babka wilgotna - 1288 przepisów (strona:49/86)

Serowe ciasto z czereśniami 185

Ciasto jest bardzo wilgotne, ale zarazem puszyste. Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Czereśnie świetnie tutaj smakują. U mnie w wersji z ogonkami :) Składniki: 150g twarogu półtłustego 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 50g masła szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 250g czereśni cukier puder Masło rozpuścić(...)ciasto. U mnie czereśnie z pestkami i ogonkami, ale można wydrylować. Piec w temperaturze 180*C przez 50 min. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Na wynos Tagged: czereśnie , twaróg

https:KKuchniaMniam
Cytrynowa babka majonezowa 140

czuć tego majonezu w ogóle! - Ale ona jest dobra! To ja jestem w domu tą, która nie przepada za babkami. Reszta bardzo lubi, zwłaszcza piaskowe, marmurkowe, a ta ma w sobie coś z piaskowej, ale jest bardziej wilgotna. A majonez? No cóż... zastępuje w cieście tłuszcz. Nie próbowałam podmieniać na olej lub masło, ale podejrzewam, że też byłaby dobra(...)szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 6 łyżek majonezu (mam słabość do Winiar) 1 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny forma na babkę o pojemności ok. 1,7 l Przygotowanie: Wszystkie składniki na babkę powinny być w temperaturze pokojowej.  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.  Następnie

bistro mama
Babka na bitej śmietanie 108

Robiłam już wiele ciast ucieranych i babek z dodatkiem śmietany, czy śmietanki, ale nigdy wcześniej w takiej postaci. Ubita wcześniej śmietana sprawia, że ciasto jest wyjątkowo puszyste i lekkie. A do tego delikatnie wilgotne, a to już ideał :-) Dodam jeszcze, że ciasto jest proste i szybkie do wykonania. Nie trzeba czekać, aż składniki się ogrzeją - wręcz przeciwnie, mają być zimne

Arabeska waniliowa
Czekoladowa babka na białkach 158

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 4 duże białka 85 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu'; document.write(" "); Składniki na formę do babki 1,5 litra: 25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 100 ml gorącej wody 4 duże białka 85 g mąki pszennej

moj przepis na
Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem 80

Muffinki smakują naprawdę rewelacyjnie! Są mięciutkie, bardzo wilgotne i doskonale łączą dynię z pachnącym cynamonem oraz kawałkami czekolady.  Ich przygotowanie to dosłownie chwila, nawet mikser

Di gotuje
Muffinki mocno jabłkowe z nutą mięty i czekoladą 102

Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno jabłkowe. Prawie jak jabłka w cieście... Nuta mięty jest bardzo delikatna i nadaje ciastkom "tego

Di gotuje
Białko-wiec z makiem 158

Nazwałam to ciasto ze względu na ilość białek. Wyszło wilgotne i pyszne. Polałam je rozpuszczoną czekoladą i obsypałam wiórkami z cytrynowej czekolady, Całość wygląda kuszącą i

Różowa kuchnia
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 137

Przepis autorski (mój). Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno jabłkowe. Olej kokosowy nadje im cudownego aromatu i delikatności. Zrobiłam test świeżości i jedną babeczkę

Di gotuje
Babka piaskowa 155

dodać ubite białka i łyżką delikatnie wymieszać z ciastem. Foremkę na babkę natłuścić i posypać bułką lub mąką, u mnie forma na babkę z kominkiem o średnicy 20 cm. Do przygotowanej foremki przełożyć ciasto. Wierzch ładnie wyrównać wilgotną łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec do suchego patyczka ok 50-60 minut, funkcja góra-dół. Po upieczeniu

Monia miesza i gotuje
Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu i laktozy) 1403

Najlepsze, bardzo zdrowe marchewkowe ciasto! Wspaniale wilgotne, z dużą zawartością marchewki, całkowicie bez użycia mąki, 100 % bez glutenu i choć jest przełożone puszystym, białym kremem - jest

maniapieczenia
Babka caffe latte 153

Przepis, który już zdecydowanie zadomowił się w moim menu. Babka jest niezawodna, łatwa w wykonaniu i jak na razie zawsze wychodzi. Jest miękka i wilgotna a smaku dodaje kawowy lukier, który jest wprost przepyszny. Dla kogo: dla fanów kawy dla szukających przepisu na coś do "popołudniowej herbatki" dla babkomaniaków Składniki na ciasto: 250g masła 350g mąki 200g cukru 2 łyżeczki

Mania Wypiekania
Wuzetka na prostym cieście babkowym 174

Szukałam idealnego ciasta na wuzetkę, by było łatwe i szybkie w przyrządzeniu, lekko wilgotne i kakaowe, więc stwierdził am, że zrobię ją na spodzie z ciasta na szybką babkę . Muszę powiedzieć, że właśnie o taki smak mi chodziło, a ciasto babkowe kolejny raz mnie nie zawiodło :) Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju 400 ml kefiru 2 łyżeczki Sody

Smakowy Raj
BABKA ZEBRA (tradycyjna) 195

Wczoraj obiecałam dodać post na tradycyjną zebrę. Babka została upieczona przez moją mamę według przepisu Ewy Wachowicz. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, jest wilgotne i bardzo smaczne.Moja mama poleca :)Przepis na zebrę pomarańczowo-kakaową znajdziecie TUTAJCZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 266

Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo wilgotna, dość puszysta( biorąc pod uwagę brak jajek). Nam osobiście bardzo przypadła do gustu. Idealna dla alergików, uczulonych na jajka, bo do jej przygotowania są one zbędne. Pierwszy raz zrobiłam ją z ciekawości - bardzo nam smakowała

Smaczne Zdrowe
Keks z migdałami 136

przypadnie Wam do gustu ten keks przygotowany na żytniej mące. Mocno wilgotny dzięki dodatkowi maślanki, pachnący przyprawami korzennymi, z chrupiącymi kawałkami migdałów w środku. Całość polana lukrem, posypana migdałami i skórką pomarańczową. Ciasto piekłam w małej keksówce, bodajże 20×11, ale świetnie się też sprawdzi w roli babki. Polecam. 1 i 1/5 szkl. mąki pszennej 1 i 1/5 szkl

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania