Feta pieczona z pomidorkami koktajlowymi

Feta pieczona z pomidorkami koktajlowymi

Feta pieczona z pomidorkami koktajlowymi

Przepis na : śniadanie

Kulinarny symbol kuchni greckiej, czyli ser feta produkowany z mleka owczego z dodatkiem koziego, zapieczony ze słodkimi pomidorkami koktajlowymi, oliwą, chilli i oregano. Połączenie to sprawdzi się na weekendowe śniadanie na ciepło lub lekką kolację. Polecam do niego świeżą bagietkę lub grzanki czosnkowe. Składniki: kostka sera feta 200 g pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek oregano sól, pieprz płatki chilli  oregano Piekarnik nastawić a 190 stopni C. Do naczynia żaroodpornego wrzucić pomidorki. Skropić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.