W mojej podróży kulinarnej zmierzam na południe i dziś wylądowałam na południu Francji, w Prowansji. Tu można rozkoszować się wspaniałymi, dojrzałymi i soczystymi warzywami. Idealnym daniem do ich wykorzystania jest ratatouille. Ratatouille to klasyczna francuska zapiekanka warzywna. Głównymi składnikami ratatouille są bakłażany, cukinia, papryka, pomidory oraz cebula. Podobne danie pod innymi nazwami znane jest w całym basenie morza Śródziemnego. Przepisów na ratatouille jest całe mnóstwo, istniej... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...