babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:28/265)

OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 191

cukier, sodę i proszek.W osobnej misce wymieszaj mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie.Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka.Po tym czasie wyjmij babeczki i pozostaw do ostygnięcia.Gdy babeczki będą

Słodko-Słony Świat Ilony
Słodkie środy - wiosenne babeczki budyniowe 160

lukier innym razem. Do zrobienia dekoracji użyta został zwykła, mała foremka do ciasteczek w kształcie kwiatka, więc nie trzeba posiadać ani specjalnego sprzętu ani zdolności, aby je wykonać. Wiosenne babeczki budyniowe SKŁADNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki majonezu 1 budyń malinowy 70 g miękkiego masła(...)Miękkie masło mieszamy z cukrem pudrem, gdy składniki będą wstępnie połączone dodajemy mleko. Mieszamy i tak dozujemy cukier puder aby uzyskać gęsty lukier maślany. Babeczki studzimy a następnie smarujemy przygotowanym lukrem. Masę plastyczną cienko wałkujemy i foremką wycinamy małe kwiatuszki. Kwiatki przykładamy do lukru i w środek każdego dość głęboko wbijamy cukrową perełkę, aby przytrzymywała kwiatek. Babeczki przechowujemy w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną... 138

wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami mokre składniki osobno dokładnie rózgą roztrzepać do suchych wlać mokre i łyżką wymieszać do połączenia składników foremki z kominkiem do mini babeczek silikonowe, na dno dać porcję ciasta, masę krówkową, porcje ciasta piec na termoobiegu w 200 C około 11 minut, do suchego patyczka wystudzone babeczki przybrać bitą śmietaną i kawałeczkami czekolady babeczki są smakowite

W Mojej Kuchni Lubię
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 180

polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gęstego kremu. Składniki na 13 babeczek: 400ml cydru - około półtora małej butelki 120g suszonych moreli szczypta soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego 190g cukru trzcinowego 80g kakao w proszku 2 łyżeczki octu jabłkowego tabliczka gorzkiej czekolady 200g(...)cukier oraz kakao i dokładnie zmiksować. 4. Po ostygnięciu dodać posiekaną na kawałki gorzką czekoladę. 5, Przesiać sodę oraz mąkę przez sito i dokładnie wymieszać z masą na ciasto. 6. Foremki na babeczki wypełnić całkowicie ciastem i piec około 20 minut w 180 stopniach góra - dół. 7. Podawać z wcześniej przygotowaną polewą. Smacznego!  Porady Jeżeli masa na ciasto jest

Pland based fille
Delikatne babeczki z bitą śmietaną i owocami 149

jajka Przygotowanie: Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :) Pieczemy około  15 - 20  minut w 180 stopniach.   Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% cukier wanilinowy(...)śmietan-fix, ponieważ bita śmietana nie utrzyma się zbyt długo. Zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, masa zaczęła się topić. Przygotowanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier wanilinowy i ekstrakt z wanilii. Wymieszać dokładnie. Opcjonalnie: owoce do ułożenia na kremie  Dekorować babeczki wedle uznania. Blaszkę możecie kupić  Tutaj

The Sweet Damsel
Babeczki z malinami 178

proszku do pieczenia szczypta soli maliny Przygotowanie: Jajko ubijamy na gładką masę. Następnie stopniowo ciągle miksując dodajemy cukier, mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Gotową masę przelewamy do foremek na babeczki. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 20 minut

Motylkowa Kuchnia
Babeczki "Mini Torciki" z kaimakiem czekoladowo-cynmonowym 198

jajka i zapach.Mąkę przesiewamy z proszkiem i powoli dodając, mieszamy całość dokładnie. Masa ma być gładka  i jeżeli będzie za gęsta to dodajemy troszeczkę mleka.Przekładamy do papilotek (u mnie silikonowe).Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min, lekko rumienimy od góry.Babeczki chłodzimy.Kaimak czekoladowo-cynamonowy:Śmietankę i cukier przełożyć do rondelka i postawić(...)będzie się rozlewać. Następnie, drewnianą łyżka mieszamy masę, aż nabierze gęstości śmietany. Kiedy się schłodzi dodajmy masło (powinno być miękkie), a następnie kakao rozbełtane razem z cynamonem w niewielkiej ilości wody. Wszystko dokładnie mieszamy.Babeczki już przestudzone przecinamy na pół. Na spód nakładamy trochę powideł, potem łyżeczkę kaimaku, zakrywamy górną częścią babeczki. Wyszło mi dużo kajmaku, więc nasmarowałam trochę górę babeczki

Moje pyszne gotowanie
Babeczki Leśny mech 368

pieczenia, zmiksować. Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  Krem:   500 ml śmietanki kremówki  galaretka wiśniowa Wykonanie: Góry babeczek ścinamy i kruszymy w miseczce

Krakowskie smaki Ani
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 272

Kruche ciasto jest często wykorzystywane  do różnego rodzaju wypieków. Ja używam go do serników, ciasta z owocami, szarlotki, a także do babeczek, które są bardzo dekoracyjne. SKŁADNIKI:50 dkg mąki25 dkg masła1 szklanka cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki śmietany 18%2 żółtka Mąkę przesiać(...)ciasta używamy jako spód po np. sernik  można go używać bez wstępnego chłodzenia czy podpiekania. Wystarczy na ciasto wyłożyć masę i piec.  Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka wylepiamy foremki i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty

