bagietka - 3616 przepisów (strona:94/242)

Pasta z awokado z jajkiem i kiełkami 189

praskę) czosnek, sok z cytryny i oliwę. Całość mieszamy. Do awokado dodajemy jajka, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Pastą (sporą ilością) smarujemy kromki świeżej bagietki, a na wierzchu układamy kiełki. Smacznego! Artykuł Pasta z awokado z jajkiem i kiełkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SZYBKIE BAGIETKI Z SAMOPSZY I PŁASKURKI 161

Kolejne z naszych ulubionych, szybkich bagietek. Tym razem upiekłam je na mąkach z samopszy i płaskurki. Jeszcze pyszniejsze i zdrowsze od poprzednich. Najlepsze oczywiście na świeżo, choć i na drugi dzień nic nie brakuje... U nas najczęściej bywają jako dodatek do zup typu grochówka , fasolówka ,  grochówko-fasolówka lub po prostu piekę je na szybko na kolację do maczania

Smaczne Zdrowe
Bagietki, domowe wypieki... 188

Prosty sposób na domowe bagietki. Wejdź i obejrzyj, a zobaczysz, że to łatwe.  Ciasto:1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl.wody, łyżka cukru, łyżka soli, ugotowany duży ziemniak. Zaczyn robimy z wody,drożdży, cukru, mieszamy razem i pod przykryciem odstawiamy na 15 min. Do przesianej mąki dodajemy sól, rozgniecionego ziemniaka i wyrośnięty zaczyn... Wyrabiamy ciasto, które potem odstawiamy

chleba naszego
Jajka zapiekane w bagietce + film 140

Dziś proponuję Wam na śniadanie pyszne bagietki. W wydrążonym środku zapiekłam jajka. Wyszły bardzo smaczne. Przepis jest banalnie prosty i robi się "chwila moment". Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
bagietka zapiekana z jajecznicą 220

sposób na ciekawsze niedzielne śniadanie, aniżeli tradycyjna jajecznica i kanapki. Treściwe i jednocześnie lekkie, niby tak niewiele trzeba, by je urozmaicić, a jak wiele atrakcyjności można zyskać. Składniki : średnia bagietka(o długości 25cm) 2 jajka 1/4 czerwonej papryki garść startego sera żółtego 3-4 plastry boczku lub innej wędliny pęczek szczypiorku sól i pieprz

zobacz ich smak
Fondue serowe 193

fondue. Składniki: 400 g sera Emmentaler 300 g sera Gruyere 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 Szklanki białego wina (wytrawne) Gałka muszkatołowa 1 ząbek czosnku Biały pieprz 1 duża bagietka (pokrojone w kostkę) Sposób przygotowania: Sery bardzo drobno kroimy lub też możemy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Naczynie do fondue nacieramy czosnkiem i wlewamy wino. Następnie dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Hot-dog XXL 132

zjedzeniu 40 cm hot-dog’a nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby zamówić pizzę;) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 bagietki pszenne lub ciemne z ziarnami (po 40 cm) 4 parówki 100 g sera żółtego pomidor ogórek kilka rzodkiewek cebula szczypiorek lub cebulka prażona sałata masłowa (4 – 6 liści) ketchup majonez

KuchniaWeDwoje.pl
Klasyczny przepis na mule 205

polewamy sosem, w którym gotowały się małże . Jeśli lubimy możemy posypać je drobno posiekaną pietruszką, albo koperkiem. Danie to najlepiej podać ze świeżo upieczoną i pokrojoną w kromki - bagietką . Smacznego! Post Klasyczny przepis na mule pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krewetki z patelni z czosnkiem 171

odparować na większym ogniu. Następnie przewrócić krewetki i usmażyć z drugiej strony. Dodać natkę pietruszki, resztę masła i oliwę. Roztopić i odstawić z ognia. Krewetki najlepiej smakują z kawałkami bagietki, w razie potrzeby doprawione cytryną i solą morską. Smacznego! Post Krewetki z patelni z czosnkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczny przepis na mule 199

polewamy sosem, w którym gotowały się małże . Jeśli lubimy możemy posypać je drobno posiekaną pietruszką, albo koperkiem. Danie to najlepiej podać ze świeżo upieczoną i pokrojoną w kromki - bagietką . Smacznego! Post Klasyczny przepis na mule pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Marokańska shakshouka 436

wierzchu świeżo zmielonym czarnym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Danie najlepsze wrażenie robi podane na stół na patelni, na której było przygotowywane. Doskonałym dodatkiem do niego będzie chrupiąca bagietka. Polecam do wypróbowania i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne
Bagietki z kminkiem 158

odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Najlepiej wysmarować miskę olejem i tam przełożyć ciasto. Po tym czasie krótko wyrobić ,podzielić na 4 porcje i z każdej uformować bagietkę na długość blachy ,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką ,odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce . Rozgrzać piekarnik na 240 stopni, na spód piekarnika wstawić pustą

Wypieki Rene
Magiczna, błyskawiczna, ezoteryczna potrawa, sos, przystawka na karnawałową imprezę 281

miarę gładkiej konsystencji (jeśli preferujecie rzadszy dip, możecie dodać więcej oliwy) . Dodać do smaku ocet balsamiczny i sól wedle uznania. Smacznego i n ie zapomnij o kupieniu bagietki do maczania w sosie. Szampańskiej zabawy!   KLIKNIJ NA ZDJĘCIE PONIŻEJ

Jem więc Jestem
Zupa dyniowa 261

pieprzem, chilli, odrobiną curry oraz tymiankiem. 6. Blendujemy ;-) Zupę możemy podawać z serem feta, lub z serem żółtym (moim zdaniem lepiej smakuje z serem żółtym). Doskonale komponuje się z bagietką z masłem odrobiną masła i rozmarynu

Kuchnia Pełna Pasji
Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem 229

nieobrane), przecięte w połowie.Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :)SMACZNEGO

Kredowe Menu