Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)

Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)

Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)

Przepis na : obiad

Klasyka francuskiej kuchni, czyli wołowina po burgundzku w wegańskiej wersji z kasztanami. Składniki (4 porcje): - 4 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 średnie marchewki - 250-300 ml czerwonego wina - szklanka bulionu - kilka gałązek tymianku, kilka liści laurowych - 250 g pieczarek - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie (100 g) kasztanów jadalnych - sól, pieprz - purée ziemniaczane, gotowane ziemniaki lub bagietka (do podania) Przygotowanie: 1) Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek ścieramy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.