bagietka - 3616 przepisów (strona:105/242)

Pasta z piklinga. Pasta ze śledzia 49

pieprzem, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby pasta się schłodziła, stężała i nabrała smaku. Przed posmarowaniem kanapek ponownie pastę mieszamy. Mi najlepiej smakuje z lekko podsmażoną na patelni bagietką, przyozdobiona odrobiną świeżego koperku. The post Pasta z piklinga. Pasta ze śledzia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta a’la Margherita 101

minut 🇮🇹 – Włochy 🇵🇱 – Polska 🍺 – Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Bagietka – 250 gram jedno, dwudniowa pokrojona na mniejsze kawałki Jajko – 2 sztuki Woda – 30-50 ml Mąka – 30-50 gram Dodatki Mozzarella – pokrojona w talarki Pomidory San Marzano – puszka Świeża bazylia Sól

RafalCook
Pudding migdałowy 52

minut 🇬🇧 – Anglia 🇵🇱 – Polska 🍺 – Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Bagietka – 380-400 gram jedno, dwudniowa pokrojona w kostkę Jajka – 4-5 sztuk Mleko – 200 ml Jabłka – 300 gram obrane i pokrojone w drobną kostkę Cukier puder – 100 gram Mąka migdałowa

RafalCook
Szparagowy Croque – Monsieur 58

temat francuskiej, a dokładniej paryskiej kanapki Croque – Monsieur.  Jej powstanie datuje się na 1901 rok, kiedy to w paryskiej brasserie na Boulevard des Capucines skończyły się bagietki. Szef kuchni wziął wówczas bochenek pain de mię, włożył między dwie kromki szynkę i ser i zapiekł w piecu.  Kanapka Croque – Monsieur stała się tak popularna, że już

RafalCook
Przekąski i wino 71

inne pieczone dodatki zawsze wybieramy na podstawie serwowanych serów i wędlin. Jeśli w Waszym menu znajdują miękkie sery, które można rozsmarować czy też kremowe pasztety dobrze jest podać świeżutką bagietkę, grubsze krakersy czy też paluszki grissini. Możecie też przygotować przepyszne bułeczki na bazie sera gruyere. Czytaj także: [Wino i kuchnia] “Wino i ser” Orzechy Obraz piviso z Pixabay

Kate's Kitchen
Grillowanie z marką Weber – event blogerów 60

Kulinarne Przygody Gatity zaserwowała nam krewetki z czosnkiem i chili, które przygotowywaliśmy na grillu, ale… w woku! Krewetki były jędrne i aromatyczne, otulone w sosie z wina, podane z bagietką smakowały doskonale. To danie to świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa, ale lubią owoce morza. Kasia z Wiśnione zgrillowała natomiast coś, czym żaden mięsożerca nie pogardzi! Steki robione

Kuchnia Bazylii
Risotto z Doliny Aosty 47

minut 🇮🇹 – Włochy 🍺 – Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Ryż do Risotto – 250 gram Bagietka lub chleb – jedno, dwudniowy, pokrojony w kromki Masło – 60-70 gram Cebula – 3-5 sztuki pokrojone drobno Białe wino wytrawne – 200 ml, a co z robisz z resztą

RafalCook
Jajka po Turecku 53

jajka 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku mały pęczek świeżego szczypiorku 2 łyżeczki soku z cytryny sól 4 łyżki masła 1/2 papryki słodkiej grzanki z pszennego chleba lub bagietki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z czosnkiem, oraz posiekanym szczypiorkiem, dodaj szczyptę soli. Czynności z poniższych punktów – 3 i 4 robi się właściwie jednocześnie

Przepiski.pl
Bigos z młodej kapusty. 89

ugotujcie bardzo szybko. Można go podać na obiad, lub kolację.  Świetnie smakuje że świeżym pieczywem, a jeśli pieczywo jest swojskie to już poezja.  Upiekłam do bigosu ekspresowe bagietki .  Podaję składniki na 4-5 porcji.  Składniki: 1 główka młodej kapusty (miałam 1,1 kg.) 1 większa marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g. kiełbasy (miałam śląską

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka cebulowa 57

starożytnym Rzymie. Zapiekanka cebulowa, którą dziś, mój drogi czytelniku Ci pokazuje, to tak jakby zupa bez zupy. Ja wykorzystałem włoską friselle, ale równie dobrze, możesz wykorzystać jedno lub dwudniową bagietkę czy też chleb. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – 2-3-4 ⏰ – 60 – 70 minut 🇫🇷 – Francja 🇮🇹 – Włochy 🍺 – Facet

RafalCook
Tarta na spodzie chlebowym 53

wykorzystać bułki, bagietki, resztki chleba które zalegają w chlebaku? Najlepiej zrobić z nich tartę, aromatyczną i pyszną. Taka tarta to idealny obiad, czy wczesna kolacja, będzie znakomita. Spróbujcie koniecznie. Tarta z chrupiącym spodem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szakszuka z fasolką czarne oczko 57

razem z porcją białka w postaci malutkiej fasolki czarne oczko. Czym jest Szakszuka pisałam przy okazji podstawowej wersji Szakszuki bez fasolki. My najczęściej Szakszukę jemy na obiad, ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, ale jajka z fasolą i warzywami świetnie się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak na kolację. Szakszukę z fasolką czarne oczko polecam szczególnie w sezonie na czerwoną paprykę

Moja Delicja
Panzanella z szałwią 42

minut 🇮🇹 – Włochy 🇵🇱 – Polska 🍺 – Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Czerstwa bagietka lub chleb – pokrojone na wielkość kęsa Zielone oliwki – duża garść Suszone pomidory – duża garść Pomidory – 3-5 sztuk pokrojone na ćwiartki Pierś z kurczaka wolno uciekającego przed swym oprawcą

RafalCook
Pyszny sos szparagowy z mięsem mielonym do makaronu i nie tylko. PRZEPIS 59

Można wymieszać go z makaronem, podać z młodymi ziemniakami lub po prostu z bagietką. Ten kremowy sos ze szparagami i mięsem mielonym jest po prostu pyszny. Przepis na sos szparagowy z mięsem mielonym Składniki: Pęczek zielonych szparagów, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku 600 gramów mięsa mielonego – użyliśmy drobiowego, ale może być też wieprzowe 3/4 szklanki mleka płaska łyżka

Kulinarna Polska
Zapiekanki z kajzerek 44

poradzi sobie nawet niedoświadczony kucharz, a większość składników zapewne każdy znajdzie w swojej kuchni. Zapiekanki z kajzerek to świetna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek które przeważnie przygotowuje się na podłużnych bagietkach. Zapiekanki z kajzerek robi się bardzo szybko, więc jest to świetna opcja na szybki i smaczny obiad, kolację, lub jako przekąska na imprezę, kiedy chcemy zaserwować naszym gościom coś

Alle Dobre!