bagietka - 3616 przepisów (strona:100/242)

Zupa brokułowa 52

cebulę oraz cztery kawałki selera. Słodkiej śmietanki nie musisz hartować w zupie (co w przypadku kwaśnej śmietany jest konieczne). Zupę podawaj udekorowaną natką lub koperkiem. Świetnie smakuje ze świeżą bagietką lub grzankami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Krem z buraków z fetą i prażonymi orzechami włoskimi 58

Przed podaniem możesz, kierując się potrzebami kubków smakowych, posypać krem: pokruszoną fetą, prażonymi orzechami włoskimi i szczypiorkiem. Zupa jest bardzo sycąca – opcjonalnie możesz zjeść ją z kromką żytniego pieczywa. bagietki. Składniki 1 kg buraków o średniej wielkości 1 duża cebula drobno posiekana 2 średniej wielkości ziemniaki 3 łyżki masła klarowanego lub oleju 2 ząbki czosnku – też drobno posiekane

Eat me! Fit me!
Wiem, co jem! 82

szczególnie na śniadanie. Jak dużo wiesz o chlebie? Jakie są właściwości różnych mąk? Jakie są rodzaje chleba? Każdy kraj ma swoj własny chleb i swoja recepturą, jednak francuska bagietka jest znana na całym świecie. Ta seria książek „Wiem, co jem!” to sukces pedagogiczny i naukowy. Ilustracja z prostą i przejrzystą grafiką są zabawne. Te książki się przyjemnie się czyta

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka nicejska 64

nieco inny. Do smaku sałatka nicejska doprawiona jest lekkim sosem na bazie oliwy z oliwek. Ta sałatka świetnie sprawdza się podana jako danie główne na przykład z dodatkiem chrupiącej bagietki. Mam nadzieję, iż poniższy przepis na sałatkę nicejską przypadanie Wam do gustu. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sałatka Składniki na sałatkę nicejską

MeCooks
Ryba smażona – z czym podawać? 58

groszku, cebulki, fasolki szparagowej lub kukurydzy. Wystarczy ugotować warzywa i dodać do gotowanej, odcedzonej kaszy, wymieszać i podawać do ryby. Smażone kawałki ryby idealnie komponują się z pieczywem – bagietką, grzankami czosnkowymi, chlebkiem z masłem koperkowym.. Rybę podasz z surówkami. Najczęściej tradycyjną surówką z kiszonej kapusty, surówką z czerwonej kapusty , surówką z marchewki, surówką z kapusty pekińskiej i jabłka

Zasmakuj Kuchni
Chleb Kłosek 73

Bardzo prosty przepis na chlebek który z wyglądu nie za bardzo przypomina bochenek, a raczej połączone bułeczki a smakuje cos pomiędzy bagietką a bułką wiejską. Chlebek jest naprawdę pyszny i łatwy do przygotowania, mam nadzieję że wypróbujecie ten przepis. :) Składniki na 1 chlebek: 250 g mąki pszennej tortowej 7 g drożdży suchych lub 25 g drożdży świeżych 1 łyżka oliwy/oleju

Gotowanie...to proste !
Boczniaki smażone 66

Delikatnie solę i pieprzę. Gdy usmażę wszystkie boczniaki podaję je na talerzu posypane okrasą z boczku i cebuli. Posypuję świeżo skrojoną natką. Boczniaki smażone podaję z grzankami lub świeżą bagietką. Świetnie smakują jako składnik obiadu, podaj je zatem z kremowym puree ziemniaczanym, surówką i grillowaną kiełbasą. Smakują także z delikatnymi sznyclami z piersi kurczaka lub mięsno-warzywnymi szaszłykami. A teraz

Zasmakuj Kuchni
Burrata 76

półmisku delikatnie skropioną oliwą i sokiem z cytryny. Dodaję paprykę, pomidory, cebulkę, oliwki. Warzywa marynowane i suszone pomidory z zalewy też pasują. Do tego grzanki lub świeże pieczywo, np. bagietka, kajzerki. Danie wzbogacisz smarując pieczywo ulubioną pastą na kanapki, z tuńczyka, jajeczną, pesto bądź tapenadą , która w wyrazisty sposób zaostrzy smak sera. Burratę polej delikatnie oliwą lub oliwą czosnkową , sokiem

Zasmakuj Kuchni
Krem z brokułów 57

czosnkiem kilka minut na niewielkiej mocy palnika. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć brokuły, wlej bulion i postępuj dalej zgodnie z przepisem. Dodatki do kremu z brokułów: Grzanki lub świeża bagietka Ptysiowy groszek Przekąski z ciasta francuskiego, np. małymi kuleczkami lub kwadracikami Chipsy z boczku. Szynka dojrzewająca. Parmezan, grana padano, bursztyn i podobne. Feta, sery pleśniowe, kozi ser, mozzarella. Zioła takie

Zasmakuj Kuchni
Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli 74

marynowanych śledzi. Łącząc marynowane śledzie ze słodko-kwaśną konfiturą z cebuli czerwonej powodujemy, że smaki się doskonale równoważą. Marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , na tartinkach z ciemnego chleba lub na małym okrągłym pumperniklu, podobnie jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię