Składniki na 2 porcje: 1/2 melona 1 banan 2 kiwi 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru Obrać melona, kiwi i banana ze skórki.Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Smacznego
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1 porcje: 1 banan 1 szklanka mleka 1 łyżeczka płatków owsianych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 kostka czekolady gorzkiej do dekoracji Banan obrać ze skórki. Pokroić na kawałki i razem z pozostałymi składnikami zmiksować. Przelać do szklanek. Posypać startą czekoladą. Smacznego! Źródło
Moja Galeria SmakuKoktajl w pozytywnym żółtym kolorze. Kolejna bomba witaminowa. Składniki: 2 pomarańcze 2 jabłka 2 gruszki 1 banan 4 łyżki jogurtu naturalnego Z pomarańczy i jabłek wycisnąć sok. Przelać go do pokrojonych gruszek i banana. Dodać jogurt naturalny. Zmiksować
Moja Galeria SmakuZdrowe i zbilansowanie śniadanie z dodatkiem melisy i skórki z cytryny, które dodają aromatu i rześkości całości dania. Składniki: 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych opakowanie jogurtu naturalnego (180g) 1 banan 1/2 jabłka kilka listów melisy szczypta cynamonu 1 łyżeczka miodu odrobinę skórki z cytryny Płatki włożyć do miski, zalać jogurtem i odstawić na 5-10 minut, aż zmiękną. Jabłko obrać(...)zetrzeć na tarce. Banana pokroić w paski. Dodać owoce do płatków, posypać cynamonem i skórką z cytryny, przybrać melisą. Polać miodem
Moja Galeria SmakuSkładniki: 2 dojrzałe awokado 1 banan 1 szklanka mleka mały jogurt waniliowy (około 140g) 1 łyżka syropu z agawy/miodu lub do smaku Banan i awokado obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze części. Włożyć wraz z pozostałymi składnikami do blendera. Zmiksować
Moja Galeria Smakumasła orzechowego. Jego smak wysuwa się na pierwszy plan. Składniki na 2-3 porcje: 2 szklanki truskawek (mrożonych lub świeżych) 400 g jogurtu greckiego 1 łyżka masła orzechowego 1 banan Banan obrać ze skórki. Truskawki rozmrozić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smakujogurtu naturalnego, z dodatkiem malin i soku z pomarańczy. Ten ma mniej składników, ale jest równie pyszny. Polecam! Składniki na 2-3 porcje: 1/2 szklanki mrożonych/świeżych jagód 2 banany ok. 400 g kefiru 2 łyżki cukru (lub do smaku) Jagody rozmrozić. Banany obrać ze skórki, pokroić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Smacznego
Moja Galeria SmakuAksamitny mus z awokado, bananem i jabłkiem. W zależności od tego jakiego jogurtu użyjemy możemy mieć mus (jogurt zwykły, gęsty) lub koktajl (jogurt pitny). Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1/2 jabłka 2 opakowania jogurtu naturalnego gęstego (ok. 360g) 1 łyżka miodu cynamon (opcjonalnie) Owoce obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Przełożyć
Moja Galeria SmakuPyszne, słoneczne smoothie z mango, kiwi i bananem Składniki na 3 szklanki: 1 banan 1 mango 1 kiwi ok. 170 g jogurtu greckiego 3 kostki lodu (lub więcej w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać) 1 łyżka miodu Owoce obrać ze skórki. Pokroić na kawałki, wrzucić do blendera. Dodać lód, jogurt grecki i miód. Zmiksować do gładkiej konsystencji. Przelać
Moja Galeria SmakuPyszne, kremowe smoothie bez dodatku cukru. Składniki na 2 porcje: spora garść szpinaku 2 małe gruszki 1 banan 180 g jogurtu naturalnego Szpinak umyć, oderwać łodygi. Gruszkę i banan obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w blenderze, dodać jogurt i szpinak. Dokładnie zmiksować
Moja Galeria SmakuPożywny koktajl bananowo-borówkowy Składniki na 2 porcje: 125 g borówek amerykańskich 1 banan 200-220g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka syropu z agawy (lub cukru, miodu) Banan obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie zmiksować z pozostałymi składnikami. Smacznego
Moja Galeria Smakutaki gorący dzień, jaki dzisiaj mamy we Wrocławiu, warto pokusić się o zimny koktajl brzoskwiniowo-bananowy z lodami śmietankowymi. Jest pysznie! Składniki na 2 szklanki: 2 małe brzoskwinie 1 banan 120 g lodów śmietankowych Banana obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki. Brzoskwinie pozbawić pestek. Razem ze skórką, pokroić na kawałki. Lody przełożyć do kielicha blendera, dodać owoce. Zmiksować
Moja Galeria SmakuShake truskawkowo-bananowy. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące lato:) Składniki na 4 szklanki: 350 g truskawek 1 banan 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru/ lub do smaku Truskawki odszypułkować, banana obrać. Zmrozić w zamrażalce przez około 1h. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać mleko i cukier. Zmiksować na aksamitną konsystencję
Moja Galeria Smakugłównej. Tym razem z mleczkiem kokosowym, które jest tutaj wyraźne wyczuwalne. Polecam wypróbowanie takiego zestawienia. Składniki na 1 porcję: przepis zmodyfikowany z Kwestii Smaku duża garść szpinaku 1 banan 1 mała puszka mleczka kokosowego (165 ml) cukier (opcjonalnie) Banan obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki. Wraz ze szpinakiem i mleczkiem kokosowym włożyć do blendera i zmiksować na gładką
Moja Galeria SmakuKoktajl w słonecznym kolorze z dominującym smakiem mango oraz jabłka. Składniki na 4 porcje: 1 mango 1 banan 2 gruszki 500 ml soku jabłkowego sok z 1/2 limonki Mango, banan, gruszki obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dolać sok z jabłek i limonki. Zmiksować. Źródło przepisu: Bea's Cookbook
Moja Galeria Smaku