Waniliowa babka sękacz

Waniliowa babka sękacz

Waniliowa babka sękacz

Babka przygotowana na wzór tradycyjnego sękacza, ale pieczona w piekarniku. Zachowuje charakterystyczne paseczki, dzięki metodzie pieczenia. Trochę pracochłonna, ale jest przepyszna. Ciasto jest zwarte, wilgotne, z wyczuwalnymi migdałami i budyniem waniliowym. 250 g masła 3/4 szklanki cukru 5 dużych jajek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego 50 g zmielonych migdałów bez skórki szczypta soli Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babki, budyń, ciasto ucierane , wielkanoc, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.