babeczki - 12938 przepisów (strona:7/863)

Babeczki ze świątecznym wieńcem 103

Stroiki i wieńce adwentowe ze świeżych gałązek choinki prezentują się świetnie nie tylko w salonach, równie dobrze wyglądają jako świąteczna dekoracja na babeczkach. Do upieczenia babeczek możecie użyć jednego z przepisów ze strony, np.: tego Wystudzone babeczki pokrywamy masą cukrową lub białym lukrem ( przepis znajdziecie tu ) Do gęstego maślanego kremu (np. takiego jak tu) dodajemy zielony barwnik spożywczy i przekładamy(...)worka cukierniczego z dziubkiem w kształcie gwiazdki. Wyciskamy malutkie różyczki wzdłuż brzegu babeczki i dekorujemy cukrowymi koralikami. Możemy również dołożyć na środek ozdoby z masy cukrowej - kokardkę lub gałązkę ostrokrzewu. Babeczki ze świątecznym wieńcem Smacznego

Ciastkozercy
Babeczki migdałowo pomarańczowe 37

Babeczki migdałowo pomarańczowe Dzisiejsze babeczki to idealne połączenie orzeźwiającego smaku pomarańczy i chrupiących migdałów. Z dodatkiem kremu z serka mascarpone będą szybką i elegancką przekąską na przyjęcie, bez kremu z powodzeniem można zabrać je ze sobą na drogę na drugie śniadanie. Składniki na babeczki: 100 g migdałów 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pieczenia, posiekane migdały i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30 min w 180 stopniach. Czas, kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu . Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i dekorujemy nim przestudzone babeczki. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Z cyklu Dla dzieci: Babeczki Hello Kitty 75

Babeczki Hello Kitty Jedną z prostszych dekoracji, jaką można sprawić przyjemność maluchom (cóż, podejrzewam, że dla chłopców raczej się nie nadaje...) jest cukrowy kotek Hello Kitty. Proste babeczki waniliowe pokryłam masą cukrową (jak to zrobić można zobaczyć tutaj ). Reszta to proste geometryczne kształty, które można wyciąć za pomocą małego kieliszka i noża. Babeczki przygotowujemy według przepisu. Czekamy aż ostygną(...)przyczepienia można wykorzystać roztopioną czekoladę lub krem. Nie nakładamy zbyt grubej warstwy kremu, żeby nie wypłynął po bokach, dokładnie rozprowadzamy, żeby przykryć ewentualne nierówności i pęknięcia na babeczce. Z ciemno różowej masy wycinamy kwiatki, które będą dekoracją pod głowę kotka. Za pomocą kieliszka wycinamy białe kółka i obcinamy je lekko z dwóch stron, żeby uzyskać lekko owalny kształt (można też

Ciastkozercy
Babeczki miodowe 61

Babeczki miodowe Niemal każde ciasto przy odrobinie dobrych chęci nadaje się na babeczki. Dzisiejsze miodowe muffinki powstały z przepisu na popisowe ciasto mojej cioci - piernik ze śliwkami. W oryginale piecze się go na blasze, przekłada konfiturą i polewa czekoladą - wersja jak najbardziej godna polecenia! Mogę jednak zaręczyć, że miodowe babeczki uzupełnione pasującym kremem smakują równie dobrze :) Składniki: 70 g masła(...)delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 25 min. w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu i pszczółek z masy cukrowej. Do przygotowania kremu potrzebujemy miękkiego masła i budyniu. Budyń rozpuszczamy z miodem w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka

Ciastkozercy
Jesienne babeczki z jeżami 87

powstały dzisiejsze jeże. Dekorację przy odrobinie dobrych chęci można zrobić także z czekolady plastycznej ( tu przepis ) lub z masy cukrowej ( np. tej domowej ). Moje jeże posadziłam na prostych czekoladowych babeczkach z dodatkiem kremu z twarożku, świetnie nadadzą się jednak także na dekorację jesiennego tortu czy ciasta. Składniki na babeczki Składniki na krem +zielony barwnik spożywczy Do dekoracji: marcepan czekolada czekoladowa(...)posypka Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby całkiem ostygły przed nałożeniem kremu. Z marcepanu kulamy różnej wielkości kulki - na mniejsze i większe jeże. Spłaszczamy je nieco w dłoniach z jednej strony, tak żeby uzyskać kształt łezki. Czubek łezki lekko wyginamy do góry. Tak przygotowane korpusy jeży odkładamy na papier do pieczenia. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztapiamy czekoladę. Każdego

