babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:22/265)

Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 401

rozgrzanym oleju. Jajka rozbełtać razem ze śmietaną. Koperek i szczypiorek posiekać drobno, dorzucić do masy śmietanowo- jajecznej. Doprawić całość solą i pieprzem, wymieszać. Podpieczone francuskie babeczki wypełnić podsmażonymi pieczarkami, a następnie zalać masą śmietanowo-jajeczną. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C. przez ok. 15-20 minut (do momentu całkowitego ścięcia się jajek). Smacznego!       The post Francuskie babeczki

Kulinarne Przeboje
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 129

ucieszą dzieci Składniki (na około 14 babeczek): 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 duże jajka 200 g masła 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżka miodu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika około 100 g masy marcepanowej Czapeczki Mikołaja: 200 g śmietany(...)sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika, orzechy i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować. W rondelku roztopić masło z miodem i wlać gorące do ciasta, cały czas miksując. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Z masy marcepanowej uformować kulki i po jednej wcisnąć do każdej babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 15 minut

Oryginalny smak
75. Kolejny słodki dzień, czyli serniczki trochę inaczej. 183

połówki wykrajamy bardzo cienko obieraczką miąższ razem ze skórką na krawędzi jabłka (półksiężyce). Wkładamy do miseczki, dodajemy łyżeczkę miodu i skrapiamy cytryną, mieszamy i odstawiamy.  Napełniamy masą serową foremki do babeczek do połowy wysokości i pieczemy do momentu ścięcia się wierzchu. Wyjmujemy foremkę i nakładamy konfiturę wymieszaną z odrobiną skrobi, zalewamy do końca masą serową i pieczemy dalej

Symfonia Smaków
Babeczkowa Bombonierka 118

prezentem. Można jednak pójść o krok dalej i okazjonalne czekoladki wykorzystać do ozdobienia własnoręcznie przygotowanych babeczek. Dziś chciałabym Wam zaprezentować taką właśnie babeczkową bombonierkę. Do przygotowania masy możecie wykorzystać przepis na proste babeczki waniliowe, każdą uzupełniając swoimi ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, orzechami, migdałami, żelkami, czekoladowymi dropsami lub suszonymi owocami. Możecie także postawić na wersję bez dodatków i udekorować gotowe babeczki(...)uzyskania gładkiej masy.  Krem dzielimy na trzy części. Jedną zostawiamy bez dodatków – waniliową. Do drugiej dodajemy kakao, do trzeciej masło orzechowe i miksujemy. Gotowy krem przekładamy do szprycy lub worków cukierniczych. Ja do każdego kremu wybrałam inny dziubek – tylkę, żeby było bardziej bombonierkowo ;) ale równie dobrze można pozostać na jednym kształcie. Przestudzone babeczki dekorujemy kremem i czekoladkami w kształcie serca

Ciastkozercy
Smerfy - niebieskie babeczki brownie z jagodami 192

Wykładamy do każdej z nich po 1 łyżce masy, wkładamy łyżeczkę jagód z cukrem lub dżem i zakrywamy 2 łyżkami masy.   Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25minut. Z podanych proporcji bez problemu uzyskamy 20 dużych babeczek. Babeczki studzimy.   Do schłodzonej miski (wstawiamy ja na 15 minut do lodówki) wlewamy śmietanę i ubijamy ją mikserem(...)się sztywna (jeżeli , śmietana nie chce się nam ubić, możemy dodać 1/2 saszetki śmietanfixu. Wlewamy kilka kropel barwnika spożywczego i nadal ubijamy do osiągnięcia niebieskiego koloru. Masę przekładamy do rękawa i wyciskamy na babeczki. Chłodzimy w lodówce.   Smacznego

ChilliJemy
Babeczki śmietankowe z makiem 373

przekroju są mocno piegowate. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można je również udekorować lukrem, zwłaszcza jeśli miałyby znaleźć się na wielkanocnym stole. Z podanego przepisu można przygotować 6 sztuk. Babeczki śmietankowe z makiem Składniki: 120g mąki pszennej 150ml kwaśnej śmietany 18% 50g roztopionego masła 50g cukru 50g suchego maku 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki proszku(...)przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wszystko wymieszać do uzyskania gładkiej masy - na koniec wsypać mak, wymieszać, aby równomiernie rozłożył się w masie - formę na muffiny lub specjalne foremki do babeczek wysmarować masłem i dokładnie oprószyć mąką  - do foremek nałożyć masę do około 2/3 wysokości - piec w 175 stopniach przez około 20-22 minuty

Smakołyki Bereniki
Babeczki marmurkowe. 141

Składniki na 12 babeczek: 1,5 kubka mąki pszennej125g masła100g jogurtu naturalnego2 jajka3/4 kubka cukru0.5 kubka mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowy3 łyżeczki kakao w proszku Przygotowanie: Miękkie masło z cukrem miksujemy na jasny krem. Następnie do masła dodajemy jaja, mleko i jogurt, ponownie miksujemy. Po tym przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą(...)szpatułki wszystko dokładnie mieszamy. Potem otrzymaną masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej aromat waniliowy, wszystko dokładnie mieszamy. Formę na babeczki wykładamy papilotkami. Papilotki napełniamy kolejno masami: jasna masa, ciemna masa itd. Dopóki papilotka będzie napełniona do 3/4 wysokości. Po napełnieniu za pomocą pałeczki robimy różne wykrętasy, aby masy lekko się pomieszały. Pieczemy

