bagietka - 3616 przepisów (strona:106/242)

Sałatka holenderska 72

Sałatka holenderska z tuńczykiem, cebulą idealna z kajzerką, bagietką, chlebem lub krakersami. Sałatka holenderska, przez samych Holendrów nazywana sałatka lub świeża sałatka z tuńczykiem na kanapkę ( tonijnsalade voor op een broodje ). Dla nas taka sałatka z tuńczykiem to pasta na kanapki z tuńczykiem, ale nie będziemy bardziej holenderscy od samych Holendrów, sałatka to sałatka. 😉 Sałatka z tuńczykiem Holenderska sałatka

Dieta moja pasja
Cake pops – ciasteczkowe lizaki 55

DlaSmaku.pl Sklepie, w którym każdy wielbiciel wypieków i innych domowych słodkości znajdzie coś dla siebie. Ja zamówiłam  tam ostatnio kilka blach (tortownice, blaszkę do tarty, blaszkę do wypieku bagietek), czekoladę, ozdóbki, patyczki do lizaków, silikonowe foremki na lizaki, czekoladki itd. Pokaźna paczka, bo i wybór był przeogromny. Wszystko dotarło szybko i było doskonale zapakowane. Polecam Wam zakupy w sklepie

Słodkie okruszki
Chleb tostowy 52

średnia 135,00  zł Dodaj do koszyka Zajrzyj też do: – chleb na maślance – bułeczki jogurtowe – chleb pszenny z garnka na drożdżach – chleb pszenny na zakwasie – bagietki – kajzerki – chlebek z pesto – przepis na bajgle – chleb z samych ziaren bezglutenowy – chlebek z cukinii – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – focaccia z rozmarynem – chleb cebulowy CHLEB TOSTOWY CZAS PRZYGOTOWANIA

nietylkopasta.pl
Francja - Biała fasola w cydrze 66

około godzinę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Jeśli w międzyczasie cydr wyparuje, możemy dodać kilka łyżek wody. 3) Gotową fasolę serwujemy z dobrym pieczywem (na przykład bagietką) i szklaneczką cydru

Roślinożerni urlopowicze
Sałatka z rukoli ,miksu sałat i papryki 91

jest zmęczona !   Składniki w dowolnej ilości: -mix sałat - czerwona papryka - ogórek świeży - trochę selera naciowego - rzodkiewka - oliwa z oliwek + ocet balsamiczny, sól i pierz do smaku - opcjonalnie razowa bagietka z piersią z kurczaka   Z podanych składników skomponuj pyszną sałatkę. Wcinaj na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Tapenada 47

oliwki. Najczęściej spotkać można tapenadę przygotowaną z czarnych oliwek np. kalamata. Tapenadę zazwyczaj podaje się na pieczywie lub dodaje jako dodatku do dań rybnych. Smakuje pysznie na tostach, grillowanej bagietce oraz krakersach. Poniżej znajdziecie przepis na tapenadę z oliwek kalamata. Koniecznie przygotujcie ją w domu. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Tapenada z oliwek Składniki

MeCooks
Światowy Dzień Pieczenia i 3 książki kucharskie 41

zakwasie, o głębokim smaku, niewiarygodnie chrupiącej skórce, delikatnym miąższu. W tej książce znajdziemy informacje o technikach fermentacji i podstawowym chlebie autora. Są przepisy na wypieki od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, brioszki, croissanty i angielskie muffiny. Oraz coś szczególnie wartościowego – oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. Wydawnictwo Znak, data wydania 2021 , twarda okładka, 300 stron „Slow

Dorota Smakuje
Cynaderki w sosie musztardowym 45

danie z cynaderek, to cynaderki duszone w sosie musztardowym. Tak przyrządzone cynaderki podać można z puree ziemniaczanym, ryżem lub na pieczywie. Proponuję Wam zaserwowanie tychże cynaderek na chrupiącej bagietce. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Cynaderki Składniki na cynaderki w sosie musztardowym. 60 dkg nerek wieprzowych 8 dkg masła 4 łyżki mąki pszennej

MeCooks
Forszmak cysterski z kurczakiem – pyszne danie jednogarnkowe na obiad 91

składniki po kolei obsmażyć na patelni, wrzucić do garnka i dusić około 20 minut. Z czym podajemy forszmak cysterski? Najlepiej smakuje z kawałkiem świeżego chleba z chrupiącą skórką lub bagietki. Jeśli jednak ugotujecie do niego ryż albo kaszę jęczmienną też będzie smacznie i wystarczy na więcej porcji.   Składniki na forszmak cysterski (około 4 porcje): 2 piersi z kurczaka

e-PrzepisyKulinarne
Chleb żytni na zakwasie 63

koszyka Zajrzyj też do: – Chleb żytnio-pszenny na zakwasie – Ciabatta – Chleb pszenno-żytni na zakwasie – Ulubiony chleb pszenny na zakwasie – chleb z garnka na drożdżach – bagietki na drożdżach – kajzerki na drożdżach – chlebek z pesto na drożdżach – przepis na bajgle na drożdżach – Bułeczki jogurtowe – Chleb na maślance – Chleb żytnio-pszenny na zakwasie – Bułki poznańskie

nietylkopasta.pl
Łosoś w sosie chrzanowym – pieczony lub grillowany 51

przygotujesz sos i tak naprawdę wszystko “robi się samo”. Łosoś pieczony w sosie chrzanowym jest miękki i rozpływa się w ustach po upieczeniu. Można go serwować z bagietką czosnkową (no czosnek i łosoś to dla mnie połączenie idealne!) albo kaszą gryczaną lub ryżem. Łosoś w sosie chrzanowym – składniki i przygotowanie Składniki: 400-500 g filetów z łososia

Rozdomowiona
Papryka pieczona 56

chili, oliwą czosnkową, olejem z pestek dyni) to idealny dodatek do dań z drobiu, np. szaszłyków, sznycli, gulaszy. Jest tak aromatyczna i słodka po upieczeniu, że podasz ją do bagietki lub grzanek maczając je w powstałym pysznym sosie. Papryka pieczona może stanowić kompletny, zdrowy i warzywny fit posiłek lub podstawę sałatki – posyp ją wtedy pokruszoną fetą i uprażonymi

Zasmakuj Kuchni
Chałka 52

koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Pasta z suszonych pomidorów 37

Pasta na kanapki, bagietki lub krakersy gotowa w 10 minut. Smakuje super:) Jeśli tak jak ja lubicie takie włoskie potrawy na pewno Wam posmakuje. Czas wykonania: 10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 słoiczek suszonych pomidorów 150 g serka mascarpone 1 łyżeczka kaparów 3 – 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów lub oliwy pestki dyni zioła prowansalskie pieprz (opcjonalnie) sól (opcjonalnie

KuchniaWeDwoje.pl
Chlebek ziołowy 46

Chlebek ziołowy polecam wszystkim wielbicielom bagietek czosnkowych. Super sprawdzi się jako dodatek do imprezowego menu. Mi najbardziej smakuje solo lub z humusem. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 kromek (forma 35 cm x 12 cm) Składniki: 600 g mąki pszennej (ja użyłam pszennej ziarnistej) 300 ml letniej wody 40 g świeżych drożdży 50 g oleju (7 łyżek) 1/2 łyżeczki

KuchniaWeDwoje.pl