Ciastkozercy
Halloween Babeczki Pająki 72

Babeczki Pająki na pewno zrobią dobre wrażenie na każdym halloweenowym przyjęciu. Wbrew pozorom ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Potrzebne będą babeczki i krem, do tego przyda się "włochata" końcówka do szprycy lub zakończona gwiazdką, roztopiona czekolady i trochę masy cukrowej. Składniki na babeczki dyniowe lub waniliowe Składniki na krem Składniki na masę cukrową +czekolada, barwniki spożywcze Po upieczeniu odstawiamy(...)babeczki do przestudzenia - nie mogą być ciepłe, kiedy zaczniemy robienie dekoracji, bo rozpuszczą krem. Do zrobienia dekoracji możemy użyć dowolnej tylki zakończonej gwiazdką lub "włochatej" - z małymi otworami na końcu. Ważne, żeby nałożony krem wyglądał na trochę rozczochrane futerko. Oprócz tylki potrzebne będą worki cukiernicze i zwykłe woreczki strunowe. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia - musi być ciągle jeszcze ciekła

Ciastkozercy
Babeczki pajęczynki 42

robią świetne wrażenie. Takie są dzisiejsze pajęczynki - z rozpuszczonej czekolady możemy narysować je od szablonu w ilościach hurtowych i po kilku-kilkunastu minutach są gotowe do nałożenia na babeczki. Składniki na babeczki waniliowe lub dyniowe Składniki na krem +czekolada do rozpuszczenia Po upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby przestygły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i odstawiamy do przestudzenia – musi być(...)ciągle jeszcze ciekła, ale nie za gorąca. Na kartce rysujemy szablon pajęczyny, jej średnica powinna być mniej więcej taka sama jak średnica babeczki. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do woreczka strunowego i obcinamy mały rożek. Na szablon nakładamy czystą foliową koszulkę. Odrysowujemy pajęczynki i odstawiamy na zastygnięcia. Dobrze jest zrobić sobie kilka zapasowych, bo są bardzo delikatne i mogą się połamać przy

Ciastkozercy
Czekoladowe Babeczki z Bitą śmietaną i Mango 49

czekoladową ze strony Moje Wypieki . Moje dziecko pokochało jej smak do tego stopnia, że przepis zadomowił się u nas na stałe. Często zamiast jednej babki piekę w formie małych babeczek, które są bardziej reprezentacyjne, a poza tym to takie porcje na raz. Tym razem to ciasto czekoladowe pojawiło się w formie babeczek z bitą śmietaną i mango z wanilią(...)syropie firmy Eterno . Jeśli chodzi o wspomniane mango, po prostu szkoda mi było wrzuci go tak po prostu do herbaty. Świeży smak świetnie przełamał czekoladowy smak babeczki i słodycz bitej śmietany. Babeczki jak szybko pojawiły się na stole, równie szybko zniknęły z niego :)      Składniki na ok. 10 sztuk: 125 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka

Blondynka Gotuje
Kakaowe babeczki z cukinii (Keto, Paleo, LowCarb, Wege) 49

Babeczki kakaowe z cukinii Weekendowe szaleństwo Weekend trwa w najlepsze, a jeśli weekend, to i słodkości. Generalnie staram się je ograniczać do jednego dnia w tygodniu. Ale przyznaję się bez bicia- nie zawsze wychodzi… Te weekendowe babeczki z cukinii są zresztą takie zdrowe, że nie trzeba się z nimi specjalnie ograniczać. Zawierają bowiem spore ilości cukinii, a krem składa(...)się głównie z awokado, wiec można uznać, ze to esencja zdrowia zaklęta w formie babeczki. Jest to także świetny sposób, żeby przemycić trochę warzyw do menu, zwłaszcza jeśli karmicie osobniki za nimi nie przepadające… Zapewniam, że nie da się ich tam wyczuć. Są one świetnym towarzystwem zarówno porannej, jak i popołudniowej kawy, oczywiście tylko w wersji kuloodpornej . Stacjonarnie

Modern Cave Girl
Proste babeczki waniliowe 2964

Proste babeczki waniliowe To najprostszy i zarazem jeden z moich ulubionych przepisów (co widać po częstotliwości występowania na stronie). W zależności od fantazji, dostępnych produktów lub czasu można z niego przygotować słodką przekąskę "na szybko" lub eleganckie babeczki na przyjęcie. W obydwu przypadkach ten przepis ma jedną niepodważalną zaletę - zawsze wychodzi. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Babeczki drożdżowe z truskawkami 49

roku w sezonie trzeba zawsze coś przygotować słodkiego. Korzystając z truskawek przygotowałam truskawkowe babeczki. Babeczki drożdżowe z truskawkami SKŁADNIKI: drożdże - 30 g margaryna - 50 g mąka - 1 szkl cukier - 1,5 łyżki cukier waniliowy - 1 opak jajka -1 szt truskawki - 12 szt mleko - 75 ml tłuszcz do foremek KRUSZONKA cukier - 2 łyżki margaryna - 30 g mąka - 60 g cukier puder(...)posypania babeczek PRZYGOTOWANIE: Do rondla wlać mleko, dodać margarynę i oba cukry, zagotować, lekko ostudzić. Do miski pokruszyć drożdże, dodać odrobinę ciepłego mleka, wymieszać. Następnie dodać mąkę, jajko i resztę mleka, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto powinno odchodzić od rąk. Odstawić ciasto na kilka minut do wyrośnięcia. Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Formy do babeczek, wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Odrywać kawałki

