek. 2. Banana obrać

Moja Galeria Smaku
Owocowy deser z chia 590

propozycje z użyciem nasion chia: pudding kokosowo-jagodowy < klik > oraz malinowo-czekoladowy < klik > Składniki na 2 porcje: 200 ml mleka 3 łyżki nasion chia 2 banany 1 szklanka malin 3/4 szklanki borówek 1 łyżeczka kakao 1. Najpierw przygotować pudding chia. Do miseczki wlać mleko, dodać chia. Dokładnie wymieszać, żeby wszystkie nasiona były pokryte. Odstawić do lodówki(...)najlepiej na całą noc. Pudding powinien mieć konsystencję żelu. 2. Przełożyć pudding do szklanki. 3. Owoce rozgnieść widelcem lub zmiksować. 4. Na pudding umieścić warstwowo maliny, borówki i banana. 5. Posypać kakao 6. Udekorować owocami. 7. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Koktajl bananowy z mango 118

Słoneczny koktajl bananowy z mango, bez dodatku cukru. Prosty, 3-składnikowy koktajl. Składniki na 2 porcje: 1 mango 2 banany 180 g jogurtu naturalnego Mango i banany obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać jogurt naturalny. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Malinowo-brzoskwiniowe smoothie 138

szklaneczkę tego pysznego, czerwonego smoothie? :) Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga " Czekoladą utkane " 150 g malin 2 brzoskwinie 300 ml soku z pomarańczy (2-3 pomarańcze) 1 banan 1 małe mango 2 łyżki płatków owsianych Wycisnąć sok z pomarańczy, przelać do blendera kielichowego. Mango i banana obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie owoce przełożyć do blendera, dodać płatki owsiane

Moja Galeria Smaku
Koktajl dyniowy 150

Koktajl dyniowy na bazie mleczka kokosowego Składniki na 2 porcje: z przepisu z bloga " Kwestia Smaku " 200 g puree z dyni* 1/2 banana sok z 1 pomarańczy 1/3 łyżeczki cynamonu 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego 1/3 łyżeczki mielonego imbiru 250 ml mleczka kokosowego Wycisnąć sok z pomarańczy. W blenderze umieścić puree z dyni. Dodać banana, sok z pomarańczy, cynamon

Moja Galeria Smaku
Koktajl melonowy z awokado i chia 137

chia i melona świetnie nawodni organizm. Awokado natomiast dostarczy nam zdrowych tłuszczy jednonienasyconych oraz omega-3. Taka szklaneczka to samo zdrowie! :) Składniki na 3 porcje: 2 plastry melona 1 banan 1/2 awokado 1 szklanka wody 1 łyżeczka nasion chia Awokado, banana i melona obrać ze skórki. Przełożyć do blendera, dodać wodę i chia. Zmiksować. Na zdrowie

Moja Galeria Smaku
Koktajl z kiwi 151

tego koktajlu użyć owoców dojrzałych. Najlepiej spróbować kiwi przed dodaniem do koktajlu. Przejrzałe lub niedojrzałe mogą popsuć smak koktajlu. Składniki na 2 porcje: 2 owoce kiwi 1 mały banan 1 szklanka mleka odrobina startego imbiru Kiwi i banana obrać ze skórki. Pokroić na kawałki, przełożyć do blendera. Dodać mleko i imbir. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Koktajl awokado-jabłko-banan 144

koktajlu oprócz jabłka dodałam również sok jabłkowy, żeby nadać koktajlowi bardziej płynną konsystencję. Jest pyszny, koniecznie musicie wypróbować:) Składniki na 1 porcję: 1 awokado 1/2 jabłka 1/2 banana 1 szklanka soku jabłkowego odrobina startego imbiru (opcjonalnie) Awokado, banana i jabłko obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać imbir. Zalać sokiem jabłkowym. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Słoneczny koktajl z mango i jagodami Goji 139

źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu i kwas omega 6.  Składniki na 2 porcje: 1 małe lub 1/2 dużego mango 1 banan 1 łyżka jagód Goji 1 szklanka wody Mango i banana obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać jagody Goji i wodę. Zmiksować. Jedna porcja dostarczy około

Moja Galeria Smaku
Dwuwarstwowe smoothie 132

szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki mleka (można zastąpić jogurtem) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 100 g truskawek (mrożone lub świeże) 70 g malin (mrożone lub świeże) 1 banan Banana obrać, pokroić. Wraz z pozostałymi składnikami, zmiksować. W pucharkach, szklankach układać na przemian obie warstwy. Podawać od razu. 1 porcja dostarczy około 272 kcal. Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Pieczona owsianka z bakaliami wg Anny Starmach 199

łyżeczka suszonej żurawiny 1 łyżka otrębów pszennych (dałam płatki żytnie) 50 ml mleczka kokosowego 30 ml mleka 1 łyżka wiórków kokosowych (dałam płatki kokosowe) 1 małe jajko 1 banan 2 łyżki orzechów (dałam kombinację orzechów laskowych, brazylijskich, makadamia i pekan) 1 łyżka cukru (dałam ksylitol) 1 łyżeczka wody 1/2 łyżeczki masła 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. 2. Mleko podgrzać(...)namoczonych płatków dodać mleczko kokosowe, jajko, miód, cynamon, proszek do pieczenia, płatki żytnie i żurawinę. Wymieszać. 4. Całość przełożyć do dwóch foremek do zapiekania. Na wierzch dać plasterki banana oraz wiórki (płatki) kokosowe. Zapiekać przez 20 minut. 5. Jak owsianka się piecze przygotować orzechową posypkę. Na rozgrzaną patelnię dać cukier i 1 łyżeczkę wody. Gdy cukier zacznie się karmelizować dodać

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania