Babeczki z suszonymi pomidorami, doskonałe na śniadanie, kolację lub jako przekąska. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 5 porcje. Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki, 4 jajka, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki oleju kokosowego lub oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 cebula szalotka, 8 suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, łyżeczka(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jogurt i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i pomidory. Wymieszaj i całość dopraw solą pieprzem i czarnuszką. Masę przełóż do żaroodpornych naczyń do babeczek. Wierzch każdej babeczki posyp czarnuszką. Babeczki piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak
Fit&Fast Kitchenczęści rozpuścić budyń. Następnie dodać do gotującego się mleka i gotować do momentu pojawienia się pęcherzyków. Bardzo dobrze wystudzić. Masło ubić na puszystą masę. Do masła dodać budyń oraz barwnik spożywczy. Bardzo dokładnie zmiksować Wystudzoną babeczkę smarujemy lukrem i od razu posypujemy wiórkami kokosowymi. Za pomocą rękawa cukierniczego forujemy z masy budyniowej choinki. Stroimy dowolnie Takie muffinki będą ozdobą Świątecznego
Ania i Marcin gotująminut. Następnie ciasto rozwałkowujemy (ja użyłam foli spożywczej) na około 4 mm i nakładamy na foremki do babeczek, dociskamy ciasto, dolepiamy palcami i nakłuwamy widelcem, Pieczemy w piekarniku w 180 - 200 stopniach przez około 12-14 minut. Masa serowo-śmietankowa i mus brzoskwiniowy: SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 150 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru(...)puder oraz serek - wszystko dokładnie mieszamy. W szklance rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie (100 ml wody około 2 łyżeczki żelatyny). Studzimy i dodajemy połowę do masy - dokładnie mieszamy. Powstałym kremem uzupełniamy w połowie babeczki. Następnie przygotowujemy mus: brzoskwinie kroimy drobniutko i blendujemy, dodajemy pozostałą żelatynę, mieszamy. Powstałym musem uzupełniamy babeczki. Dekorujemy czekoladowymi pieguskami - odstawiamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCałego smaku nadaje im naturalnie mętny sok z jabłek Smaki Victorii. Idealne dla dzieci, wspaniałe do filiżanki ulubionego soku czy herbaty. U nas znikają w mgnieniu oka. W przygotowaniu babeczek mogą Wam pomagać najmłodsi domownicy. Dla moich dzieci to zawsze wspaniała zabawa Spróbujcie i Wy. Smacznego. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 łyżki cukru z melasą trzcinową(...)suchych, mieszamy łyżką tylko do połączenia. Na koniec dodajemy obrane i drobno pokrojone jabłko. Chwile mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki przekładamy naszą masę (będzie dość gęsta). Formę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom). Babeczki pieczemy do ładnego zarumienienia z wierzchu, stan ich upieczenia warto sprawdzić patyczkiem (u mnie
Słodkie okruszkigórką na środku. Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki. Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę. Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam je tak bardzo, że często zajadamy się nimi pomijając „dekorację”. Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis(...)masło. Następnie do ciepłej masy dodaj mleko i jajko. Delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe
Rusty ForkJeszcze przed świętami wstawiam przepis na cytrynowe babeczki z lukrem. Szybkie, proste, cytrynowe w każdym calu! Bardzo wilgotne, mięciutkie i obficie oblane lukrem. Zdążycie je zrobić jeszcze na Wielkanoc! Polecam ;) Składniki: (na ok. 12 sztuk) Ciasto: 2 jajka 1/2 szkl oleju rzepakowego 200 ml mleka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego 1 szkl cukru(...)naczyniu połączyć ze sobą suche składniki: cukier, mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i sól. Zawartość obydwu misek połączyć- krótko mieszając łyżką. Tak przygotowaną masę przelać do silikonowych foremek na babeczki z kominkiem. (Babeczki można upiec również w tradycyjnych papilotkach). Piec w 180 st.C przez ok. 15-20 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny cytrynowy zapach
Nastoletnie WypiekanieMałe, słodkie babeczki z dodatkiem jabłka, taka weekendowa przekąska. Nie dość, że ładnie (tak uważam) się prezentuje to jeszcze smakuje i nie szkodzi ( czytaj nie odkłada się na boczkach), a to ogromna zaleta. Cóż, takich grzecznych słodkości chyba nikt nie odmówi.... szklanka otrębów owsianych 150 g serka np Bieluch 3 - 4 jajka ( zależy od wielkości) 1,5 łyżeczki sody(...)pieczemy około 25 - 30 min. Olej, mleko i masło podgrzewamy razem, dodajemy kawę, a gdy ta się rozpuści dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. W takiej polewie maczamy zimne babeczki i dekorujemy jak tam kto lubi. Chcę uprzedzić tych co się boją otrębów...nic a nic nie czuć. Smakują jak najprawdziwsze mączne wypieki. Delikatne, wilgotne, smaczne, proste
