babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:27/265)

Babeczki wiosenne pszczółki 215

Babeczki wiosenne pszczółki Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto z bananem i nadzieniem czekoladowym ozdobione czekoladkami. Żółte czekoladki kupiłam na stoisku ze słodyczami Karmello, na pszczółki nadadzą się jednak także okrągłe owocowe żelki lub drażetki np. M&Msy. Składniki:2 szklanki(...)miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej babeczki dodajemy czekoladę i lekko popychamy, żeby nie wystawała.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu

Ciastkozercy
Babeczki z ziemniaków z fasolką adżuki i boczkiem 242

całość mieszamy na gładką masę. Do masy dodajemy starty ser, drobno posiekany rozmaryn, fasolkę adżuki i połowę grillowanego boczku pokrojonego w kostkę.  Masę wykładamy do natłuszczonych foremek do pieczenia babeczek.  Zapiekamy w grillu, na górnym rożnie pod przykrywą około 30 min w temp. 180°C. Marchewkę i pietruszkę grillujemy kilka min, pod koniec smarujemy(...)syropem z agawy. Babeczki podajemy z boczkiem, marchewką i pietruszką. Smacznego Rada: przed przygotowaniem masy grillujemy boczek i gotujemy fasolkę (może być z puszki). Przed dodaniem do masy boczek i fasolkę studzimy

Moniki Smakołyki
Babeczki z kremem jagodowym 185

cytryny i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody, mieszamy i zagotowujemy. Gorącą masę przecieramy przez sitko. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (np. w mikrofali około 10 sekund), aż się rozpuści. Wlewamy do przetartych jagód i mieszamy dobrze. Frużelinę odstawiamy do ostudzenia, a następnie schładzamy w lodówce. Babeczki: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie(...)ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy z serkiem mascarpone, masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Kawowe babeczki kruche z kajmakiem 128

Kruche babeczki o smaku kawy i kremowa masa kajmakowa. Na szczycie zaś szron z kawy.. Będzie słodko i kalorycznie :-) Warto zrobić! Czas przygotowywania:  około 1h Chłodzenie: około 1-2 h Ilość babeczek:  około 25 sztuk średnicy 6 cm Składniki na kruche ciasto: • 1,5 szklanki mąki pszennej - 300 g • kostka masła

AniaGotuje.pl
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 169

tylko. Taka słodka przekąska sprawdzi się podczas każdej domowej imprezy. Babeczki nie dość, że smakują wspaniale, to jeszcze stanowią świetną dekorację stołu.   Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie(...)stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć niewielką ilość dżemu porzeczkowego, na dżem wycisnąć porcję kremu krówkowego. Na koniec babeczki udekorować bakaliami.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Śnieżne dekoracje 171

Kiedy za oknem białego puchu brak, na ciastkożercy.pl mamy go pod dostatkiem. Śnieżne dekoracje na babeczki, torty i inny słodkie wypieki możecie zrobić na wiele różnych sposobów wykorzystując najprostsze składniki, które z pewnością znajdą się w każdej kuchni, takie jak kokos, lukier czy cukier (także ten w grubych kryształkach). Możecie sięgnąć także po koraliki, perełki czy śnieżynki z opłatka(...)wielu sklepach spożywczych i marketach. Przydatna w wykonaniu dekoracji jest również masa cukrowa. Wystarczy trochę wyobraźni, szybki przegląd kuchennych półek i do dzieła!Poniżej znajdziecie babeczki udekorowane lukrem i śnieżynkami wyciętymi z masy cukrowej.Śnieżne dekoracjeSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Koszyczek wielkanocny z babeczkami 119

jajka 2 · soli · skórka otarta z jednej cytryny  Lukier: · cukru pudru 15 dag · gorąca woda 4-5 łyżek Babeczki · jajek 5 szt · cukru 5 łyżek · mąki pszennej 5 lyżek · proszku do pieczenia 1 łyżeczka · masa plastyczna: · cukru pudru 400 g · glukozy w proszku 50 g · żelatyny 2 łyżeczki · wody 35 ml · ewentualnie barwniki  Babeczki: Białka ubić na sztywno.Doda(...)wchłonąć cały puder lecz należy dodawać go partiami.Należy uważać aby masa nie była zbyt sucha.Wyrabiać masę aż do momentu kiedy uzyska ona konsystencję plasteliny.Na koniec można dodać aromat i barwniki.Natychmiast po przygotowaniu szczelnie zawinąć w folię spożywczą i udekoruj dowolnie babeczki.  Koszyczek: Mąkę przesiej,masło roztop,odstaw.Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i łyżką mąki oraz kilkoma