Kuchnia Danusi
Kawowo Orzechowe Babeczki z Kremem 60

Dzisiejsze babeczki mogę śmiało zaliczyć to tych z serii jesienne. Takich iście jesiennych wypieków będzie zdecydowanie więcej na blogu. Pora roku zobowiązuje a i we mnie wstąpił smakowo jesienny klimat. Babeczki są mocno kawowe, z chrupiącymi orzechami w środku i ozdobione prostym kremem na bazie serka mascarpone, z wyczuwalną nutką kawy. Warte uwagi i tym samym przygotowania. Bardzo polecam. Składniki(...)około 10 babeczek: 100 g masła 100 g brązowego cukru 100 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 100 ml wrzącej wody 35 g posiekanych orzechów włoskich 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka, mąkę, proszek, sodę i 4 łyżeczki

Made By Mom And Son
Babeczki dyniowe 7

Babeczki dyniowe zaskakują smakiem i puszystością . Kiedy pierwszy raz je robiłam, wszystkie zniknęły w ciągu godziny. Tym razem, kilka przetrwało do sesji fotograficznej. Dzięki czemu dzisiaj mogę podzielić się z wami przepisem na te cudowne smakołyki. Babeczki , po angielsku cupcakes (proszę nie mylić z muffinkami) to małe ciasta wielkości filiżanki. Idealne do zaserwowania jako jedna porcja dla jednej osoby. Wierzch(...)idealnej babeczki powinien być płaski lub lekko, równomiernie zaokrąglony . Dzięki temu babeczki znakomicie nadają się do dekorowania kremem, lukrem lub masą cukrową. Babeczki dyniowe, dzięki zawartości dyniowego puree , są bardzo wilgotne, a przy tym niebiańsko miękkie . Lekkość babeczki doskonale równoważy smak kremu maślanego na mleku skondensowanym , którego użyłam do ich dekoracji. Dzięki zawartości miodu i przypraw do piernika , babeczki dyniowe

SmartBake.pl
Babeczki czekoladowe – najlepszy przepis. 7

Babeczki czekoladowe. Babeczki czekoladowe z tego przepisu są super wilgotne , delikatne i puszyste . Ich niewielkie rozmiary powodują, że możemy je udekorować na wiele sposobów. Nie zapychają, a stanowią idealną porcję dla jednej osoby. Ja w tych babeczkach zakochałam się już dawno. Przepis znalazłam na tej stronie. Zrobiłam, sprawdziłam, pokochałam… a teraz dzielę się nim z Wami. Choć przepis może(...)wydawać się skomplikowany, ze względu na dużą ilość różnych składników, to jednak tylko na pozór. Babeczki wykonujemy w podobny sposób jak ciasto ucierane . Łączymy wszystkie mokre składniki , osobno wszystkie suche , a potem ostrożnie jedne dodajemy do drugich. Ciasto na babeczki jest dość rzadkie . Do nałożenia go do przygotowanych i wyścielonych foremek, potrzebujemy głęboką łyżkę . Najlepiej dużą łyżkę do lodów. Bardzo

SmartBake.pl
Kruche babeczki z owocami i budyniem 38

Czas przygotowania: 20 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 30 babeczek Drukuj Kruche babeczki z owocami i budyniem By Piotr 21 lutego 2015 Kruche, słodkie i pyszne - takie właśnie są te kruche babeczki z owocami i budyniem. Wypróbuj ten przepis i zaskocz bliskich pysznym deserem! Składniki: mąka pszenna - 400g masło - 200g cukier puder - 6 łyżek sok z cytryny(...)łyżka skórka z cytryny - 1/2 łyżeczki żółtka - 2 sztuki Dodatkowo: budyń śmietankowy - (+ 1 żółtko) winogrona - 1 kiść brzoskwinie - 1/2 puszki borówki amerykańskie - 100g śmietana 30% - 250g Wykonanie: Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok i skórkę z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gdy jest gotowe formujemy kulkę, zawijamy w folię

COOKUJ

Proponowane wyszukiwania