Dieta moja pasjaPiec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i esencją waniliową na puszystą masę. Nakładać sporą ilość kremu na każdą babeczkę. Z wiórków lub płatków czekoladowych usypać gniazdka. Ułożyć w nich kolorowe, czekoladowe jajeczka
Kulinarne Inspiracjeminut. Przygotowujemy foremki. Ja użyłam foremek o średnicy 5 i 7 cm (mierzonej u góry). Wyszło mi 40 babeczek. Jeśli nie mamy takiej ilości foremek, możemy babeczki piec turami, ale ciasto na poszczególne tury musi czekać w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3- 4 milimetry, foremką wycinamy krążek i za pomocą spodu drugiej foremki lekko wciskamy(...)dużej brytfance i podpiekamy przez 5 minut w nagrzanym piekarniku. Po tym czasie brytfankę z foremkami na chwilę wyciągamy i do każdej babeczki wkładamy wisienkę, marmoladę lub powidła (ja użyłam tych ostatnich), a na wierzch masę z orzechami. Foremki wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 20-25 minut. Foremki wyciągamy z piekarnika i studzimy. Babeczki wyciągamy z foremek
Trzeci talerzMałe szpinakowe babeczki z słodkim nadzieniem żurawinowym. Połączenie szpinaku z żurawiną jest zdrową wersją deseru. Muffinki przygotowałam w specjalnych foremkach od Firmy Gosia . Foremki wykonane są z bardzo wytrzymałego papieru, który idealnie dopasowuje się do ciasta. Dzięki takim foremkom nie musimy męczyć się aby wyjąć muffinki z formy. Oszczędzają one nasz czas i są rewelacyjne do trzymania w ręku(...)olejem oraz partiami mąkę z proszkiem. Do foremek na muffinki wlewamy po jednej dużej łyżce masy. Na środku układamy łyżeczkę konfitury żurawinowej, wlewamy drugą łyżkę masy. Na wierzchu układamy suszoną żurawinę. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 20 minut
VioletoweKucharzeniezlóbmy babecki!". I wtedy wiem, że najbliższa godzina upłynie pod znakiem babeczek. Problem pojawia się w momencie, kiedy otwieram kuchenne szafki a tam pustka.. A wymagania co do babeczek są: musza być wilgotne w środku, bezglutenowe i oczywiście pyszne. Oto nasze ostatnie dzieło: Składniki: mąka gryczana 300 g amarantus ekspandowany 1/2 szklanki marchew 2 sztuki = 220 g banan(...)Następnie dodaję utartą na drobno marchew, pokrojone owoce i na końcu mokre składniki. Mieszam dokładnie do uzyskania jednolitej, gęstej ale lejącej masy. Powstałą masę rozkładam łyżką do foremek na babeczki. Piekę ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C z termoobiegiem. Gotowe. Smacznego! Zapraszam do mojej kulinarnej Strefy Zdrowia
IzaGotujemuffiny, możemy przystąpić do przygotowywania babeczek. Do muffinów piernikowych potrzebujemy: 250 g mąki, 1 łyżki przyprawy piernikowej, cukru waniliowego, cynamonu oraz proszku do pieczenia. Dodatkowo, dodajemy 2 łyżeczki sody oczyszczonej, miodu (według uznania), 2 jajka, 150 ml oleju roślinnego. Osobno mieszamy suche i mokre składniki, a następnie łączymy je i tworzymy gładką masę. Całość przelewamy do foremek i pieczemy(...)wanilinowego, cynamonu. Dla smaku możemy dodać orzechy włoskie oraz cukier trzcinowy. Suche i mokre składniki mieszamy osobno, jak poprzednio, a następnie łączymy i tworzymy gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy babeczki przez 25 minut. Po ostygnięciu możemy je udekorować białą czekoladą i migdałami. Muffiny jogurtowe Babeczki jogurtowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy 1 jajko, 3 łyżki
WojnaNaSmaki.pluwielbiam różnego rodzaju muffinki,babeczki,nie tylko dla tego ,że są pyszne ale też przygotujesz je w 5-10 min,a składniki są często bardzo podstawowe -takie które zazwyczaj mamy pod ręką,tak jak i w tym przypadku, leżę w domu bo dopadła mnie grypa i myślę ,ze coś pysznego bym zjadła-10 min i już się pieką- polecam(...)mokre składniki wraz ze skórką z pomarańczy i połową soku (drugą połowę wykorzystamy do lukru) Następnie połączyć suche składniki z mokrymi i dobrze wymieszać masę dajemy do foremek silikonowych na babeczki lub papierowych papilotek do 3/4 wysokości. pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem 15-18 min jeśli nie macie termoobiegu to w 200 stopniach ok 15 min, resztę
Swojskie jedzonkocukier puder. Następnie wsypujemy do masy maślanej kakao i ucieramy dalej na średnich obrotach miksera, wlewając po trochu mleko. Miksujemy do uzyskania kremowej aksamitnej masy czekoladowej, masę przekładamy do szprycy cukierniczej, dekorujemy babeczki wg uznania. Słodkich wypieków ! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html
Wanilia i Kardamonsię ciasto i nie mogłam jej całej wlać do środka. Zastanawiałam się co mogę z nią zrobić by została smacznie wykorzystana. Wymyśliłam sobie babeczki cytrynowe. Wystarczyły dodatkowo tylko biszkopty. Do silikonowych foremek na muffinki wlałam masę - ale nie do końca, zostawiłam miejsce na biszkopt (ale nie wkładać biszkopów jeszcze). Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 10min. Dopiero(...)czasie do każdej foremki włożyłam biszkopty - lekko wciskając je w masę. Przykryłam folią aluminiową i włożyłam je do piekarnika na kolejne 10-15min. Wyszły mi takie cytrynowe babeczki: Smacznego
W kuchni u Moniki