Camilla w kuchni
Świąteczne babeczki z zajączkami 251

babeczki z zajączkamiDzisiejsze babeczki z zajączkami to dobry pomysł, żeby rozbawić naszych świątecznych gości. Ponadto same kuperki nie przerosną niczyich manualnych zdolności - w końcu to tylko kilka kulek :) Waniliowe babeczki z bananem i kremem z białego serka - delikatne, puszyste, idealne do świątecznej kawy!Składniki:2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru (może być trzcinowy)2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru(...)Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie dekoracji z masy cukrowej i kremu.Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Babeczki z wypływającą czekoladą 178

płynnym środkiem,  smakują obłędnie. Babeczki ułożone na sosie adwokatowym. Uważać przy pieczeniu babeczek, jeżeli będziemy piec za długo, środek nie będzie płynny. Podawać zaraz po przygotowaniu. Babeczki z wypływającą czekoladą Składniki: masa czekoladowa gorzka czekolada Goplana 60 %   - 90 g masło - 50 g masa jajeczna jajka - 2 szt żółtka - 2 szt cukier -7 łyżek z czubkiem mąka - 5 łyżek(...)jajek dodać ostudzoną czekoladę z masłem, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do masy czekoladowej, ostrożnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto łyżką nakładać do foremek, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop. piec przez ok. 9 minut. Po wyjęciu z piekarnika, oczekać 3 minuty, wyjąć z foremek. Układać babeczki na talerzu, polanym sosem adwokatowym. Posypać cukrem pudrem , udekorować czekoladowymi motylkami. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Fit Reese's - czekoladki z masłem orzechowym | dietetyczny deser | 1124

kakao naturalnego Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól) Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao.  Połowę "masy" czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową "masy", która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku

Czarnawisienka
Aksamitne serniczki z malinami 151

podobają?"Składniki:600 g białego sera6 łyżek śmietanki 30 %łyżka ekstraktu goździkowegołyżka oliwy orzechowejjajko2 łyżki mąki pszennejszklanka malin (ok 3 szt na babeczkę)Sposób przygotowania:Piekarnik nagrzewamy do 200`C.Do miski wrzucamy ser i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy śmietankę i jajko i dalej miksujemy. Kolejnym krokiem jest dodanie ekstraktu goździkowego i oliwy orzechowej.Pod koniec miksowania dosypujemy mąkę

Słodkie Przyjemności
Bananowe muffinki owsiane (wegańskie) 115

wysokiego naczynia i zblendować na mus za pomocą blendera. Wszystkie składniki (oprócz orzechów) włożyć do miski i dokładnie wymieszać. Odłożyć 16 orzechów pekan na wierzch babeczek, resztę posiekać i dodać do masy. Ponownie wymieszać. Masę przełożyć łyżką do 16 silikonowych foremek na muffinki, wygładzić wierzch mokrą dłonią i powciskać w każdą babeczkę orzech pekan na wierzchu. Piec 20 minut

Dietolog
Migdałowe babeczki (na białkach)  z owocami 153

przesiane obie mąki, oraz wystudzone masło. Ubiłam mikserem żeby składniki się dobrze połączyły. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Przygotowałam trzy rodzaje foremek   do pieczenia babeczek. Idealnie sprawdzą się foremki silikonowe. Masę nałożyłam   do foremek do ¾   wysokości. Na wierzchu ułożyłam owoce. Piekłam około 30 minut (do suchego patyczka). Babeczki w foremkach wysokich piekły się dłużej, nawet 40 minut

Kuchnia u Krysi
Masa orzechowa 257

pomoc.  I dostałam, przepis na idealny krem- masę orzechową.  Pyszny, szybki i bardzo mocno orzechowy. Nadaje się zarówno do przełożenia tortu, ciast czy też babeczek bądź rurek. Nie myślałam, że masa z orzechów i mleka może być tak dobra.  Serdecznie polecam bo naprawdę warto ją wypróbować ;) Składniki: 30 dkg orzechów szklanka mleka 1/2 szklanki cukru  kostka

Krakowskie smaki Ani
Babeczki galaretkowe 148

Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze bardzo drobno. Masło rozpuszczamy w mikrofalówce (ok. 30 sekund) i dodajemy do rozkruszonych ciastek, mieszamy. Na dno silikonowych foremek do babeczek wkładamy po 1 łyżeczce masy i lekko ją ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy je w kostkę. Przekładamy truskawki do rozpuszczonej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami 118

Kruche i podzielne małe babeczki idealne do kawy. Z domowymi bezami i masą o smaku adwocata są wyśmienite. Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki  MŁYNOMAG 1/4 szklanki cukru pudru Szczypta soli 120 g masła 2 żółtka Bezy: 2 białka 2 łyżki cukru Szczypta soli Krem: 100 g margaryny 3 łyżki masy krówkowej o smaku adwocata Ciasto: Mąkę przesiewamy(...)minut w 150*C. Odklejamy od papieru i przekładamy do pojemnika. Krem:  Margarynę w temperaturze pokojowej ubijamy na puch. Dokładamy masę krówkową o smaku adwocatowym oraz garść pokruszonych bezów. Całość mieszamy i przekładamy do babeczek. Na górze układamy po małym beziku. Gotowe babeczki chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie