bagietka - 3616 przepisów (strona:94/242)

Krewetki z patelni z czosnkiem 179

odparować na większym ogniu. Następnie przewrócić krewetki i usmażyć z drugiej strony. Dodać natkę pietruszki, resztę masła i oliwę. Roztopić i odstawić z ognia. Krewetki najlepiej smakują z kawałkami bagietki, w razie potrzeby doprawione cytryną i solą morską. Smacznego! Post Krewetki z patelni z czosnkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczny przepis na mule 208

polewamy sosem, w którym gotowały się małże . Jeśli lubimy możemy posypać je drobno posiekaną pietruszką, albo koperkiem. Danie to najlepiej podać ze świeżo upieczoną i pokrojoną w kromki - bagietką . Smacznego! Post Klasyczny przepis na mule pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Marokańska shakshouka 446

wierzchu świeżo zmielonym czarnym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Danie najlepsze wrażenie robi podane na stół na patelni, na której było przygotowywane. Doskonałym dodatkiem do niego będzie chrupiąca bagietka. Polecam do wypróbowania i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne
Bagietki z kminkiem 167

odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Najlepiej wysmarować miskę olejem i tam przełożyć ciasto. Po tym czasie krótko wyrobić ,podzielić na 4 porcje i z każdej uformować bagietkę na długość blachy ,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką ,odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce . Rozgrzać piekarnik na 240 stopni, na spód piekarnika wstawić pustą

Wypieki Rene
Magiczna, błyskawiczna, ezoteryczna potrawa, sos, przystawka na karnawałową imprezę 292

miarę gładkiej konsystencji (jeśli preferujecie rzadszy dip, możecie dodać więcej oliwy) . Dodać do smaku ocet balsamiczny i sól wedle uznania. Smacznego i n ie zapomnij o kupieniu bagietki do maczania w sosie. Szampańskiej zabawy!   KLIKNIJ NA ZDJĘCIE PONIŻEJ

Jem więc Jestem
Zupa dyniowa 277

pieprzem, chilli, odrobiną curry oraz tymiankiem. 6. Blendujemy ;-) Zupę możemy podawać z serem feta, lub z serem żółtym (moim zdaniem lepiej smakuje z serem żółtym). Doskonale komponuje się z bagietką z masłem odrobiną masła i rozmarynu

Kuchnia Pełna Pasji
Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem 237

nieobrane), przecięte w połowie.Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Łosoś z salsą awokado 158

kroimy w kostkę.Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z limonki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Łososia przekładamy na talerz i nakładamy po 2 łyżki salsy na rybę.Podajemy z bagietką :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Sałata z grzankami i kaszanką 213

musztardy Dijon, a kaszanka okazała się bardzo dobrym zamiennikiem. Polecam!Przepis pochodzi z książki "The very best of traditional english cooking" - Annette Yatesskładniki250 g kaszanki45 ml oliwy1 mała czerstwa bagietka pokrojona w kostki1 sałata rzymska podzielona na małe kawałki250 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówkidressingsok z 1 cytryny90 ml oliwy1 łyżeczka musztardy1 łyżka miodu2 łyżki ziół - szczypiorek, pietruszkasól, pieprzprzygotowanieKaszankę pokroić

Stare Gary
Odmienna bruschetta 157

Pomidora i mozzarelle kroimy w drobną kostkę.Bazylie i  2 ząbki czosnku siekamy.Wszystkie składniki wrzucamy do miski dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek, doprawiamy sólą

Kredowe Menu
Zapiekanka z kurczaka ,,Bij i Wiej" według Jamiego Olivera 430

godziny, kilka razy przewracając składniki i polewając je sokami z brytfanki, aż kurczak ze złoci się z wierzchu i upiecze w środku.Podawaj danie z pyszną zieloną sałatą i bagietką z chrupiącą skórką do wycierania sosu :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Paryski kłos z lawendą 155

chrupiącą skórkę oraz mięciutki środek. Lawenda daje jej nutę aromatu oraz wizualnie oko cieszy. Moje dziewczynki uwielbiają kłos z lawendą a to jest najlepsza recenzja :)SKŁADNIKI: przepis na 3 bagietki 400 g mąki (użyłam chlebowej 750)7 g drożdży suchych 250 g ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy 1 łyżkę naturalnego słodu jęczmiennego diastatycznego

Basia w kuchni
Kanapka z Wieprzem i Cebulką 210

Wartości Odżywcze jednej porcji - 125 g mięsa, 100 g bagietki, 31 g mozzarelli, 25 g cebuli, 25 g keczupu.  Przepis : CZYTAJ DALEJj

Sylwetka Od Kuchni
Włochy, czyli mule a'la marinara 260

muli, 3 szalotek, 4 ząbków czosnku, 2 puszek pomidorów krojonych, 200 gram masła, 500 ml białego wytrawnego wina, oliwy, świeżego oregano, 2 limonek, czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli, bagietki. Cała trudność i żmudne przygotowanie tego dania sprowadza się do przygotowania muli - dalej danie robi się już prawie samo. Mule należy dokładnie umyć i pozbyć się resztek wodorostów - każdą muszlę należy(...)zredukowania ilości płynu na patelni. W międzyczasie 150 gram masła roztarłem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku, niewielką ilością soli i pieprzu przygotowując masło czosnkowe, którym posmarowałem pokroją w kromki bagietkę. Po lekkim zgęstnieniu sosu dodałem do niego posegregowane wcześniej mule, zwiększając jednocześnie ogień pod potrawą. Całość gotowałem około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 5 minut przed końcem

Wyprawy kulinarne
Kanapka "włoska" ( z mozzarellą, pomidorem, oliwkami i bazylią ) 136

pieczywa ? Zazwyczaj masło, lecz bywa i tak, że używam margaryny do smarowania lub masła roślinnego. I nie będę dyskutowała o aspektach zdrowotnych, gdyż każdemu szkodzi co innego - prawda ? Swoją bagietkę posmarowałam margaryną Śniadaniową PREMIUM z masłem . Zawartość masła stanowi 7,32%, nie dużo i dużo. W żadnej innej margarynie z masłem tyle nie widziałam. Margaryna smakuje jak to margaryna, jednak(...)pojemniku do miksowania ( lub większym kubku ). Dodać miód, oliwę, ocet jabłkowy i odrobinę soli - zmiksować blenderem. Półbagietkę przekroić wzdłuż. Posmarować obie połówki bardzo cienką warstwą margaryny Śniadaniowej. Na połówce bagietki ułożyć plastry mozzarelli, plastry pomidora oraz plasterki oliwek. Całość polać emulsją bazyliową i przykryć drugą połówką bagietki. Zjadać od razu. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania