babka wilgotna - 1288 przepisów (strona:54/86)

50 słodkich świątecznych przepisów 261

makowce, pierniki, serniki, ciasta orzechowe, pierniczki, ciasteczka, ale także i te mniej oczywiste, ale pojawiające się na stołach w wielu domach – jak np. najróżniejsze proste ciasta cytrusowe czy babki. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie Zaglądajcie też codziennie na blog, bo na pewno jeszcze przed Świętami pojawią się nowe słodkości. Jeśli nie znaleźliście czegoś w zestawieniu spróbujcie(...)cieście Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Kwiecisty makowiec drożdżowy. Jak przygotować efektowny makowiec? Szybki piernik borówkowy Pyszny daktylowiec (ciasto). Sernik z dodatkiem kaszy manny Szybkie pomarańczowe ciasto Murzynek z serem. Czekoladowe ciasto z serem. Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe

Słodkie okruszki
Jogurtowa babka 82

czekoladą i malinami Pyszne jogurtowe ciasto „na bogato”. Puszyste i wilgotne. Kwaskowy smak malin fantastycznie przełamuje czekoladowy smak. Ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej(...)czasu uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i maliny, mieszamy. Masę wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w 180 st. C przez około 45 minut lub do suchego patyczka. Babkę wyciągamy z formy, gdy ostygnie. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy sok z cytryny i mleko, mieszamy. Polewę wylewamy na przestudzoną babkę. Pozostawiamy do ostygnięcia

Kucharzyca
Wielkanocna babka z ajerkoniakiem i czekoladą. 175

cieplutko :) Na świąteczny stół proponuję Wam pyszną babkę. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez domowej babki, a przecież upieczenie jej jest takie proste. Składniki miksujemy, do foremki, do pieczenia i dekoracja. Moja wyszła idealna, z wierzchu utworzyła się skorupka, a w środku wyszła pysznie wilgotna. A podczas pieczenia cudownie pachniało ajerkoniakiem. Upieczcie koniecznie :) Udanych wypieków Wam życzę :)     Potrzebujemy(...)dekoracji mlecznej od HELIO 2 łyżki  płatków migdałowych od HELIO 1 łyżeczka masła lub margaryny do posmarowania foremki 2 łyżki bułki tartej do oprószenia foremki Wykonanie pysznej babki: 1. Ciasto : Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, wlewamy ajerkoniak, wsypujemy obie mąki i chwilę ucieramy. Na koniec wsypujemy pastylki

Izabelawkuchni
PIERNIK NA MAJONEZIE 190

Przepis na ten trochę nietypowy piernik z dodatkiem majonezu znalazłam w najnowszym numerze ,,Przyślij przepis''. A że BABKA NA MAJONEZIE   smakuje wspaniale postanowiłam spróbować też piernik. Samo jego wykonanie  jest bardzo proste. Ciasto pięknie wyrasta, jest bardzo puszyste i wilgotne. Smakuje wspaniale przełożony ulubionym dżemem. Całość uzupełnia pyszna polewa na wierzchu. Mogę zagwarantować, że żadna kucharka nie zawstydzi

Pani na deser
Piernik teściowej najlepszy 197

smakołyk. Dziś chciałam Wam zdradzić przepis na mój piernik nr 1. Jest idealny w smaku i strukturze, wilgotny nie za słodki, wspaniale aromatyczny, najlepszy....Zapraszam... Źródło przepis dostałam od teściowej :) Skala smaku 10/10 najlepiej piec piernik w formie do babki. Czas pieczenia należy wydłużyć jeśli góra ciasta nie zetnie się dostatecznie. Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szkl. cukru

Kubki smaku
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 140

często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna. W konsystencji wilgotna, zbita. Dla urozmaicenia polałam ją galaretką z wiśniowej frużeliny i był to strzał0w dziesiątkę. Nadało jej to świeżości(...)foremkę. W garnku zagotować wodę wstawić foremkę z ciastem (wody ma być do 3/4 wysokości foremki), przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez dokładnie 70 minut.  Ugotowaną babkę wyjąc z garnka. Odczekac kilka minut, zdjąć pokrywkę, odczekać aż babka przestygnie i odparuje, kilka razy delikatnie postukać dnem o stół i wyjąc babkę. Wystudzić na kratce.  Galaretkę rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka piernikowa z orzechami. 167

Bożonarodzeniowy. Taką piernikową babką można zaskoczyć gości, bo czemu nie upiec piernika w takiej formie. Babka wyszła mi idealnie pyszna, taka w sam raz, pięknie wyrosła i cudownie pachniała w całym domu. Jak ktoś lubi można udekorować ją polewą czekoladową, będzie bardziej wilgotna. Przepis jest prosty, więc uda się każdemu. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :)     „Espumisan(...)przyprawa do piernika 1 łyżeczka cynamonu mielonego pół szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo potrzebujemy: masło lub margaryna do posmarowania foremki bułka tarta do posypania foremki Wykonanie pysznej piernikowej babki z orzechami: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystość, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy miód, przyprawę do piernika i cynamon i dokładnie ucieramy. Następnie wsypujemy obie

Izabelawkuchni
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 199

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić go sodą. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , DLA DZIECI Tagged: kakao , kasza jaglana , śliwki

https:KKuchniaMniam
Tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami 232

Puszyste, tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami. Smakuje doskonale. Jest wilgotne, aromatyczne i delikatne. Miks smaków - to tutaj bakalie mieszają się z cynamonem, razem smakując

Domowa cukiernia Ewy
Babka czekoladowo-orzechowa 124

Taka babka będzie w tym roku gościć na moim wielkanocnym stole. Dzisiaj z rana upieczona, czeka teraz na gości ;) Nie obeszło się oczywiście bez wcześniejszego spróbowania.. wilgotna, mego czekoladowa, ze smaczną nutą orzechów. Coś czuję, że otrzyma miano królowej tych świąt! Polecam :D     Składniki: (na formę z kominkiem o średnicy 23 cm)   Ciasto(...)krótko zmiksować. Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę, a następnie bardzo delikatnie wmieszać je do czekoladowego ciasta.   Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy na babkę z kominkiem o górnej średnicy 23 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez ok. 50-60 minut do tzw. suchego patyczka. Warto jednak po ok. 45 minutach sprawdzić

Nastoletnie Wypiekanie
Proste, szybkie ciasto kakaowe – murzynek 179

czekoladowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ze sporą ilością kakao, dżemem i na oleju. Jest smaczne, puszyste, wilgotne i ładnie pachnie. Wygląda apetycznie. Idealne do kawy i jak nas najdzie ochota na ciacho czekoladowe, polecam! Ciasto można upiec w formie babki. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com

Mała Cukierenka
Ciasto majonezowe z masą budyniową i frużeliną wiśniową 108

zdecydowanie będzie jeden ze smaczniejszych przepisów na blogu. Niesamowicie wilgotne ciasto kakaowe, masa budyniowa z dodatkiem mascarpone oraz orzeźwiająca, lekko kwaśna frużelina wiśniowa. Całość smakuje po prostu bajecznie. Jeśli nigdy nie robiliście babki majonezowej, może dziwić Was dodatek majonezu do ciasta, ale zapewniam, że to głównie dzięki niemu wychodzi ono tak dobre. Do jego przygotowania wykorzystałam mój ulubiony, zdecydowany

Smaki Na Talerzu
Babka migdałowa 100

Babka migdałowa z krążkami ananasa na wierzchu. Jej słoneczny kolor może choć na chwilę rozjaśni te zasnute chmurami niebo :-) Całkiem prosta do zrobienia, wilgotna, aromatyczna i sycąca. Bardzo smaczna. P.S. A jeśli zastanawialibyście się do czego użyć resztę ananasa (w puszce jest go dużo więcej niż potrzeba do tego ciasta), to mam pewien pomysł, który niedługo powinien pojawić się

Arabeska waniliowa
BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM 108

synowie mnie przekonali, żebym jednak to zrobiła. Ciasto mnie nie zachwyciło, jest dość zwarte ale dość wilgotne. Nie znoszę ciast „suchych” czyli takich, które trzeba co chwilkę popijać kawą. Dodatek twarożku tworzy fajny wzór i świetnie podbija czekoladowy smak babki. Zaintrygował mnie sposób przygotowania ciasta, zazwyczaj babki kojarzą mi się z ucieraniem masła z cukrem i dodawaniem kolejno

Pieguskowa Kuchnia
Babka piaskowa - jak uzyskać wspaniały smak i aromat. 105

Jeżeli do ciasta przeznaczonego na babkę piaskową dodamy pod koniec trochę rumu, likieru lub koniaku po upieczeniu nasze ciasto będzie miało wspaniały smak, aromat, a także będzie bardziej wilgotne. Ciasto nie będzie tak szybko wysychać podczas przechowywania

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania