babeczki - 15869 przepisów (strona:15/1058)

Czekoladowe babeczki z bezą 216

Niesamowicie pyszne czekoladowe babeczki z bezą oblaną rozpuszczoną czekoladą. Błyszczące czekoladowe babeczki na niedzielę. Słodka beza przypomina ciepłe lody, więc babeczki można najpierw zlizać, a potem zjeść resztę. Dla bardziej eleganckich proponuję łyżeczkę i talerzyk. Uwielbiam piec babeczki , a jeszcze bardziej je dekorować. Waniliowe cupcakes z kiwi czy szafranowe babeczki z borówką lub babeczki polane czekoladą… Co tu dużo(...)mówić, babeczki królują! Czekoladowe babeczki Składniki: na 16 babeczek 3 jajka 225 g cukru 2 łyżki zimnej kawy 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 100 ml kwaśnej śmietany 50 g masła szczypta soli 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 100 g czekolady , u mnie 70% kakao papierowe foremki do babeczek Beza 6 białek 750 g cukru

codojedzenia
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 196

mojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto(...)najniższej półce w 160 st. przez 30 min. (do suchego patyczka). Ja piekłam 22 minuty w 170 i za mocno się zbrązowiły z zewnątrz (nie widać ślicznego zielonego kolorku). Babeczki wyjąć z piekarnika, postawić na kratce, poczekać aż całkowicie przestygną i wyjąć z formy. Wystudzone babeczki lekko wydrążyć od góry, można łyżeczką lub specjalną wykrawaczką, ja użyłam specjalnej formy

moj przepis na
Weselne inspiracje – Babeczki Różane 222

Babeczki to moje ulubione słodycze, bo nadają się na każdą okazję – można je podać jako szybką przekąskę do kawy, ale także jako piękny i elegancki deser, który zachwyci gości nawet na wyszukanym przyjęciu. Moja propozycja to babeczki na wesele – klasyczne cupcake’i z delikatnym kremem śmietankowym i domową konfiturą różaną. Do tego piękna i prosta dekoracja ze świeżych(...)płatków róż – i voilà! Dzisiejszy wpis powstał we współpracy z firmą Westwing – na ich stronie znajdziecie jeszcze więcej ślubnych inspiracji :) Składniki na babeczki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki

Ciastkozercy
Babeczki makowo-marcepanowe 246

myślę o świętach Bożego Narodzenia, od razu na myśl przychodzą mi określone smaki... takie jak mak, migdały, marcepan, czekolada... Przeszukując przepisy na słodkie pyszności trafiłam na przepis na babeczki makowo-marcepanowe, które łączą w sobie taki właśnie zestaw smaków. Po upieczeniu uzyskamy delikatne, wilgotne, przepełnione makiem muffinki z marcepanową niespodzianką w środku. Składniki na ciasto: 200 g masy marcepanowej(...)rośnie dużo podczas pieczenia).  Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Kolejno wyciągać na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przygotować krem serowo-czekoladowy. Ponieważ lubię babeczki z dużą ilością kremu, to podwoiłam ilość składników. Czekoladę posiekać drobno i roztopić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzeć na puch. Dodać partiami cukier i serek. Krótko zmiksować. Dodać chłodną

Świat Ciasta
Kajmakowe babeczki 144

olej i znowu wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodką od razu do płynnych składników i połączyć. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami i napełnić je ciastem. Babeczki piec 25 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu babeczki wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. ( do babeczek nie dajemy cukru bo masa jest wystarczająco słodka

Ewa w kuchni
Kruche babeczki z jabłkami 296

pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 900 g prażonych jabłek cukier puder do posypania Któż oprze się aromatowi wypieków z jabłkami? Na pewno nie ja :) Tym razem przepis na babeczki z jabłkami. Są wyjątkowo delikatne i kruche. Naprawdę polecam. Użyłam do nich gotowych, prażonych jabłek ze słoika – ale jak najbardziej można przyrządzić je samemu. Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto (fot.1(...)Jeżeli nie będzie nam się ładnie lepić można dodać około 3 łyżek wody. Wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przygotować foremki do babeczek. Wysmarować je dobrze tłuszczem. Połowę ciasta rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego krążki większe od foremek o 1 cm. Ja użyłam do tego celu 0,5 litrowego kubka. Krążkami ciasta wylepić

Świat Ciasta
Babeczki "Brownies" z Orzechami 153

dużo pisać, babeczki są po prostu genialne. Popularne ciasto kuchni amerykańskiej w postaci zgrabnych muffinków to propozycja dla każdego fana czekolady i... oczywiście brownies. Polecam. Babeczki "Brownies" z Orzechami -  Składniki: 80 g masła 75 g mlecznej czekolady 75 g gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 2 jajka  cukier waniliowy łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g mąki pszennej łyżka(...)kakao 50 g gorzkiej czekolady 60 g orzechów: włoskie, laskowe, fistaszki, pekan, migdały Babeczki "Brownies" z Orzechami -  Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z czekoladą i cukrem. Następnie ściągając z ognia dodajemy rozbełtane jajka, ekstrakt, cukier waniliowy, przesianą mąkę oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą czekoladę (50 g) siekamy na kawałki i dodajemy do całości. Foremki smarujemy

