Chleb żytnio-pszenny na zakwasie

Chleb żytnio-pszenny na zakwasie

Chleb żytnio-pszenny na zakwasie

Ten chlebek w książce Jeffrey’a Hamelmana zwany jest ulubionym 66%, ma bowiem 66% mąki żytniej i jedynie 30% mąki pszennej, co wpływa na jego formę, smak, dodaje mu także kwasowatości w smaku, którą ja tak bardzo lubię w chlebach żytnich. Robiłam go już niezliczoną ilość razy, uprościłam zatem przepis aby było jeszcze łatwiej, szybciej i wygodniej. Lubię bowiem jak moje przepisy na chleb są na tyle proste że nie zajmują kilku dni przygotowań, a efekt finalny jest fantastyczny! Ten chlebek najlepiej piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie, focaccia, ryż, pesto, bułki, pieczywo, kolacja, hamburger, cukinia, bezglutenowe, bagietka, bułki bezglutenowe, bez pieczenia, ciasto na pizze, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.