Kuchnia Łukasza
Piegowate babeczki 133

ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym

Kuchnia Danusi
Błyskawiczne babeczki z kremu rafaello. Bez pieczenia. 134

przygotować w różnej formie. Z podanych składników wyszło mi 6 babeczek o średnicy 7,5 cm i wysokości ponad 3 cm. Ale równie dobrze można przygotować mniejsze babeczki, albo po prostu rozłożyć masę na zwykłej blasze i po zastygnięciu pokroić w małe kwadraty. Składniki: SPÓD: - 1 szklanka daktyli (namoczonych przez 10 minut we wrzątku i odsączonych) - 1 szklanka amarantusa ekspandowanego(...)pojemniku blendera. Na koniec dodajemy pozostałe składniki masy i ponownie miksujemy. Masę kokosową wykładamy na przygotowany wcześniej spód, dociskamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (zależy od temperatury, można też do zamrażarki, ale trzeba uważać, żeby nie zamarzło).  Po tym czasie delikatnie wyjmujemy babeczki z foremek (ja pomagałam sobie trzonkiem małego widelczyka). Posypujemy np. wiórkami kokosowymi i kakao

Smakuje zdrowo
Sobota w kuchni 147

kostkę, a nawet rukola. Mini serniczki z owocami – na 8 sztuk. Kostkę (250 g) chudego twarogu miksujemy z dwoma jajkami i słodziwem – ja użyłam stewii. Masę przekładamy do foremek na babeczki i dodajemy dowolne owoce. Można też dodać owoce od razu do masy i delikatnie wymieszać. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Placki ziemniaczane

Kucharzyca
Kosteczka pomidorowa alla Babeczki wytrawne Apetina smak: India papaja curry vs Tapas grillowana papryka i oliwki 126

kremowa smak: Tapas Grillowana papryka i oliwki garstka listków bazylii szczypta curry szczypta czerwonej papryki ostrej Dodatkowo potrzebne będą: misa z wysokimi ściankami mikser łyżka do nakładania masy papilotki foremki do babeczek szpryca cukiernicza z końcówką w kształcie gwiazdki Jeśli chcesz do tego przepisu wcześniej upiec pomidory zapraszam do przepisu poniżej: kliknij w zdjęcie po przepis na pieczone pomidory Przygotowanie(...)Piekarnik nagrzać do 180 stopni. 1. Ubić białka na sztywno. 2. Dodać żółtka nadal ubijając 3. Dodać przyprawy, śmietanę i miąższ pomidorowy, papryczkę chilli, czosnek 4. Gotową masę nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Piec: 15-30 minut w temperaturze 180-200 stopni. Dekorować serkami kremowymi Apetina przy pomocy szprycy cukierniczej, bądź rękawa cukierniczego z końcówką o kształcie gwiazdki. Wierzch udekorować

KreatywnePiny
Szybkie babeczki - serniczki 123

był tam serek śmietankowy... no to serniczki :)Składniki:18 małych kruchych babeczek,250 g serka śmietankowego,1 jajko,1 żółtko,3 łyżki cukru,2 łyżeczki cukru waniliowego,2 łyżki budyniu śmietankowego,3 łyżki oleju,posypka czekoladowa.Przygotowanie:    Do miski robota kuchennego włożyłam wszystkie składniki na masę serową(...)zmiksowałam. Po kolei włożyłam: serek śmietankowy (u mnie kaliski), jajko, żółtko, cukier biały, cukier waniliowy, budyń śmietankowy oraz olej. Włączyłam robot i miksowałam przez 3 minuty. Następnie masę serową przełożyłam do babeczek (użyłam kupnych, gotowych babeczek). Ułożyłam je na blaszce i piekłam 20 minut w 180 stopniach. Wyjęłam, gdy ostygły polałam żółtym lukrem i posypałam posypką. Deser jest tak prosty

Aga w kuchni
Babeczki do koszyczka 124

już bez foremek na kratce. Po wystudzeniu lukrować. Lukier: 100 gr przesianego cukru pudru 1 lub 2 łyżki soku z cytryny Cukier utrzeć z sokiem na gładką masę grzbietem łyżki. Każdą babeczkę zanurzać w lukrze, poczekać aż nadmiar lukru spłynie. Postawić na kratce. Smacznego! Babeczki do koszyczka Babeczki do koszyczka Babeczki do koszyczka Babeczki do koszyczka listonic_type='fooddrink';listonic

moj przepis na
żurawinowo-waniliowe bezglutenowe mini babki 133

proszku do pieczenia, następnie tak samo dzielimy olej i jogurt. Do miski, w której było 175g mąki (tej bez kisielu) dodajemy ekstrakt waniliowy. Przygotowujemy foremki na babeczki. Nakładamy do nich po łyżce masy jasnej i czerwonej, postępujemy tak do wykończenia ciasta. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut (do suchego patyczka) w 180*C. Po ostudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem

chili & sugar
Babeczki Wampirki 186

łyżeczki czerwonego barwnika w proszku jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki cukier waniliowy łyżka białego octu winnego 2/3 łyżeczki sody Dodatkowo: rozpuszczona czekolada masa cukrowa  ciasteczka oreo fioletowa posypka   Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę wlewamy do foremek na muffinki

Czerwona Porzeczka