Słodka Strona
Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi 238

nadzieniem czekoladowym i płatkami migdałowymi. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę z jednym zastrzeżeniem: powinnam zrobić ich więcej, bo w przedziwny sposób zniknęły w ciągu jednego popołudnia ;) Babeczki są bardzo wilgotne i nie zapychają. Ich czekoladowe nadzienie "stapia się" z ciastem, a przyrumienione migdały są chrupkie i nadają babeczkom charakteru :) To naprawdę smaczny deser(...)następnie na resztę ciasta. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec około 20 minut w temperaturze 180 -200 stopni.  Upieczone wykładamy na kratkę, aby przestygły. Tak, jak pisałam, babeczki zniknęły błyskawicznie. Niektóre zanim jeszcze dobrze przestygły ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki waniliowe z lukrem i malinami 214

klasyczne australijskie babeczki waniliowe to coś pomiędzy angielskimi muffinami a francuskimi magdalenkami. Są niezwykle delikatne, puszyste i maślane, a w dodatku pięknie pachną wanilią. Przybrane lukrem i malinami wyjątkowo ładnie się prezentują. Idealne na zakończenie malinowego sezonu! Składniki (na 12 babeczek) : 120 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka(...)czubatą łyżkę ciasta, a następnie umieścić je w formie na muffiny. Piec 25 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać nimi babeczki. Ozdobić malinami. * Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata wydawanego przez Gazetę Wyborczą

Food Square
Ciasto i babeczki marchewkowe 213

znalezionych w Internecie. Wydaje mi się, że to już jest bliskie ideału i mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Przepis nadaje się zarówno do przygotowania ciasta, jak i samych babeczek. Gorąco polecam, bo są naprawdę doskonałe. :) Składniki (na tortownicę o średnicy 20-23 cm lub na 24 małe babeczki) : 3 duże jajka 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki oleju (rzepakowego(...)morele. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką i wlać do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 180 ºC do suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. W przypadku babeczek masę  wlać  do 3/4 wysokości papilotek o średnicy 4-5 cm i piec około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Polewa: 50 g masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka

Food Square
Owsiana babeczka z kokosem 494

Babeczka na pierwszy rzut oka - no jak babeczka, jedną się nie najesz, więc po co robić jedną, jak można zrobić 8 czy 12, zjeść połowę, a później mieć wyrzuty sumienia. Nie lepiej zjeść jedną? Pyszną, dużą, na miarę możliwości zdrową i zarazem sycącą? :) Chyba lepiej ;) Kokos i płatki owsiane to duet jeden z najlepszych. Cóż więcej powiedzieć.. delektujmy się(...)ilość według uznania :) Przygotowanie: Jajko roztrzepać. Połączyć z serkiem. Dodać płatki, budyń, proszek do pieczenia, wiórka kokosowe i zamieszać. Piec w ok. 180 stopniach przez +- 25/30 minut. Owsiana babeczka kokosowa

Czarnawisienka
Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami 194

Uwielbiam babeczki i chyba przekonało się o tym już wiele osób. Te są wyjątkowe, specjalne, urodzinowe. Jak wiadomo - czekolada i truskawki to połączenie prawie, że idealne, a z migdałami śmiem stwierdzić, że najlepsze. Mocny aromat migdałowy, pyszne kakao i słodkie truskawki, idealne trio na romantyczny wieczór, dzień matki czy też właśnie urodziny. Składniki na 12 babeczek: 1 i 1/2 szkl(...)pokruszyć w dłoni, wszystko delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Do papierowych foremek nałożyć równo masę, wsadzić truskawki. Piec ok. 25 minut 190 stopniach, do suchego patyczka. Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami

Czarnawisienka
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 336

Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka Mix C lub inna na ciasto kruche 250 g cukier puder 125 g masło lub margaryna bezmleczna 125 g karob mielony lub kakao 1 łyżeczka wiórki kokosowe 3 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy(...)pieczenia i cukrem, dodać masło i kleik z siemienia lnianego. Wyrobić ciasto, po połączeniu składników dosypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wykleić warstwą ciasta dno i ścianki foremek do babeczek - ja użyłam małych silikonowych ale tradycyjne metalowe byłyby chyba wygodniejsze. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ostudzić. krem: Z mleka kokosowego odlać pół

głodny alergik
Babeczki ze śmietaną i kwiatkami 171

Pyszne babeczki na każdą okazję Babeczki ze śmietaną i kwiatkami SKŁADNIKI: CIASTO proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka pszenna - 0,5 szkl mąka ziemniaczana -2 łyżki jajka -4 szt cukru - 0,5 szkl 2 łyzki wody KREM 200 g śmietany kremówki, 36% cukier puder -2 łyżki DODATKOWO srebrne perełki cukrowe kwiatuszki  PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka(...)masy żółtkowej. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Piec .20 minut w 180 stop. Krem Mocno schłodzoną kremówkę, ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wystudzone babeczki ozdobić kremem śmietanowym, udekorować różowymi kwiatuszkami i srebrnymi perełkami (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Serowe babeczki z konfiturą 171

Składniki: 1 opakowanie kruchych babeczek, 200 g zmielonego sera twarogowego, 2 jajka, 100 ml kremówki, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1 łyżka mąki pszennej, konfitura, np. malinowa, gorzka czekolada, Przygotowanie:     Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i mąkę. Następnie ubitą kremówkę(...)białka. Mieszamy delikatnie łyżką. Do gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach. dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą

Aga w kuchni