bagietka - 3616 przepisów (strona:112/242)

Pstrąg łososiowy pieczony z cytryną i rozmarynem 194

danie z ochotą. Tak upieczona ryba jest lekko przypieczona z góry i soczysta w środku. Pstrąg łososiowy pieczony z cytryną i rozmarynem świetnie smakuje z puree ziemniaczanym, ciepłą bagietką albo pieczonymi burakami, które możesz przygotować według tego przepisu .   Przygotowanie pstrąga według tego przepisu zajmuje około 25 minut. Zatem nawet w środku zabieganego tygodnia możesz w mgnieniu oka zrobić pyszny

Gotujemywdomu.pl
Szaszłyki z arbuza z serem ricotta i sosem cytrynowo miodowym 70

miodowo cytrynowym. Szaszłyki z arbuzem układamy na krawędzi słoików.  Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i od razu podajemy. Danie to idealnie komponuje się z chrupiącą grzanką z ciabatty lub bagietki. Smacznego! EAT THAT SOCK! Ale o co chodzi? Jak połączyć świat kulinarny i modowy? A może też masz apetyt na kolorowe i wesołe skarpetki, niekoniecznie do pary? Jeśli

Tajemnice Smaku
Szybkie i efektowne dania kuchni włoskiej na przyjęcie 184

prawdziwej włoskiej uczcie. Jako przystawki na przyjęcie inspirowane Włochami, warto podać na przykład świeżą oliwę z oliwek wysokiej jakości z odrobiną czosnku wraz z jasnym pieczywem, na przykład bagietką. Sprawdzą się także miseczki z zielonymi i czarnymi oliwkami, deska włoskich serów oraz orzeźwiający melon zawinięty w wysokiej jakości szynkę dojrzewającą. Dobrym pomysłem będą także mini kanapki z serem ricotta, pokrojonymi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Camembert zapiekany z figami 89

drobno. Wstawiamy do piekarnika, po jakiś dwóch minutach, pędzelkiem rozprowadziłam miód po figach. (miód się lekko rozpuścił pod wpływem ciepła ) Całość piekłam około 10 minut. Podałam z kromeczkami z bagietki, do tego kieliszek czerwonego wytrawnego wina i kolację można zacząć.   Camembert zapiekany z figami

Kuchnia na wzgórzu
Krem z cukinii i pieczarek 65

minut. Zdjąć z ognia. Wyjąć liść laurowy. Wrzucić serek topiony i zmiksować całość na gęsty krem. Wlać do talerzy. Udekorować natką pietruszki i pieczarkami. Podawać gorący ze świeżą bagietką. Czytaj więcej: Krem z cukinii i pieczarek The post Krem z cukinii i pieczarek appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Grzanki z awokado z czarnym sezamem i płatkami chilli 98

dietetycznej lub wegańskiej można zrobić grzanki bez użycia masła. Polecam na niedzielne śniadanie. Składniki: (2 porcje) 1 dojrzałe awokado 1 łyżka masła (zastąpić wersją roślinną w diecie wegańskiej) kromki bagietki wiejskiej pełnoziarnistej 1 łyżeczka czarnego sezamu skórka starta z ćwiartki cytryny 2 szczypty płatków chili sól, pieprz Przygotowanie: Wymieszać ze sobą czarny sezam, płatki chili, szczyptę soli oraz startą skórkę

Moja Delicja
Pasta jajeczna z łososiem i serkiem śmietankowym 81

szczypiorku lub cebulki dymki świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Łososia, jaja, szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miseczki. Dodać serek, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej). Czytaj więcej: Pasta jajeczna z łososiem i serkiem śmietankowym The post Pasta jajeczna z łososiem i serkiem śmietankowym appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim 72

rzodkiewką. Dodać jogurt grecki, musztardę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać (jeśli pasta jest dla Was zbyt delikatna w smaku, dodajcie odrobinę chrzanu). Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej). Czytaj więcej: Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim The post Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 67

jabłkiem , i dlatego nie wymagał żadnego towarzystwa. Jeśli jednak nie planujecie pierwszego dania, to polecam podać “Piracką rybę” w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką. Składniki: (6 porcji) 1.5 kg filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku

Moja Delicja
Zupa z łososiem 96

pieprzem. Jeśli zupa jest kwaśna dodać 1/2 łyżeczki cukru. Gorącą zupę wyłożyć na talerze i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zupa z łososiem świetnie smakuje ze świeżą i chrupiącą bagietką. Zupa z łososiem Czytaj więcej: Zupa z łososiem The post Zupa z łososiem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą 81

dodatkiem jarmużu , to zdrowy obiad pełny wartościowych składników, łatwy do przygotowania. Idealnie rozgrzewa i syci w zimowe, chłodne dni. Można go jeść bez dodatków lub w towarzystwie ryżu, chrupiącej bagietki lub kaszy. Jeśli zmniejszycie ilości chilli otrzymacie danie dla dzieci. Polecam! Czytaj więcej: Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą The post Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą appeared

Moja Delicja
Oszukana pasta z awokado 85

najbardziej zieloną. Wykorzystałam ją, stworzyłam nowy przepis i dlatego dzisiejszą pastę nazwałam “ Oszukaną pastą z awokado “, bo zawiera mało awokado 🙂 Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym, łatwym do przygotowania wegańskim majonezem , którego przygotujecie dosłownie w kilkanaście sekund. Polecam! Czytaj więcej: Oszukana pasta z awokado

Moja Delicja
Sałatka Hot Dog 75

przygotować na imprezę jest przepyszna i goście będą zachwyceni. Sałatka Hot Dog jest popularna zna dużo osób w klasycznej formie, ale bardzo mało słyszało w innej wersji. SKŁADNIKI pół bagietki 1 świeży ogórek 5  … The post Sałatka Hot Dog appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Makaron z krewetkami i fasolką szparagową 141

minut. Odsączyć, nieco przestudzić. Ja wykorzystałam gotowane, marynowane krewetki, wyjęłam je z opakowania, są już gotowe do spożycia. Są tak pyszne, że można je jeść solo jedynie z bagietką, którą maczamy w marynacie. Makaron gotujemy al’dente w osolonym wrzątku, około 8 minut, odcedzamy. Fasolkę kroimy na pół i gotujemy na parze w sicie do gotowania na parze, stawiając

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tatar z pieczonych warzyw 106

jest podać tatara z ich sporą ilością. Tatara zaserwowałam z krakersami, które miały smak pomidorów i bazylii. Można użyć krakersów o dowolnym smaku lub zastąpić je pieczywem tostowych lub bagietką. Szukasz przepisów na dania z warzyw? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Placki z kapusty z słodkich ziemniaków. The post Tatar z pieczonych warzyw appeared first on MeCooks Blog

MeCooks

Proponowane wyszukiwania