bagietka - 3616 przepisów (strona:112/242)

Zupa z łososiem 109

pieprzem. Jeśli zupa jest kwaśna dodać 1/2 łyżeczki cukru. Gorącą zupę wyłożyć na talerze i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zupa z łososiem świetnie smakuje ze świeżą i chrupiącą bagietką. Zupa z łososiem Czytaj więcej: Zupa z łososiem The post Zupa z łososiem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą 93

dodatkiem jarmużu , to zdrowy obiad pełny wartościowych składników, łatwy do przygotowania. Idealnie rozgrzewa i syci w zimowe, chłodne dni. Można go jeść bez dodatków lub w towarzystwie ryżu, chrupiącej bagietki lub kaszy. Jeśli zmniejszycie ilości chilli otrzymacie danie dla dzieci. Polecam! Czytaj więcej: Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą The post Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą appeared

Moja Delicja
Oszukana pasta z awokado 99

najbardziej zieloną. Wykorzystałam ją, stworzyłam nowy przepis i dlatego dzisiejszą pastę nazwałam “ Oszukaną pastą z awokado “, bo zawiera mało awokado 🙂 Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym, łatwym do przygotowania wegańskim majonezem , którego przygotujecie dosłownie w kilkanaście sekund. Polecam! Czytaj więcej: Oszukana pasta z awokado

Moja Delicja
Sałatka Hot Dog 86

przygotować na imprezę jest przepyszna i goście będą zachwyceni. Sałatka Hot Dog jest popularna zna dużo osób w klasycznej formie, ale bardzo mało słyszało w innej wersji. SKŁADNIKI pół bagietki 1 świeży ogórek 5  … The post Sałatka Hot Dog appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Makaron z krewetkami i fasolką szparagową 156

minut. Odsączyć, nieco przestudzić. Ja wykorzystałam gotowane, marynowane krewetki, wyjęłam je z opakowania, są już gotowe do spożycia. Są tak pyszne, że można je jeść solo jedynie z bagietką, którą maczamy w marynacie. Makaron gotujemy al’dente w osolonym wrzątku, około 8 minut, odcedzamy. Fasolkę kroimy na pół i gotujemy na parze w sicie do gotowania na parze, stawiając

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tatar z pieczonych warzyw 120

jest podać tatara z ich sporą ilością. Tatara zaserwowałam z krakersami, które miały smak pomidorów i bazylii. Można użyć krakersów o dowolnym smaku lub zastąpić je pieczywem tostowych lub bagietką. Szukasz przepisów na dania z warzyw? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Placki z kapusty z słodkich ziemniaków. The post Tatar z pieczonych warzyw appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą 144

kurczaka. Zupę gotuj przez 20 minut pod lekko uchyloną pokrywką. Pod sam koniec gotowania zupę dopraw do smaku przyprawami oraz wlej przecier pomidorowy. Uwagi: Zupę podawaj z kawałkiem świeżej bagietki posmarowanej masłem czosnkowo – ziołowym lub ziołowym chlebkiem . Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name

ProstePesto.pl
Zupa czosnkowa 91

wierzch każdej porcji wbijamy jajko i wkładamy do gorącego piekarnika, by białko się ścięło. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. 6.   Do zupy możemy podać grzanki:   Bagietkę kroimy na kromki   i obficie skrapiamy oliwą i posypujemy Vegetą i ziołami prowansalskimi, można również posypać czosnkiem granulowanym. Tak przygotowane kromki układamy na rozgrzanej patelni i podsmażamy aż zrobią się

Na kulinarnym poligonie
Klopsiki duszone w kapuście 109

NONE Wbrew pozorom, to szybki obiad. Mamy teraz młode warzywa, które bardzo szybko się przygotowują :) Smaczna i syta potrawa, którą możemy zajadać z ziemniakami, kluseczkami lub najprościej z bagietką. Składniki: 700g mięsa mielonego u mnie z łopatki ale może też być mięso drobiowe Pół główki białej kapusty 2-3 duże pomidory, najlepiej malinowe 3 spore marchewki 1 jajko Bułka tarta

W garach u Gosi
Żeberka w glazurze miodowo-winnej 84

odrobiną wody i wlewamy do sosu z pieczenia żeberek. Całość zagotowujemy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i obsmażamy na łyżce oleju. Żeberka oraz jabłka polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami, bagietką lub ulubionymi dodatkami. Jeśli lubicie bardziej pikantne żeberka do przyprawienia ich możecie użyć chili. Artykuł Żeberka w glazurze miodowo-winnej pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić masło – masło koperkowe 88

zrobiłam masło z dodatkiem koperku, ale z dodatkiem pietruszki czy z ząbkiem czosnku, jest równie smaczne i idealnie pasuje do dań z grilla. Kromka świeżego chleba lub chrupiącej bagietki posmarowana takim masłem to czysta poezja. Spróbujcie zrobić sami, dodatki można dodać do masła, które kupicie w sklepie, ale tylko do takiego, które ma min. 80 % tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

To co lubię - gotuję i polecam
CHLEB OLIWNY Z OLIWKAMI I ROZMARYNEM! 119

kupiłam żadnego pieczywa w sklepie bo to domowe nie ma sobie równych. Polecam Ci moje elektroniczne książki o wypieku chleba, bułek, chałki czy prawdziwych francuskich bagietek

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania