Bruschetta z pesto z rukoli i mozzarellą – to mój ostatnio odkryty wynalazek na przepyszne grzanki z dodatkami. Wyszło tak pysznie, że ciężko im się oprzeć
Kulinarne PrzebojeJeżeli jadacie mięso – zamiast kiełbasy możecie dodać drobne kawałki piersi z kurczaka, filetu z indyka, nawet posiekane parówki. To bardzo aromatyczne danie, które wykonacie w kilka chwil. Do bagietki, grzanek wszelakich, placków czy kopytek polecam Bigos z cukinii, papryk i kiełbasy S KŁADNIKI: 2 duże cukinie 3 nieduże cebule 200 g 2 żółte pomidory 1 czerwona papryka 1 żółta
Zasmakuj Kuchniminut na wolnym ogniu. Na koniec doprawić przyprawami według własnego uznania, dodać sól, pieprz i paprykę w zależności jak ostrą potrawę lubimy mieć:) Gotowe, można podawać z podpieczoną bagietką, bułką wieloziarnistą lub według uznania. Smacznego:) Artykuł Zupa hamburgerowa pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąkoniec dajemy pokrojoną w kosteczkę fetę. Zalewamy naszym sosem i delikatnie mieszamy. Pestki prażymy na suchej patelni góra minutkę, często nimi ruszając i posypujemy jeszcze ciepłymi sałatkę. Pyszne z bagietką lub grzanką Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
Latosiowydomjedynie tuńczyka z puszki w sosie własnym, serka naturalnego do kanapek, koperku oraz soli i pieprzu do smaku. Pasta kanapkowa z tuńczykiem może być podawana na dowolnym pieczywie (polecam bagietkę) lub także na krakersach – w takim kształcie na pewno będzie zjawiskową przekąską. Niekiedy na domówkach pastę podaję po prostu w małej miseczce, a goście mają do wyboru z czym
Kuchnia Bazyliiśmietana lub śmietanka, gęsty jogurt naturalny, oliwa, wszelakie świeże zioła, najlepiej bazylia, kolendra, natka czy koper, z grzankami: serowymi, ziołowymi z masełkiem, czosnkowymi polanymi oliwą, z maślaną (lub nie) bagietką grillowaną lub chrupiącymi tostami, z pestkami dyni, orzechami i oliwą, z kuleczkami ptysiowymi, z domowymi grissini, z chipsami z warzyw, z chrupiącym, cieniutko pokrojonym boczkiem, z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi, znam
Zasmakuj Kuchnimoże być też węgierska pasta paprykowa lub suszona ostra papryka - ilość według własnych upodobań) - sól, pieprz - sok z ćwiartki cytryny - kilka oliwek - łyżka kaparów - natka pietruszki - bagietka Przygotowanie: 1) Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Gotujemy w osolonej wodzie przez 25-30 minut, do miękkości. Przepłukujemy zimną wodą i rozdrabniamy w blenderze. 2) Na oliwie podsmażamy
Roślinożerni urlopowiczeDzisiaj przystawka imprezowa, trwa karnawał, więc pewnie wykorzystacie pomysł :) Wystarczy gotowa pasta jajeczna, jakaś wędlina, majonez lub musztarda do smaku. Ja wykorzystałam krakersy, ale można posmarować pastą kromeczki bagietki, wcześniej podpieczonej, lub nie, jak lubicie. Można tez nałożyć pastę na grubsze plastry ogórka, wybór dowolny, kreatywność mile widziana :D Całość oprószona świeżo zmielonym pieprzem, udekorowana zieleniną, wygląda smakowicie
Takie tam pichcenienatkę pietruszki, sól i pieprz. Przemieszaj delikatnie, przykryj garnek pokrywką i gotuj ok. 20 minut. W czasie gotowania 2-3 razy delikatnie przemieszaj. Podawaj z pieczywem - niekoniecznie z francuską bagietką, nasz polski chleb na zakwasie sprawdzi się równie dobrze
Z notatnika dietetykablendera, tzw. “żyrafy” całość miksujemy. Próbujemy, doprawiamy do smaku. Z czym podawać takie pesto? Z tym samym co tradycyjne, mi jednak najlepiej smakuje z grzanką z bagietki lub tak bardziej po włosku… z bruschettą. Smacznego
Tajemnice Smakupomidorami i ziołami , Krewetki po włosku , Krewetki z czosnkiem , Krewetki po katalońsku , zupa krewetkowa . Dzisiejsze krewetki możecie podać na ryżu lub z makaronem np tagliatelle albo z pieczywem np bagietką. PRZEPIS KREWETKI Z MANGO Składniki krewetki z mango: 250g krewetek 1 mango 1 cebula olej natka pietruszki sól pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić krewetki z mango: Zaczynamy od krewetek
Dorota Smakuje