RAROSSA
Czekoladowe babeczki Guinness 196

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Masę przelewamy do dzbanuszka - dzięki temu łatwiej napełnimy papilotki. Formę na 12 muffinek wykładamy papilotkami; do każdej wlewamy masę do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut, aż wierzch babeczek po lekkim naciśnięciu będzie wracał do poprzedniego kształtu. Wyciągamy, przekładamy na kratkę do studzenia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Miękkie masło i twarożek miksujemy(...)minuty, a następnie dodajemy cukier puder, cały czas miksując. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy jeszcze trochę cukru pudru. Kremem dekorujemy wystudzone babeczki. Smacznego

My Culinary Art
Biszkoptowe Babeczki, Muffinki z Budyniem 407

białka)cukier waniliowy8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczeniabudyń waniliowy (lub w innym ulubionym smaku)Biszkoptowe Babeczki, Muffinki - Sposób przygotowania:Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu. (masy pozostanie dość dużo, więc może warto proszek budyniowy podzielić na dwie części i przygotować jedynie z połowy opakowania). Studzimy.Babeczki:Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.M(...)mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Do papilotek* umieszczonych w formie na muffinki wykładamy po jednej łyżeczce masy biszkoptowej, następnie po pół łyżeczki budyniu, a na niego kolejną łyżeczkę biszkoptu. Piec ok. 12 minut do zrumienienia babeczek (175 st.). Warto studzić przy otwartym piekarniku.*jeżeli korzystamy z foremek na babeczki, należy je wcześniej wysmarować tłuszczemMoje posty

Słodka Strona
Serniczki czekoladowe z truskawkami 311

Serniczki czekoladowe z truskawkami to kolejna po serniczkach z rabarbarem propozycja na przygotowanie sernika w formie mini. Tym razem zaspokoję wszystkich czekoladoholików, gdyż te małe babeczki mają w składzie sporo czekolady i kakao. Serniczki smakują lekko deserowo, co idealnie współgra z kwaskowatością truskawek. Do tego wyglądają uroczo, więc można je śmiało podać na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Z podanej(...)misce umieścić twaróg, śmietanę, jajko, domowy cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną, składniki krótko wymieszać - do masy serowej dodać ostudzoną czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej masy - masę serową przełożyć do ostudzonych kruchych babeczek (znajdujących się w formie na muffiny), wypełniając je niemal do pełna - przygotowane truskawki pokroić na mniejsze kawałki, na wierzchu każdego serniczka ułożyć kilka kawałków truskawek, wciskając je lekko

Smakołyki Bereniki
Szpinakowe babeczki - wiosenny leśny mech 241

wlać olej,dodać cukier i zmiksować wszystko dokładnie. Do zmiksowanej gładkiej masy dodać mąkę i proszek. Wszystko razem wymieszać. Papierowe papilotki umieścić w formie do wypieku muffinek i każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego do 180* C piekarnika i piec 25 minut. Po upieczeniu babeczki wystudzić,wierzch każdej odkroić nożem i łyżeczką wydrążyć ze środka(...)ciasto robiąc wgłębienie. Wyjęte ze środka ciasto pokruszyć i zachować do posypania babeczek. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z maskarpone. Ubitą masę śmietanową przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć porcję do każdej babeczki. Górę posypać okruszkami ciasta i pokrojoną w kosteczkę brzoskwinią

Kolorowa kuchnia Elki
Babeczki pikowane z mąką kokosową 126

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Babeczki smakują rewelacyjnie i kuszą swym kokosowym aromatem.  Posiadają mięciutkie wnętrze i nawet na drugi dzień - nadal pozostają świeże. Ozdobiłam je masą cukrową, ale można użyć dowolnego kremu lub bitej śmietany.  Część została bez jakichkolwiek dodatków, ponieważ moja rodzina stwierdziła, że pomimo iż są pyszne - to szkoda ich jeść(...)ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować dekoracje z masy cukrowej. Masę cukrową cienko rozwałkować i wykrawać z niej kółka - nieco większe od średnicy babeczek. Okręgi delikatnie przenieść na ciastka (nie do końca ostudzone, by masa lepiej przylegała), lekko docisnąć i za pomocą noża narysować kratkę. W skrzyżowaniach wzoru powciskać perełki. (*) Do dekoracji użyłam masy cukrowej z Cukieteria.pl . Jest idealna

Di gotuje
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 197

łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki ksylitolu/cukru w pudrze – 2 łyżki dżemu porzeczkowego Sposób przygotowania: Babeczki: 1. Wszystkie składniki zmiksować do jednolitej masy. 2. Wlać do wyłożonych papilotami foremek do 2/3 wysokości. 3. Piec w temperaturze 180 st przez około 20 minut. Pozostawić do ostudzenia. Krem: 1. Masło utrzeć do białości(...)stopniowo dodawać cukier puder, a następnie serek cały czas ucierając. Dodać dżem porzeczkowy i zmiksować. 2. Jednolitą masę włożyć do lodówki na 30 minut. 3. Za pomocą rękawa cukierniczego udekorować ostudzone babeczki

Podwójnaporcja

Proponowane wyszukiwania